Mesin 775

dc motor 775

nu 775 motor mangrupikeun motor langsung ayeuna dipaké dina seueur proyek sareng anu saur kuring mah saeutik pisan anu dipikaterang ku jalma.

Nalika urang nyarioskeun jinis mesin ieu, anu 775 ngarujuk kana ukuran motor anu baku. Ku cara kieu urang tiasa mendakan 775 anu diproduksi ku mérek anu béda, kalayan tegangan operasi anu béda sareng kakuatan anu béda, sareng 1 sét bantalan atanapi ku dua. Tapi anu dihormat sadayana nyaéta ukuran mesinna.

Baca on

Kumaha carana ngadamel Motor Magnetic Pangaruh Curie

Hatur nuhun kana masukan ti Tao fisika, Abdi terang teh Mesin Pangaruh Curie Manétik.

Motor didasarkeun kana sipat bahan féromagétik anu dipanggihan ku Pierre Curie, nyaéta yén saatos suhu anu pasti bahan-bahan éta kaleungitan daya tarikna sareng henteu narik deui kana magnet.

kumaha carana nyieun motor curie pangaruh curie

Baca on

Mesin Surya Mendocino

El Mesin Mendocino mangrupakeun motor listrik anu sacara magnetik ngaluarkeun sareng ngagunakeun tanaga surya. Kaéndahan mesin ningali éta lumpat bari ngambang dina hawa. Éta saéstuna siga sihir.

Diwangun ku dua bagian anu béda, sistem magnét anu ngajantenkeun éta levitasi sareng bagian éléktromekanik dina motor anu ngahurungkeun. Motorna ngagaduhan opat rupa (bagian pasagi) di sakitar sumbu, anu ngawangun rotor. Blok rotor ngagaduhan dua sét coil sareng sél surya anu napel dina saban gigir. Aci sacara horisontal sareng ngagaduhan magnet dina unggal tungtung.

Motor surya magnét Mendoza

Baca on

Ngawangun motor AC

Kuring parantos mendakan halaman wéb anu aranjeunna nunjukkeun kumaha ngawangun motor ac fase tunggal anu saderhana. Sigana penting pikeun nekenkeun yén éta ngan ukur dianggo ku hiji tahap.

Mesinna didamel nganggo bahan anu gampang dipanggihan sareng dikembangkeun motor dimimitian di basa téoritis listrik jeung motor listrik.

Abdi émut nalika kuliah kuring ngamimitian diajar mesin listrik, aranjeunna mimiti ngajarkeun kami a motor giliran tunggal idéal. Sareng ti dieu aranjeunna ngembangkeun éta beuki seueur dugi aranjeunna ngagaduhan sagala jinis mesin, tapi sok dumasar kana prinsip anu sami.

dasar motor bolak ayeuna

Baca on