Pabrik condong

manufaktur ramping

Di dunya dimana optimasi sareng efisiensi parantos diperyogikeun kusabab sumber daya terbatas, biaya sareng masalah lingkungan, ngahasilkeun bari ngirangan jumlah limbah langkung ti diperyogikeun. Sareng ieu anu dimungkinkeun modél Manufaktur Lean. Ku cara kieu, produktivitas industri bakal ningkat bari ngirangan karugian tina ranté manufaktur.

Ieu ogé mangrupikeun nilai tambahan pikeun konsumén akhir, sabab anjeun tiasa ngajual diri salaku "mérek héjo" éta ngaminimalkeun jumlah sumberdaya anu dikonsumsi salami prosés tanpa mangaruhan kualitas atanapi hasil akhir.

Naon Manufaktur Lean?

naon pabrikna langsing

El Lean Manufaktur, atanapi produksi tanpa runtah, langsing atanapi bersih, Mangrupikeun modél anu nyobian ngaoptimalkeun produksi pikeun ngirangan atanapi ngaleungitkeun lengkep sababaraha pancén anu henteu nambihan nilai pikeun produk atanapi ka palanggan.

Kalayan kecap sanés, cobian nganggo minimum anu diperyogikeun pikeun ngalakukeun hiji hal, ngalakukeun nalika éta diperyogikeun sareng dina waktos anu sesingkatna. Coba mun ngalawan runtah salami prosés manufaktur museur kana sababaraha hal konci sapertos:

  • Ngaleungitkeun kaleuleuwihan produksi.
  • Ngurangan waktos ngantosan.
  • Optimalkeun transportasi.
  • Ngalakukeun kaleungitan prosedural.
  • Ngirangan inventaris.
  • Ningkatkeun efektivitas gerak.
  • Ngaleutikan pangaruh tina cacad.

Upami anjeun maca blog anjeun bakal terang yén ieu mangrupikeun hal-hal anu tiasa dihontal ku nerapkeun metode anu sanés anu urang ngagaduhan katingal sateuacanna, sapertos Metoda Toyota, atanapi cara kanban, kadali kualitas, prosés réengineering, sareng anu sanésna. Nyatana, modél manufaktur anu langsing bakal ngamangpaatkeun éta pikeun ngahontal tujuan.

Salaku tambahan, manufaktur langsing seueur hubunganana sareng sababaraha metode anu disebatkeun di luhur. Istilah éta bakal muncul pikeun kahiji kalina dina buku ku panulis Womack, Jones sareng Ross. Éta disauran Mesin anu ngarobih dunya sareng éta mangrupikeun anu terlaris di dunya dina taun 70an. Dina padamelan éta sistem Toyota diungkabkeun pikeun kahiji kalina.

Historia

Meureun nami tina taiichi ohno éta sora wawuh pikeun anjeun. Carita ieu dimimitian ku namina, kalayan salah saurang sutradara sareng konsultan Toyota anu pangpayunna hariwang ngeunaan épisiénsi di pabrik-pabrikna.

Mimiti taun 1937 anjeunna mimiti niténan yén pepelakan produksi ngagaduhan defisit produktivitas dibandingkeun sareng pepelakan Amérika. Saatos perang, Ohno bakal nganjang ka Amérika Serikat pikeun diajar sadaya pamimpin dina hal produktivitas sareng pangirangan sumber daya anu diperyogikeun, sapertos Henry Ford sareng Frederick Taylor.

Sabalikna, inspirasi Ohno sanés asalna ti aranjeunna, tapi ti supermarket. Geura ngarti pentingna ngaleungitkeun runtah tina sadaya operasi atanapi prosés pikeun ningkatkeun nilai unggal kagiatan ...

Diménsi manusa tina manufaktur langsing sareng konsep konci

Seueur konci pikeun kasuksesan metoda ieu nyaéta diménsi manusa, Kusabab jalma mangrupikeun modal anu paling penting pikeun perusahaan mana waé. Ku alatan éta, éta ngakibatkeun campur permanén, kolaborasi jeung komunikasi di sadaya tingkatan sareng departemén.

Salaku tambahan, strategi bisnis ieu ngagaduhan tilu tihang anu dumasar kana filsafat manufaktur ramping dumasar:

  • episiensi: sagala hal anu henteu nambihan nilai dileungitkeun pikeun ngahontal efisiensi maksimum.
  • Éféktivitas: perusahaan ngutamakeun pasamoan ekspektasi palanggan.
  • nepungan: ngamajukeun paningkatan anu tetep pikeun milarian sareng ngabenerkeun masalah sahingga éta mangrupikeun bagian tina jaman kapengker, sareng éta ngan tiasa kahontal ngalangkungan inovasi.

Prinsip manufaktur condong

Sanaos padika anu langsing teras-terasan mekar sareng kedah diluyukeun sareng kabutuhan industri anyar, sabagian tiasa disorot prinsip dasar salaku:

  • Naon anu dilakukeun dilakukeun pas dina munggaran waktu. Ngalakukeun hal anu salah sigana bakal mangaruhan pangaruh kana biaya, sapertos ngahémat kualitas bahan, jst. Tapi ieu tiasa nyababkeun masalah dina tahap pangendali kualitas atanapi henteu puas pelanggan anu ngan ukur bakal nambahan biaya.
  • Kaluar kagiatan anu henteu nambihan nilai pikeun produk akhir. Sababaraha prosés tiasa janten boros tanpa leres-leres nambihan nilaina. Naon waé anu sanés kauntungan pikeun palanggan kedah dileungitkeun.
  • Perbaikan ajeg. Cara ieu, sapertos anu sanés, ngalibatkeun pamutahiran anu konstan. Kalayan inovasi, kamungkinan masalah tiasa diringankeun, biaya dikirangan sareng produktivitas ningkat.
  • Mangrupikeun cara narik. Nyaéta, henteu ngahasilkeun teuing pikeun gaduh saham anu ageung, tapi ngan saukur ngawatesan dirina pikeun ngadamel naon anu leres-leres ditungtut.
  • kalenturan. Metodeu manufaktur ramping henteu ngan cocog pikeun industri otomotif. Éta tiasa diadaptasi pikeun industri sareng ukuran bisnis anu sanés.
  • Kolaborasi. Éta kedah ngajaga hubungan anu kuat sareng anu nyayogikeun sakumaha anu katingali dina metoda Toyota.
  • Parobihan fokus penjualan. Tina sudut pandang metode ieu, nasabah akhir dibekelan leyuran, sanés produk atanapi jasa.

Naha nganggo cara ieu?

kaunggulan tina manufaktur lean

Sektor industri pinuh ku carita kasuksésan perusahaan anu nyoko kana metode Manufaktur Lean, sanaos masih seueur anu horéam ngalaksanakeunana. Seueur diantara aranjeunna ngan saukur teu skeptisisme ngeunaan hasil aslina, anu sanésna kusabab kurangna waktos atanapi sumber kauangan pikeun nerapkeunana, jst.

Sareng anu leresna nyaéta sesah sesah pikeun suksés dina nerapkeun manufaktur anu langsing sareng éta leres-leres ngasilkeun kauntungan anu ngajantenkeunana pantes. Ieu béda sareng padika anu sanés, anu tiasa dianggo kalayan gampang atanapi henteu sakumaha picilakaeun pikeun dilaksanakeun.

Salaku tambahan, éta meryogikeun sadayana padamel dilatih pikeun mikawanoh karugian anu tiasa diturunkeun tina padamelan sadidinten, sareng ku cara ieu aranjeunna bakal tiasa kolaborasi sareng ngajukeun perbaikan saderhana pikeun ngaoptimalkeun masing-masing prosés.

Najan kitu, mugia kasalametan pikeun pabrik produksi anu ngahasilkeun kalayan tingkat kagagalan anu langkung luhur nalika aranjeunna ngahontal tahap pangendali kualitas atanapi pikeun anu ngahasilkeun langkung seueur tibatan anu tiasa aranjeunna masarkeun di pasar. Pamikiran condong tiasa ngabantosan aranjeunna upami diterapkeun leres, ngirangan karugian kusabab masalah kualitas sareng saham anu teu tiasa mendakan pelanggan ...

Kaunggulan tina manufaktur lean

Upami prosés manufaktur langsing parantos dilaksanakeun leres di perusahaan, anjeun kedah ngamimitian perhatosan kanaékan daya saing. Kauntunganana dibawa langkung jelas, sapertos:

  • Ngaronjatkeun produktivitas pabrik.
  • Sadaya produk bakal ngagaduhan kualitas anu langkung saé sareng biaya anu langkung handap pikeun kagagalan.
  • Ku langkung épisién sareng nyéépkeun sumber anu kirang, kauntungan anu langkung saé didapet.
  • Pelanggan anu wareg hartosna ningkat penjualan.
  • Palanggan anu wareg sareng langkung seueur kauntungan nambihan nilai perusahaan. Sareng éta nyaéta whiting anu ngegel buntutna, ditarjamahkeun kana ayana anu langkung ageung sareng kawéntar anu bakal narik langkung seueur palanggan sareng kauntungan.
  • Ngirangan biaya pikeun adaptasi sareng kaayaan anyar.
  • Inventarisasi anu langkung alit, anu ngagaduhan manpaat ékonomi sareng dina tempat panyimpenan anu diperyogikeun. Tapi anjeun peryogi hubungan anu saé sareng anu nyayogikeun pikeun nyayogikeun naon anu anjeun peryogikeun dina waktos sareng harga anu saé kusabab hubungan anu lami.
  • Waktu pangiriman produk akhir kedah dikirangan ku ngaleungitkeun sadayana anu henteu nambihan nilaina.

Upami anjeun jalma anu gelisah sapertos kami sareng hoyong kolaborasi dina pangropéa sareng perbaikan proyék, anjeun tiasa ngadamel sumbangan. Sadayana artos kanggo mésér buku sareng bahan pikeun ékspérimén sareng ngalakukeun tutorial