Tambaga tambaga pikeun kéong

nyegah keong tina naék tangkal

Kéong sareng kongkés leutik mangrupikeun panyakit anu paling parah anu kuring ayeuna di kebon. Éta masalah anu parah kusabab aranjeunna maéhan pepelakan.

Ogé kalayan sistem padding anyar anjeun kedah ati-ati sabab sigana yén aranjeunna resep pisan sareng badé baranahan pisan.

Aya cara, produk sareng téhnik anu béda pikeun merangan aranjeunna. Dinten ieu kuring datang pikeun nyaritakeun hiji téhnik pikeun nyegah kéong tina naék tangkal atanapi pepelakan gagang jangkung sareng ideu pikeun ningkatkeun sareng ngagunakeunana ku sababaraha cara. Mangrupikeun sasapu pikeun nyegah aranjeunna tina naék kana pepelakan.

Baca on

Kumaha carana ngokolakeun sareng mulsa sareng henteu nganggo bajak

kebon ku mulsa atanapi mulch

Unggal taun kuring gaduh masalah anu sami sareng kebon. Kami nyiapkeun lahan, urang parantos melak saatos sababaraha minggu rebun-rebun atanapi jujukutan petualangan parantos nguasai sagala rupa. Di sagigireun éta, kuring henteu ngagaduhan traktor sareng sadayana kedah digarap ku pacul.

Taun ayeuna kuring badé nyobian pikeun méréskeun dua masalah ieu. Kuring parantos nyobian nyiapkeun lahan ku nutupan éta mulsa sareng ngantep éta siap ngokolakeun tanpa ngabajak. Hasil anu munggaran, sakumaha anu anjeun badé tingali, parantos ngajangjikeun.

Baca on

Kumaha kompos

kompos homemade sareng komposter

Kuring balik kana topik kompos tina sababaraha pidéo anu kuring pernah ningali Charles dowding anu dumasar kana filsafat No Dig, No Dig (anu bakal urang bahas dina tulisan séjén). Dowding ngan ukur nganggo kompos di kebon na. Kompos pikeun sagalana. Sareng ngajarkeun anjeun duaan pikeun nyiptakeunana sareng nganggo éta sareng salaku pepelakan sareng ngurus kebon anjeun.

Resep kompos Aya puluhan, sanaos sadayana dumasar kana prinsip anu sami tapi masing-masing ngalaksanakeunana ku cara masing-masing.

Kuring parantos ningali sareng maca seueur kontén anu aya hubunganana sareng aya jalma anu nyobian nyepetkeun saloba-gancangna pikeun ngajantenkeun prosés langkung gancang, anu sanés anu nambihan daging, bahkan sésa-sésa katuangan asak, tapi kuring henteu tiasa ningali éta. Nambahkeun daging sigana kasalahan pikeun jenis dékomposisi aérobik ieu, hal anu sanés nyaéta anjeun kompos tina limbah padet perkotaan, sapertos anu dikumpulkeun dina tong, tapi biasana dilakukeun ku prosés anaérobik sareng urang nyarioskeun hal anu béda pisan.

Baca on

Cayenne

cayenne di kebon

Cayenne, rupa-rupa sanésna capsicum chinense Éta mangrupikeun lada anu paling dikenal sareng paling sering dianggo, panginten kusabab sanaos panasna tinggi, lumayan pikeun jalma-jalma.

Éta ngagaduhan seueur nami umum: cabé, cabé rawit, cabé beureum, cabé.

Éta ngagaduhan 30.000 dugi ka 50.000 SHU dina Skala Skoville.

Dina waktos ayeuna Éta lada anu paling cocog sareng lalangit anu urang gaduh di bumi. Éta nawiskeun itching sengit tapi tanpa overdone. Batur resep si habanero aranjeunna nuju badé skala sareng peurih teuing sareng panén karolinaAranjeunna henteu kapikiran pikeun dikonsumsi manusa, hahaha.

Taun ayeuna kuring hoyong cobian jalapenos.

Baca on

Carolina Reaper atanapi Carolina Reaper

Carolina Reaper atanapi Carolina Reaper

El Carolina Reaper atanapi Carolina Reaper mangrupikeun cabé anu paling panas di dunya di 2013 kalayan nilai 2 Unit Scoville, sanaos kisaran normalna beda-beda antara 220 sareng 000 gumantung kana skala scoville. A ngamuk nyata anu bakal ngajantenkeun henteu tiasa didahar. Ayeuna aya variétas spicier sanés sapertos Pepper X.

Éta mangrupikeun rupa-rupa Capsicum chinense khususon HP22BNH diala ku Ed Currie ti perusahaan Pausahaan Pepperert Pepper. Mangrupikeun silang antara cabé Habanero sareng Naga Bhut Jolokia (anu kuring badé mésér taun ayeuna di binih)

Baca on

Simbut manaskeun pikeun berkecambah

Simbut manaskeun sareng siki pikeun berkecambah

Abdi ngagunakeun a simbut manaskeun pikeun berkecambah. Éta mangrupikeun simbut listrik (termal) anu naékkeun suhu taneuh sakitar 10ºC sareng ngagancangkeun kalahiran siki sareng rooting cuttings. Kuring parantos kéngingkeun hasil anu saé pisan ku bibit lada habañero. Ngajantenkeun aranjeunna berkecambah dina waktos 8 dinten

Aya modél anu béda, sajaba ti ukuranana bénten ku kakuatan. Aya anu 17,5W anu biasana naékkeun suhu lingkunganana 10% sareng anu 40,5W anu naék antara 10 sareng 20 derajat. Nalika anjeun nerepkeun kana operasi anjeun kedah ngantosan sakitar 20 menit dugi ka manaskeun dugi ka suhu akhir. Aranjeunna damel pisan pikeun ngidam atanapi sateuacanna bibit. Taun ayeuna sakumaha biasa kuring telat melak barang, tapi hé. Abdi parantos ngagaduhan simbut pikeun taun payun. Abdi gaduh ngagaleuh ieu.

Malah upami anjeun hoyong gaduh sadayana anu sampurna dikawasa anjeun tiasa nempatkeun termostat siga kieu, atanapi ngadamel dumasar kana Arduino sareng relay (éta mangrupikeun proyék anu kuring atos ditunda).

Baca on

Skala Skoville

Skala Scoville didesain ku Willbur Scoville pikeun ngukur sabaraha cabé panas. Meunteun jumlah capsaicin, nyaéta zat anu aya dina pepelakan genus capsicum. Anjeunna tumaros ngalangkungan tes Organoleptik dimana anjeunna nyobian ngabakukeun sareng milarian cara mésér produk anu sanés. Sanaos aya watesan kusabab éta mangrupikeun analisis organoléptik dimana subyektivitas masarakat sareng rasa palate na pangaruh, éta sateuacanna.

Kiwari (ti saprak 1980) metode analisis kuantitatif sapertos High Performance Liquid Chromatography (HPCL) digunakeun anu langsung ngukur jumlah Capsaicin. Cara ieu ngabalikeun nilai dina "unit pungency atanapi hotness", nyaéta dina hiji bagian tina capsaicin per juta bubuk cabé garing. Jumlah unit anu dikali dikali x15 pikeun ngarobih kana unit Scoville. Henteu diperyogikeun pikeun buka Scoville tapi masih dilakukeun kusabab teu hormat ka anu mendakan na kusabab éta sistem anu parantos dipikaterang luas.

Rupa-rupa spésiés tiasa ngandung langkung atanapi kirang Capsaicin, tapi bahkan metode budidaya sareng / atanapi faktor lingkungan tiasa nangtoskeun yén cabe langkung atanapi kirang panas sanaos kagolong kana ragam anu sami.

Baca on

lada habañero

Éta mangrupikeun rupa-rupa Capsicum chinense.

Dina habaneros ogé aya sajumlah ageung jinis

Sikina sareng pengecambahan

Sikina cabé sareng cabé tiasa lami-lami berkecambah, langkung-langkung upami suhuna henteu cekap, tapi upami urang nempatkeun di luhur 30 darajat urang bakalan berkecambah antara 7 sareng 14 dinten, siki berkecambah sareng cotyledon muncul .

Baca on

Capsicum chinense

Dina chinense capsicum kami mendakan rupa-rupa cabé cabé. Anu paling dikenal nyaéta lada habañero, la cabé, anu ají panca sareng ají limo. Di dieu pikeun waktos urang badé nyarioskeun perkawis Habaneros anu salah sahiji anu urang ngokolakeun.

Kulawarga Sonalaceae

Baca on

Kumaha cara ngadamel kantin tina waluh

Kusabab usum panas kamari kuring ngeringkeun hiji waluh (labu dipper) , muhun sigana éta labu dipper. Éta sami sareng waluh haji, tapi ku bentuk anu langkung manjang ieu.

Kumaha karajinan labu gayung waluh

Sareng waktuna parantos sumping pikeun ngalakukeun sababaraha hal ;-)

Kusabab kuring ngan ukur ngahemat 1 Abdi hoyong ngagunakeunana salaku hiji kantin mawa cai. Pangwangunanana saderhana pisan. Urang kedah kosongkeun sareng kerok.

Baca on