Naon Scratch sareng naon éta?

nyaho scratch, naon eta

Scratch mangrupikeun basa pamrograman anu diciptakeun ku MIT sareng dumasar kana antarmuka visual dumasar blok, ku kituna greatly facilitates nu programming barudak jeung jalma tanpa pangaweruh. Disarankeun pikeun umur 8 dugi ka 16 taun.

Sadaya ieu dirojong ku Yayasan scratch, organisasi nirlaba anu misina nyaéta:

Misi kami nyaéta nyayogikeun sadaya murangkalih, sadaya latar, kasempetan pikeun ngabayangkeun, nyiptakeun sareng kolaborasi, supados aranjeunna tiasa ngabentuk dunya énjing.

Tapi pikeun anu penting, naon anu tiasa dilakukeun ku Scratch.

Keur naon eta

Loba kagunaan, pikeun program block ieu.

Jieun kaulinan sarta animasi

Ieu salah sahiji kagunaan utama basa ieu. Jieun animasi sareng kaulinan anu dibagikeun dina platform anjeun sareng dimana anjeun tiasa neraskeun diajar program.

Ngajarkeun programming

Kusabab éta mimiti dianggo di Inggris pikeun ngajar program, naékna henteu tiasa dihentikan sareng ayeuna éta mangrupikeun cara anu dipikaresep pikeun kolot sareng pendidik pikeun ngawitan ngajarkeun budak kumaha kode.

Barudak anu geus diajar Scratch sakuduna boga leuwih fasilitas di wewengkon matematik tangtu. Abdi hoyong milarian makalah anu nyarioskeun ieu sareng korelasi antara diajar ngagunakeun Scratch sareng diajar program dina basa sanés. Upami anjeun terang naon waé, punten tinggalkeun dina koméntar.

Program Arduino

IDE béda jeung software basis scratch geus dijieun pikeun programming kalawan Arduino. Sapertos dina kasus-kasus sateuacana, ideu nyaéta pikeun nyederhanakeun padamelan pemrograman

Program LEGO naekeun / EV3 Mindstorm

Upami anjeun gaduh kit robotika LEGO anjeun tiasa nambihan blok tambahan pikeun Scratch dina platform resmi pikeun ngontrol sareng program robot anjeun.

Dina LEGO Boost APP kami parantos mendakan pemrograman blok dumasar kana Scratch

batur

Kuring geus katempo jalma ngagunakeun eta dina kagunaan béda jeung nu teu aya hubunganana jeung pamakéan biasa nu salawasna urang bayangkeun. Ku kituna hayu imajinasi anjeun ngajalankeun liar sarta ngamangpaatkeun eta.

Naha urang tiasa ngontrol alat IoT? Buah prambus? automation imah? AKAL jieunan sareng pembelajaran mesin?

Anjeun kedah nalungtik sareng diajar. Sakumaha biasa.

Keur naon kuring make eta

Nya, kuring mimiti nganggo ayeuna pikeun 2 hal.

Di hiji sisi, putri abdi naroskeun ka abdi ngadamel pidéo. Kami parantos nyerat dina notebook naon anu urang hoyongkeun anjeunna laksanakeun sareng kuring ningali Scratch salaku alat anu sampurna supados kuring tiasa ngahirupkeun kaulinan éta.

Kuring henteu ngalakukeun éta kalayan niat diajar program, anu kuring henteu ningali dina waktos anu pas, tapi salaku alat pikeun ngalakukeun naon anu diusulkeun.

Di sisi anu sanésna, urang gaduh LEGO Boost sareng kami hoyong masihan langkung seueur panggunaan majelis anu asalna sacara standar. Sarta kami keur dipake dina eta.

Ayeuna kuring henteu nganggo éta pikeun anu sanés. Abdi hoyong nguji Scratch pikeun Arduino, tapi kuring henteu nyangka kuring ngagunakeun éta. Abdi henteu terang putri abdi.

Kuring henteu yakin yén basa ieu anu leres pikeun diajar program. Atawa kuring pikir barudak kudu diwanohkeun teuing mimiti lamun maranéhna teu bener museurkeun.

Scratch Jr atawa Scratch Junior

scratch jr pikeun barudak ti 5 nepi ka 7 taun

Éta mangrupikeun vérsi Scratch, langkung sederhana, kalayan blok langkung sakedik, sareng antarmuka sareng grafik anu dirancang pikeun murangkalih. Disarankeun pikeun murangkalih umur antara 5 sareng 7 taun.

Ieu mangrupikeun aplikasi pikeun ios atanapi Android anu tiasa dianggo dina smartphone atanapi tablet.

Anjeun tiasa ningali langkung seueur ngeunaan Scratch Jr atanapi Junior dina situs wéb resmina

Ngundeur tur masang Scracth

Anjeun tiasa Ngundeur aplikasi pikeun Windows, Mac jeung Android, tapi aranjeunna dieureunkeun ngarojong Linux Ubuntu :( jeung hal anu ngajadikeun kuring sedih pisan.

Kuring parantos milarian alternatif sareng upami anjeun pangguna Linux (Kuring nganggo Ubuntu) Kuring gé ngabejaan Anjeun leuwih dina pos sejen.

Scratch Online, dina browser

scratch online atawa dina browser nu

Upami anjeun henteu resep masang éta, anjeun ngan ukur hoyong ningali, anjeun tiasa nganggo ku browsing wéb. Sareng nganggo platform online. Sadayana gratis.

Kauntungannana aplikasi leuwih mode online nyaeta urang bisa neruskeun migunakeun aplikasi tanpa kudu disambungkeun ka Internet, sarta ieu mindeng ngaapresiasi.

masarakat

Salian ti scratch basa ngahartikeun sakabéh masarakat anu ngagunakeun basa ieu. Urang manggihan jumlah badag informasi dina format hambalan-demi-hambalan tutorials, studi, makalah sarta hususna sababaraha forum dimana urang tiasa naroskeun mamang urang sareng berinteraksi sareng langkung seueur jalma.

Sadayana dibuka dina Scratch, janten nalika anjeun nyebarkeun proyék, sadayana bakal tiasa ningali kode éta sareng diajar tina éta. Anjeun oge bisa ngajalajah proyék pikeun manggihan cara ngalakukeun hal nu teu nyaho.

Ninggalkeun comment hiji