Naon F-Droid

f-droid toko muter software bébas

F-Droid mangrupikeun gudang parangkat lunak, toko aplikasi, alternatif pikeun Play Store. Éta mangrupikeun Play Store parangkat lunak Gratis. F-Droid mangrupikeun parangkat lunak gratis sareng aplikasi anu urang tiasa mendakan di jero nyaéta Software Gratis atanapi Open Source (FOSS). Urang tiasa mendakan kode anjeun dina GitHub marios éta sareng ngarobih kana anu dipikahoyong upami urang hoyong.

Sareng sakali anjeun terang naon éta, hal anu anjeun bakal heran naha anjeun kedah pasang upami anjeun gaduh Play Store.

NO aplikasi bajak laut. Pikeun éta anjeun gaduh alternatif sanés. F-Droid mangrupikeun komitmen kana parangkat lunak Gratis sareng éta waé.

Abdi bungah kuring mendakan sareng nyobian aplikasi ieu. Jigana éta pohara alus sarta cageur nu aya alternatif kabuka pikeun Play Store sarta ka sagala korporasi badag anu tindakan minangka counterweight pikeun nyegah monopoli maranéhanana tina netepkeun kaayaan maranéhna nganggap. Janten wilujeng sumping di F-Droid sareng sadaya repositori anu anjeun hoyong jieun.

Éta aman?

Sumuhun éta aman.

Dina sadaya proyék dumasar kana parangkat lunak gratis, sapertos Linux, kaamananna aya dina transparansi. Dina éta aya rébuan jalma ngamekarkeun tur reviewing kode, nyobian pikeun ngaronjatkeun eta sarta ngalaporkeun masalah na abuses lamun aya wae.

Éta sababna sering nyarios yén éta langkung aman tibatan Play Store, dimana éta éditor Google anu nyatujuan proyék sareng teu aya anu tiasa marios kodena, sahenteuna gampang. Aplikasi jahat tiasa muncul di dieu, dugi ka anjeun mendakanana, tapi hayu urang émut yén kasus aplikasi anu malware sareng anu ngagaduhan rébuan atanapi puluhan rébu katépaan terus-terusan dilaporkeun dina Play Store, kusabab kaamanan palsu anu dibayangkeun ku jalma pikeun mendakan. éta dina gudang éta.

Kumaha carana install F-Droid

Dina raraga masang F-Droid, Anjeun mimitina kudu ngaktipkeun pilihan Android tina Ngidinan masang aplikasi ti sumber nu teu dikenal, nu kapanggih dina Setélan> bagian Kaamanan.

Kumaha carana install hiji APK, f-droid

Anjeun gaduh panjelasan step by step dina artikel on kumaha carana install aplikasi apk dina android.

Sakali pilihan ieu diaktipkeun, éta dinonaktipkeun sacara standar. anjeun kudu indit ka ramatloka F-Droid tur ngundeur aplikasi. Penting pisan yén anjeun unduh tina situs wéb resmi sareng anjeun henteu ngaunduh tina situs anu sanés.

Kalayan aplikasi anu diunduh, urang ngan ukur kedah angkat ka Unduh dina smartphone urang teras klik kana éta pikeun masangna.

Upami anjeun peryogi léngkah-léngkah ningali tulisan anu kuring tinggalkeun di luhur.

Beda sareng Play Store, urang henteu kedah ngadaptar atanapi ngadamel akun pikeun nganggo gudang. Sareng sakumaha anu ceuk kuring sadaya aplikasi gratis. Kumaha aranjeunna nyarios dina halaman wéb resmi:

F-Droid ngahormatan privasi anjeun. Kami henteu ngalacak anjeun atanapi alat anjeun. Kami henteu ngalacak naon anu anjeun pasang. Anjeun teu peryogi akun pikeun nganggo klien, sareng klien henteu ngirimkeun data idéntifikasi tambahan nalika komunikasi sareng pangladén wéb kami, sanés nomer versi na. Kami malah henteu ngijinkeun anjeun masang aplikasi anu sanés tina gudang anu ngalacak anjeun, kecuali anjeun mimiti ngaktipkeun pilihan "Nyukcruk" dina bagian éta. AntiFeatures tina karesep

Kumaha gawéna

Nalika urang milarian aplikasi dina F-Droid urang bakal ningali yén sababaraha ditandaan salaku Kontroversial. Ieu kusabab éta tiasa mawa sababaraha unsur anu henteu resep ku pangguna, nyaéta, Iklan, atanapi katergantungan software proprietary. Lamun muka pedaran eta netelakeun naon istilah nu dianggap kontroversial dina éta aplikasi husus sarta anjeun geus mutuskeun pikeun masang eta.

Fungsi anu pikaresepeun pisan nyaéta urang tiasa masang aplikasi tanpa gaduh Internét, sabab urang tiasa tukeur aplikasi sareng Android sanés anu gaduh F-Droid, nyambungkeun via Bluetooth atanapi WIFI ka alat anu sanés.

Aplikasi: Keur naon kuring make eta?

Éta ngan ukur gaduh sakitar 3 rébu aplikasi dibandingkeun sareng 3 juta di Play Store (duanana data ti Januari 2021). Sareng seueur aplikasi anu anjeun tiasa mendakan dina duanana platform. Lain ngan dina F-Droid.

Abdi parantos lami nganggo éta tapi kuring resep deui. Mimitina kuring dipasang pikeun ngagunakeun KeePass, manajer sandi anu kasohor sareng tiasa nyinkronkeunana sareng PC.

Teras kuring parantos dipasang Syncthing pikeun nyinkronkeun polder antara alat sareng tungtungna kuring nguji OsmAnd+ alternatif pikeun Google Maps sareng data anu disayogikeun ku OpenStreetMaps.

Upami anjeun hoyong ningali sababaraha aplikasi paling metot ieu gudang Kuring geus ninggalkeun anjeun hiji tulisan kalawan pilihan metot.

Salah sahiji kaunggulan utama ngagunakeun FDroid, salian tiasa nganggo aplikasi anu henteu sayogi pikeun Play Store, nyaéta ngaleungitkeun pelacak anu aranjeunna pasang dina kami.

Alesan pikeun ngagunakeun F-Droid

Di dieu abdi hoyong ninggalkeun alesan béda ngagunakeun F-Droid.

  • Kaamanan Sadaya kaamanan ditawarkeun ku Free Software sareng Open Source
  • Privasi. Aplikasi tanpa tracking, anu sadayana kodena dipikanyaho sareng urang terang naon anu aranjeunna lakukeun.
  • Bet dina Software Free. Cara pikeun kolaborasi sareng Parangkat Lunak Gratis

Kumaha carana ngabantosan F-Droid

Aya sababaraha cara pikeun nyumbang kana proyék upami anjeun hoyong éta terus ningkatkeun, ngembang sareng nambihan langkung seueur fitur.

  • Sumbangan. Ieu cara paling langsung. Nyumbangkeun artos ka organisasi anu urang émut nyaéta nirlaba. Éta ogé tiasa masihan sumbangan ka aplikasi, tapi ku ieu kami kolaborasi sareng pamekar aplikasi sareng henteu sareng F-Droid.
  • Aktif kolaborasi dina pangwangunan. Kusabab éta mangrupikeun parangkat lunak gratis, anjeun tiasa aub dina pamekaran sareng perbaikan proyék ku program, narjamahkeun, ngahasilkeun dokuméntasi, jsb.
  • Masihan difusi. Meureun éta cara panggampangna. Sarta eta diwangun ku ngawangkong ngeunaan proyék ka kenalan anjeun sarta babagi eta.

Ninggalkeun comment hiji