Kumaha cara ngadamel hypsometer atanapi sudut sareng méter jarak

Nya nelepon anjeunna hypsometer, tapi kuring henteu jelas pisan yén ieu hypsometer, tapi alat pikeun ngukur sudut atanapi jangkungna.

dumasar kana RAE un hypsometer mangrupakeun aparat pikeun ngukur jangkungna saluhureun permukaan laut dumasar kana titik golak cairan.

Janten urang bakal nyauran anjeun sudut, jarak sareng méter jangkungna ngantosan anu maca kéngingkeun kami koméntar nganggo nami alat ieu.

kumaha carana ngadamel hypsometer

Baca on

Kumaha cara ngadamel pengaduk magnét

keur loba ékspérimén, ngeunaan sadaya anu aya hubunganana sareng produk kimia, a aduk magnét.

Janten didieu urang bawa anjeun kumaha cara ngadamel pengaduk magnét buatan bumi

pengaduk magnét kalayan bagian daur ulang

Sakumaha anjeun tiasa tingali, kami bakal nganggo kipas tina sumber PC anu magnet neodymium tina hard disk dipasang.

Baca on

Kumaha cara ngadamel pompa cai volumetrik

Milarian inpormasi ngeunaan bom hidrolik, Kuring parantos mendakan pidéo anu pikaresepeun ieu pompa volumetrik dilakukeun ku Alvaro Morante sareng murid ti UPV (Polytechnic University of Valencia)

Sanaos kuring henteu ngagaduhan kasempetan, kuring émut yén dina subyek Mesin hidrolik, kontes pikeun pangwangunan pompa hidrolik dimimitian, pikeun ningali anu mana anu tiasa mindahkeun langkung seueur cai dina 1 menit. Kuring henteu terang naha bom pidéo éta pikeun kontes ieu fakultas Industrialestapi éta ngajantenkeun kuring émut

Baca on

Bumi Electric Go Kart

Saatos nonton pidéo ieu, kuring yakin anjeun bakal ngarepkeun ngawangun kart listrik anjeun nyalira. Anu dina pidéo nyaéta ngeunaan mobil listrik buatan bumi, home dijieun sakumaha urang amerika nyauranana

Démonstrasi kart listrik listrik Neurotikart

Sareng upami anjeun henteu jelas, tingali kumaha épolusi ieu jalan kartu janten yakin pisan hoyong ngalakukeun hiji. 6 batré tibatan 4 sareng anu ngahontal 85 km / jam

Baca on

Mesin Wimshurst

Kami parantos nyalin téks di handap ieu anu ngajelaskeun Mesin Wimshurst, sabab aya sababaraha hal anu nalika ngarobih éta aranjeunna ngan ukur tiasa buka tapi ;-) Sumberna: Homer's Page, halaman wéb anu kuring nyarankeun ka sadayana ...

Diciptakeun ku James Wimshurst, munggaran dijelaskeun dina 1883 sareng dianggo, diantawis aplikasi sanés, salaku sumber tegangan tinggi pikeun tabung sinar-X mimiti, Éta nyaéta mesin éléktrostatik, diwangun ku dua disk tina bahan insulasi, sajajar, caket pisan sareng sasarina sareng disusun dina sumbu anu sami, sapertos anu tiasa diputer gancang dina arah anu berlawanan.

rencana mesin wimshurst

Rotasikeunana dilakukeun kalayan bantosan stang anu ngalaksanakeun dua pasang katrol anu dihijikeun ku tali anu teu aya tungtungna, salah sahijina nyebrang. Raray luar unggal cakram ngagaduhan sababaraha séktor logam anu dipasang caketeun gigirna, anu nalika rotasi digosok ku dua sikat kawat logam anu fleksibel, dicekel dina tungtung gondéwa logam.

Baca on

Mesin rusuh atanapi pendil dobel

Abdi kedah nempatkeun judul tabloid sci-fi 'Kumaha cara ngadamel mesin Chaos»Éta sigana yén urang badé ngawangun a mesin karuksakan massal atanapi penemuan abad ka-30.

Tapi gadget anu urang nunjukkeun dina postingan, sanaos éta mesin kiruh, éta sanés senjata, tapi pendil dobel dipaké dina fisika pikeun ulikan tiori Chaos.

Sanaos anjeun rada kuciwa, kuring yakin anjeun resep pidéo na ;-)

Baca on

Ngawangun éléktroskop buatan bumi

Ngaliwatan Élmu dina eupan XXI anu katingali ku pikiran, kuring mendakan tulisan anu pikaresepeun kalayan percobaan éléktronik anu botched. Sareng di dinya kuring mendakan Éléktroskop sareng milarian inpormasi dimimitian.

Un éléktroskop éta cara anu saleresna saderhana terang naha awak muatan listrik atanapi henteu.

Éléktroskop diciptakeun ku William Gilbert Sareng sanaos ayeuna henteu dianggo deui sabab alat anu langkung kuat sareng épéktip parantos dikembangkeun, sigana idéal pikeun a percobaan fisika pikeun dilakukeun di kelas laboratorium.

Diagram tina rakitan éléktroskop bakal sapertos anu urang tingali dina gambar anu dicandak dina Thales

 

skéma pangwangunan éléktroskop

Baca on