Motong jet cai

mesin motong jet cai sasarengan sareng abrasif. Éta mesin CNC industri presisi. ka

Naon éta

meureun salah sahiji prosedur motong anu paling endah anu aya. Sareng éta kusabab kesederhanaanna, tapi kakuatan anu ekstrim na. Sakumaha namina nunjukkeun, ngan ukur cai anu dianggo pikeun motong sagala jinis bahan, bahkan logam.

Sapertos dina motong plasma jet plasma éta dianggo pikeun motong, dina hal ieu aranjeunna dianggo jet cai tekanan pisan pikeun motong. Dina tekanan sareng kagancangan éta, molekul cai mangrupikeun proyéktil anu mangaruhan sareng gampang nembus bahan anu bade dipotong.

Saperti oxyfuel, anu ditujukeun pikeun logam ferrous, atanapi motong plasma pikeun logam, dina kasus cai motong éta tiasa motong seueur bahan anu sanés. Salaku conto, daging, kai, logam, plastik, atanapi sababaraha rupa bahan multilayer. Éta ngajantenkeun fleksibel pisan, ogé saderhana sareng murah.

Kumaha gawéna

panjelasan ngeunaan kumaha jalanna motong cai

Mesin motong cai ngadorong jet cai ngaliwatan sirah anu tekanan pisan. Kanggo prosés mékanis pinuh bahanna bakal diteukteuk. Pikeun ngajantenkeun ieu mungkin, sanaos sigana saderhana pisan, anjeun kedah:

  • Sumber cai- Bak atanapi cai mancur bakal diperyogikeun pikeun nyayogikeun cai anu diperyogikeun pikeun dipotong.
  • Generator tekanan: Éta mangrupikeun bagian konci mesin pikeun motong cai. Dasarna éta pompa tekanan ultra-luhur anu ngahasilkeun aliran cai kalayan tekanan anu tiasa ngahontal Bar 6500. Éta langkung kuat tibatan selang seuneu.
  • Nozel extruder: Kuring parantos namina elemen anu ngamungkinkeun pikeun ngarobah sadayana tekanan anu saé kana kagancangan cai, kumargi tekanan anu saé upami anjeun henteu leres-leres ngagancangkeun jet moal seueur dianggo. Ieu sababna ngalirkeun liang anu leutik (sapertos rambut manusa) dina batu permata pikeun ngasongkeun aliran anu saé pisan kalayan gancang pisan éta tiasa motong. Pikeun masihan anjeun ideu, aranjeunna biasana ngahontal dugi ka 4 kali langkung gancangna sora (1235.5 km / jam), nyaéta, aranjeunna tiasa ngahontal 4 Mach, sapertos sababaraha pesawat tempur ...
  • Suntikan kasarSanaon bahan anu kasar henteu teras-terasan dianggo, aya prosés motong anu henteu ngan ukur nganggo cai murni, tapi ngenalkeun unsur anu kasar anu diseret ku jet cai pikeun ngahasilkeun langkung ageung dina permukaan anu diserang. Cai ngumbara kalayan laju suponic bakal mawa abrasive sareng ngamungkinkeun motong bagian anu langkung sesah. Bayangkeun upami ku selang taman saderhana anu nyolok tungtung pikeun langkung seueur tekanan, atanapi ku mesin cuci tekanan éta nyeri, upami anjeun gaduh kagancangan sareng anu kasar sapertos polah asli, naon anu tiasa dilakukeun. Salaku conto, ku abrasif, mesin motong cai tiasa motong sinar baja kandel 30 cm.
  • Méja motong: nyaéta tempat anu potongan kanggo dipotong parantos diposisikan. Biasana ngagaduhan tilelep handapeunana anu ngumpulkeun cai saatos dipotong sareng biasana ngarahkeun kana sistem pemurnian pikeun nganggo deui.

Impresif, naha éta mangrupikeun salah sahiji prosedur motong anu paling endah. Gumantung kana naha éta dipaké jet cai murni atanapi kalayan kasar, anjeun tiasa mendakan pemotong anu cocog pikeun:

  • Cai murni- Potong bahan lemes sapertos busa, plastik, kertas, lapisan insulasi, papan semén, karpét, tuangeun, sareng sajabana
  • Cai kalayan abrasive: ngamungkinkeun motong bahan-bahan heuras sapertos logam, keramik, batu, gelas, sareng sanyawa heuras anu sanés.

Iraha ngagunakeun mesin motong

nu mesin motong cai Aranjeunna henteu biasana diatur sacara manual sacara manual kusabab bahaya kusabab tekanan tinggi sareng kecepatan jet. Kusabab kitu, aranjeunna biasana dipandu huluna atanapi robot anu ngoperasikeun sapotongna pikeun dipotong.

Hal kahiji anu dilakukeun nyaéta mendesain ku komputer bentuk potongan-potongan atanapi garis-garis anu anjeun badé damel ku Parangkat lunak CAD /Camo Cnc masing-masing. Teras, ku pola na, mesin motong cai diprogram sahingga terang dimana motong potongan éta.

Ti sorangan mesin motong, anjeun tiasa posisi bagian dina lokasi motong anu leres sareng ngoperasikeun mesin pikeun ngamimitian prosedur motong. Sacara umum, mesin éta sorangan tiasa milih kateguhan bahan éta nyalira sareng ciri sanésna, supados mesin tiasa adaptasi kagancangan sareng kakuatan.

Umumna, upami bagian na parantos diposisikan sareng leres, antosan potonganna didamel janten tiasa miceun bagian na. Dina kasus anu jarang, prosedur na kedah dieureunkeun pikeun ngarobih atanapi masang deui bagian-bagian na.

Iraha waé aranjeunna kedah hormat aturan kaamanan mesin ieu, kumargi sanaos katingalina siga anu henteu ngabahayakeun cai, anjeun parantos terang yén éta tiasa motong malahan baja, janten tiasa sampurna motong anggota mana waé.

Kauntungan sareng karugian

Sapertos prosedur atanapi sistem naon waé, éta ngagaduhan kaunggulan sareng karugian. Kituna, anjeun kedah ngaevaluasi sadayana sareng nangtoskeun naha éta pas sareng kabutuhan atanapi tujuan anu anjeun milari lokakarya atanapi pabrik anjeun. Antara éta kauntungan Anu paling terkenal tina motong waterjet nyaéta:

  • Ieu téh hiji prosés tiis, janten upami anjeun ngagaduhan bahan anu kapangaruhan ku suhu atanapi deformasi, éta bakal janten prosedur motong anu ideal.
  • Henteu ngahasilkeun polusi kusabab pembakaran gas atanapi résidu toksik, sabab éta ngan saukur ngagunakeun cai, sareng dina sababaraha kasus anu kasar ogé ogé henteu bahaya.
  • Janten mesin anu diprogram, motong operator naon waé tiasa ngalakukeun éta atanapi insinyur, kumargi anjeun moal meryogikeun persiapan khusus pikeun nanganan mesin, sapertos oxyfuel atanapi plasma, anu kedah gaduh palatihan dasar atanapi pitunjuk pikeun ngamimitian nanganan alat ieu sacara manual.
  • Tiasa motong jinis bahan naon waé, dibandingkeun sareng oxyfuel atanapi motong plasma henteu diwatesan ku logam. Éta tiasa motong kai, daging, lawon, logam, atanapi naon waé.
  • nu kandelna anu anjeun tiasa motong tinggi pisan, bahkan langkung ti alat laser.

salaku ka karugian, potongan cai ngagaduhan:

  • Sanajan éta tiasa motong ketebalan tinggi, éta ngagaduhan na wates.
  • Ieu téh hiji diteureuy lalaunan upami urang ngabandingkeun éta sareng prosedur motong anu sanés, sapertos plasma.
  • La mesinna lumayan mahal dibandingkeun sareng motong plasma sareng seuneu, sanaos langkung mirah tibatan laser. Nanging, leres yén cai sanés unsur anu mahal atanapi langka.
  • Mesin motong cai langkung grandes. Kituna, aranjeunna peryogi langkung seueur rohangan dina bengkel atanapi gudang industri. Ukuran pompa sareng elemen sanésna ngajantenkeun diménsi ieu.
  • meakeun kakuatan listrik cukup pikeun komprési cai.

Mesin motong Waterjet

nu mesin motong jet cai aranjeunna lumayan ageung sareng mahal. Di hiji sisi anjeun gaduh mesin atanapi sistem nyalira, sareng di sisi sanésna pompa sareng parangkat lunak.

Sedengkeun pikeun softwareSababaraha mesin gaduh parangkat lunak khususna pikeun tiasa ngatur éta, anu sanés ngaku deui perangkat lunak anu langkung umum anu tiasa dianggo pikeun modél anu béda. Salaku conto, sababaraha program komputer pikeun mesin ieu nyaéta Intelli-MAX,

Sedengkeun pikeun bomUnggal pabrik mesin pemotong cai atanapi panyadia ngagaduhan produk nyalira. Éta mangrupikeun bagian anu penting, kumargi tekanan anu kahontal ku cai bakal gumantung kana éta sareng ogé épisiénsi énergi, sabab éta unsur anu nyeepkeun paling énergi.

sababaraha conto mesin ieu Aranjeunna:

  • TCI Motong CaiJet: Aranjeunna ngagaduhan sababaraha séri, sapertos BP-C, BP-S, BP-M sareng BP-H, SM-C, SM-S sareng SM-M. Éta mesin motong cai tekanan tinggi-sasak, kalayan stabilitas hébat, kakuatan, kalenturan, sareng kinerja.
  • Téknik Prussiani: waterjet perusahaan ieu mangrupikeun alat motong cai kalayan presisi tinggi pikeun sagala jinis bahan. Aranjeunna gaduh parangkat lunak khusus na anu disebat WJ CAM sareng aranjeunna ngagaduhan 3 atanapi 5 sumbu kabébasan dina sirah motong. Salaku conto, anjeun gaduh modél NEW RIO 3 sareng NEW RIO 5, tapi éta ogé ngamungkinkeun anjeun ngarobih mesin.
  • OMAX: mangrupikeun pamimpin dunya anu nawiskeun sababaraha jinis mesin motong performa tinggi. Diantara modél pinunjulna nyaéta globalMAX, séri MAXIEM anu langkung ageung, atanapi kompak ProtoMAX pikeun motong potongan-potongan leutik ...

Upami anjeun peryogi langkung seueur inpormasi ngeunaan harga sareng dimana ngagaleuhna, mangga ngahubungan kami.