Naon anu kedah ditingali kanggo mésér printer 3D

Upami éta kontak anu pangpayunna anjeun ngagaduhan dunya percetakan sareng printer 3D Boh kusabab anjeun kedah nganggo salah sahiji atanapi kusabab anjeun badé mésér éta sareng anjeun henteu terang leres naon anu kedah dipilari, kuring ngantepkeun anjeun dasar sareng ciri utama anu anjeun kedah perhatoskeun pikeun ngabandingkeunana sareng milarian terang printer naon anu dipikaresep ku anjeun.

Rep Rap Prusa i3 3D Printer
sumber: RepRap

Janten réalistis ayeuna Printer 3D sanés kanggo pangguna tungtung, nyaéta, pikeun masarakat umum. Teu sapertos alat atanapi alat anu sanés, anu ku sakedik kanyaho atanapi minat anjeun tiasa ngagunakeunana. Di dieu anjeun peryogi boh sababaraha élmu atanapi sahenteuna sababaraha masalah pikeun nguntungkeun tina alat.

Naon anu tiasa dilakukeun sareng printer 3D?

Awak mesin 3D dicitak

Kalayan printer 3D urang tiasa ngadamel rupa-rupa bagian, saloba imajinasi urang sareng printer anu parantos kami dictates. Henteu sadayana diantawisna ngamungkinkeun potongan anu sami rumit, bérés akhir sareng bahan kanggo dianggo. Hal anu saderhana katingalina siga gaduh warna anu beda dina hiji potongan mangrupikeun hal anu henteu gampang kahontal. Éta kawatesanan masih pikeun printer anu murah. Kuring ngarepkeun dinten nalika kuring kedah ngabenerkeun tulisan ieu pikeun ngaleungitkeun frasa ieu.

Naon anu sigana jelas nyaéta éta Percetakan 3D aya di dieu pikeun cicing Sareng éta, sakumaha sababaraha taun ka pengker, komputer anu munggaran janten masalah pikeun sababaraha "geeks" sareng ayeuna aya di unggal bumi, printer 3D nyandak jalur anu sami. Pikeun kuring sadayana mangrupikeun masalah pikeun ningkatkeun interfaces sareng ngajantenkeun nyiptakeun bagian langkung gampang. Nalika kuring terang sadayana saderhana, bahkan nini kuring tiasa ngagunakeunana, maka éta bakal nalika urang ningali aranjeunna di bumi mana waé di gigir gelombang mikro ;-)

Janten anu aranjeunna tujuanna?

Nya pikeun anu kawéntar Tukang damel, jalma anu resep ngadamel penemuan, ékspérimén sareng ngarobih hal-hal. Ogé pikeun perusahaan anu tiasa ngadamel prototipe gancang pisan sareng murah. Pikeun perusahaan, laboratorium, sakola atanapi universitas, hartosna aranjeunna tiasa nyiptakeun bagian khusus sareng prototipe dina waktos catetan sareng biaya, tanpa kedah ngandelkeun pihak katilu. Revolusi anu nyata. Sareng tangtosna éta ogé ditujukeun ka sadaya perusahaan anu hoyong ngahasilkeun bagian nyalira pikeun dijual.

Kalayan printer anjeun tiasa ngadamel tripod pikeun telepon sélulér anjeun, atanapi sét roda gigi pikeun mékanisme, gantungan kamar atanapi ngan saukur ngaganjel supados panto henteu nutup. Anjeun tiasa ngadamel cocooan, sareng objék kanggo bumi, coaster, pot kembang, sakumaha anjeun tiasa tingali sareng sakumaha anu parantos kami carioskeun, batesna ditetepkeun ku anjeun.

Jinis printer 3D

Aya seueur faktor anu tiasa dipilih pikeun ngagolongkeun printer, tapi kanggo inpormasi anu bakal kami pasihkeun di Ikkaro anu salingkuh aya hubunganana sareng tukang, peretas sareng dunya DIY, kuring bakal milih 2

Upami aranjeunna Perangkat keras atanapi Printer Industri. Kalayan printer anu kagolong kana proyék Open Hardware (OSHW), urang tiasa ngarobih, ngonpigurasikeun, sareng nyobian ningkatkeun sareng ngabagi sadaya inpormasi éta, umumna printer anu langkung mirah sareng rencana, inpormasi sareng sadaya detil anu tiasa kami gunakeun. Kami bakal leres-leres diajar kumaha damelna sareng tiasa maénkeun sareng aranjeunna. Nanging kalayan printer industri biasana urang bakal kéngingkeun kualitas anu langkung saé pikeun bagian-bagian na tapi aranjeunna ukur ngalayanan kami pikeun nyetak bagian. Éta sapertos produk sanésna upami urang muka éta kaleungitan garansi.

Faktor sanés pikeun ngagolongkeunana nyaéta ku cara atanapi téknologi anu aranjeunna nyetak.

FMD (Modél Deposit Fusi). Anu paling umum di kalangan produsen sareng amatir anu lebet kana dunya percetakan 3D. Simpen bahan dina lapisan pikeun elaborasi sapotong.

Sla atanapi stereolithography. Katelah fabrikasi optik atanapi photosolidification. Mangrupikeun prosés manufaktur ogé ku nambihan lapisan résin ipis pisan anu obyékna kabentuk ku laser ultraviolét sareng sapotongna diubaran dina bak ku aksi sinar UV.

Aya seueur deui téknologi, DMLS, SLS, polyjet, sareng sajabana, tapi aranjeunna jauh ti DIY sareng perkenalan ieu pikeun percetakan 3D. Urang bade pokus kana anu paling umum pikeun sadaya FMD.

Ciri utama tina printer 3D

Nalika anjeun badé mésér sélulér atanapi mobil anjeun terang naon hal anu anjeun kedah tingali pikeun terang naha éta saé atanapi naha éta cocog sareng naon anu anjeun pilari. Nya, ieu mangrupikeun ciri utami anu ngahartikeun damel tina printer 3D. Kalayan ieu anjeun bakal tiasa ngabandingkeun aranjeunna sareng henteu kedah ningali ngan ukur harga sareng ogé terang naon anu masing-masing tiasa lakukeun sareng utilitas anu tiasa kami pasihan.

  • Daérah pangwangunan. Batesan ukuran sapotong ngawangun. Sacara prinsipna langkung ageung langkung saé. Upami daérah percetakan atanapi volume anjeun alit, éta tiasa maksa anjeun damel sareng prototipe skala atanapi henteu tiasa nyetak bagian anu anjeun peryogikeun kusabab éta ageung teuing.
  • Extruders Jumlah extruders mangrupikeun inpormasi anu penting, sabab ku extruder urang ngan ukur tiasa nganggo hiji warna filamén dina hiji waktu. Janten upami anjeun hoyong potongan warna-warni, anjeun kedah kana mesin anu langkung ti hiji.
  • Resolusi nangtung Z. Éta kandel lapisan anu nyetak, langkung alit na, langkung ageung hartos anu tiasa urang anggo dina potongan. Nilai rujukan tiasa 100 µm (0,1 mm) sanaos aya mesin anu tiasa dianggo sareng 16.
  • Resolusi horisontal XY. Biasana dirujuk langkung seueur per ppi (titik per inci, saolah-olah éta resolusi contona tina printer tradisional, éta mangrupikeun jumlah poin anu bakal urang lebetkeun kana inci.
  • Bahan anu anjeun nyitak. Éta gumantung kana extruder, dasar sareng téknologi anu ngagunakeun printer urang. Upami urang nyarioskeun téknologi anu paling umum pikeun anu ngadamel sareng peretas, urang angkat ka FDM. Kalayan téknologi ieu kami nyitak sareng 2 bahan, PLA sareng ABS, PLA mangrupikeun termoplastik biodegradable, anu paling umum nalika ngarancang potongan-potongan urang. ABS mangrupikeun palastik sapertos potongan LEGO, tapi contona pikeun nyetak sareng ABS, urang peryogi pangkalan dimana potonganna disimpen janten panas, ranjang anu tiis henteu pantes pikeun urang sapertos PLA. Upami anjeun hoyong nyetak sareng bahan sanésna, sapertos poliéster, logam atanapi sababaraha jinis tuang sapertos coklat, parios naha mesin anjeun ngamungkinkeun jenis percetakan 3D ieu atanapi upami anjeun tiasa ngarobih bagian naon waé pikeun kéngingkeunana.
  • Kandel filamén. tanpa mutuskeun dina pilihan printer 3D atanapi anu sanés, tapi kuring kedah tumut kana kandel filamén anu tiasa dianggo
  • Laju nyetak. Gancangna nyetak gancangna bagian-bagian na bakal langkung gancang dicitak. Upami urang angkat ka wates printer, bagian-bagianna bakal kaleungitan kualitas sareng presisi. Éta mangrupikeun hal anu penting, kumargi percetakan 3D masih prosés manufaktur anu laun, sareng tiasa nyandak sababaraha jam kanggo nyetak bagianna. Diukur dina mm / detik, ieu mangrupikeun ukuran pikeun FMD sareng nilaina tiasa ngalih antara 20 sareng 80 mm / detik.
  • Éta Buka Hardware? Naon anu anjeun pikahoyong pikeun printer 3D anjeun? Anjeun ngadamel sareng anjeun hoyong ngadamel bagian, anjeun hoyong tiasa ngendalikeunnana, ngarobihna, sareng sajabana atanapi ngan ukur anjeun hoyong ngararancang sareng nyetak bagian kalayan kualitas anu pangsaéna tanpa kedah hariwang perkawis perangkat kerasna.
  • Ngarojong. Naha anjeun ngagaduhan dukungan téknis? Dina format naon, ngalangkungan tikét, paguneman telepon, sareng sajabana? Perusahaan anu ngajual printer komérsial ngahasilkeun pangaruh ageung kana masalah ieu, sareng anjeun kedah ngamanpaatkeunana, sabab sanaos anjeun ahli anu hadé, éta tiasa ngabantosan anjeun atanapi nyepetkeun padamelan anjeun.
  • Konéktipitas Éta cara urang kedah nempatkeun desain anu urang parantos ngadamel atanapi diala dina PC urang dina printer. Metodeu utama nyaéta ku USB, mikro SD, Bluetooth, WIFI, Ethernet. Sapertos anu sanés, sanés mangrupikeun breaker deal tapi langkung gula anu langkung amis. Naon sistem operasi anu tiasa dianggo ku PC kami?
  • Kasabaran. Anu henteu sami sareng résolusiana. Toleransi mangrupikeun kasalahan anu diijinkeun dina manufaktur, tioritis sareng dimensi anu saéstuna. Mangrupikeun nilai anu penting pisan, langkung atanapi langkung ti résolusiana. Dina printer DIY urang tiasa nyarios ngeunaan kasabaran 0,1 dugi 0,2 mm.
  • Harga. Nya, harga sok janten salah sahiji faktor utami nalika ngagaleuh naon waé. Ayeuna dina printer 3D urang ngalih dina kisaran sekitar € 100 dugi € 5.000 atanapi € 10.000, di luhur sapertos teu aya watesna, anjeun tiasa teras mésér anu langkung saé.

Kuring ngantosan panilitian anu kuring parantos laksanakeun printer 3D utama anu urang tiasa mésér, boh perangkat keras boh industri boh

Upami anjeun resep kana printer sareng percetakan 3D, anjeun tiasa nuturkeun berita utama ngeunaan percetakan 3D dina bagian anyar kami.

5 koméntar ngeunaan "Naon anu kedah ditingali pikeun mésér printer 3D"

  1. Tulisan perkenalan anu narik pisan !! Upami anjeun ngabandingkeun éta langkung saé pikeun kalebet BQ Prusa i3 Hephestos. Saminggu katukang kuring mendakanana sareng sanaos kuring henteu gaduh ideu, anjeunna ngan ukur nelepon kuring kanggo mésérna: P

    jawaban
  2. Tulisan anu pikaresepeun pisan, kaleresan kuring drool nalika maca ieu. Tapi kuring pensiunan Argentina, janten kuring kedah ningali éta kajantenan. Kuring henteu pernah ningali printer 3D.

    Ku jalan kitu, kuring pikir aya salah ketik: dimana éta nyatakeun FMD kedahna nyarios FDM.

    Hatur nuhun pikeun ngabagi tulisan ieu.

    jawaban
    • Kuring pensiunan, kuring cicing di Argentina, kuring gaduh 3D, sareng kuring henteu terang naon anu kedah dilakukeun sareng éta, pikeun ayeuna (kuring henteu ngajualna, kuring resep mendakan jalma anu resep ékspérimén sareng éta.

      jawaban
  3. Halo, anjeun tiasa ngadamel potongan-potongan ieu anu nuturkeun blok motor pikeun ngahijikeunana lengkep sareng ngajantenkeun sapertos motor asli kalayan bagianna masing-masing, hatur nuhun pisan

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji