Kumaha unggah file anu langkung ageung ti 1Mb ka Colab

Kumaha unggah file anu ageung langkung ti 1mb ka google colab

Kuring bade ngajelaskeun 2 métode pikeun unggah file badag ka Colab. Sareng éta aya masalah dina Google Colab, atanapi panginten éta larangan, éta teu ngidinan muatkeun payil nu leuwih gede ti 1Mb maké panganteur grafis na.

Éta mangpaat pisan pikeun anu badé damel sareng Whisper, sabab audio naon waé beuratna langkung ti 1 MB

Nalika nga-upload file, éta mimiti dimuat, peryogi waktos anu lami sareng tungtungna unggahna ngaleungit atanapi ngan ukur 1Mb file kami anu diunggah, dugi ka teu lengkep.

Pikeun ngajawab ieu kuring bakal ngajelaskeun 2 métode:

  1. Ngimpor file tina Google Drive
  2. Kalayan perpustakaan file

Baca on

Karajaan Jo Nesbo

review sarta catetan ngeunaan Karajaan Jo Nesbo

Buku ieu dibikeun ka kuring keur ultah kuring. Abdi sanés pencinta novel pulisi, atanapi thriller. Ti waktos ka waktos abdi resep maca hiji, tapi sanes genre anu paling nyugemakeun kuring. Masih, tangtosna, kuring maca novel.

Saha anu teu kenal Jo Nesbo?

Norwegia, salah sahiji raja thriller, kalayan 25 novel (ayeuna) diantarana aya sababaraha novel juvenile sareng saga komisaris Harry Hole anu mangrupikeun bagian tina novel kajahatan.

Éta sababna anjeunna pantes kasempetan, sanaos kuring henteu ngangkat novel anu cocog pikeun kuring.

Baca on

Kontrol sora dina PC sareng RaspberryPi sareng Whisper

kontrol sora dina pc jeung buah prambus pi

Ideu proyekna nyaéta masihan parentah sora pikeun berinteraksi ngaliwatan PC urang atawa Raspberry Pi urang ngagunakeun model Voice-to-text Whisper.

Kami bakal masihan pesenan anu bakal ditranskripsi, dirobih kana téks, sareng Whisper teras dianalisis pikeun ngaéksekusi pesenan anu pas, anu tiasa tina ngalaksanakeun program pikeun masihan tegangan kana pin RaspberryPi.

Abdi badé nganggo Raspberry Pi 2 lami, USB mikro sareng kuring bakal nganggo modél Voice-to-text anu nembe dikaluarkeun ku OpenAI, harewos. Dina ahir artikel anjeun tiasa ningali saeutik deui bisik.

Baca on

Naon Stable Diffusion, kumaha masang sareng ngagunakeunana

gambar dihasilkeun ku difusi stabil

Ieu salah sahiji pituduh pikeun diajar ngeunaan Stable Diffusion sareng ngajarkeun kumaha anjeun tiasa nganggo alat ieu.

Gambar di luhur dihasilkeun ku Difusi Stabil. Éta dihasilkeun tina téks di handap ieu (ajakan)

Kota skyline kalawan skycrapers, ku Stanislav Sidorov, seni digital, ultra realistis, ultra rinci, photorealistic, 4k, konsép karakter, lampu lemes, agul runner, futuristik

Stabil Difusi nyaéta modél pembelajaran mesin téks-ka-gambar. Model pembelajaran anu jero, tina intelijen buatan anu ngamungkinkeun urang ngahasilkeun gambar tina téks anu urang nempatkeun salaku input atanapi input.

Éta sanés modél anu munggaran atanapi alat anu munggaran pikeun gaya ieu, ayeuna aya seueur omongan ngeunaan Dall-e 2, MidJourney, Gambar Google, tapi éta anu paling penting kusabab naon anu diwakilan. Stable Diffusion mangrupikeun proyék Open Source, janten saha waé tiasa nganggo sareng ngarobih éta. Dina versi 1.4 urang boga file 4G .cpxt mana sakabéh modél pre-dilatih asalna tina, sarta ieu revolusi nyata.

Baca on

Kumaha carana ngarobah alamat mac di ubuntu

Ngarobih MAC mangrupikeun masalah privasi. Aya sababaraha alesan naha disarankeun pikeun ngarobih MAC alat anjeun. Salah sahijina nyaéta upami anjeun badé nyambung ka jaringan umum dimana langkung seueur pangguna anu nyambung.

Émut yén MAC mangrupikeun idéntifikasi hardware fisik, kartu jaringan anjeun sareng unik pikeun komputer anjeun.

Sok disarankeun, pikeun kaamanan, pikeun ngarobah MAC nalika anjeun nyambung ka jaringan Wi-Fi umum atanapi VPN.

Baca on

Kumaha carana sangkan laptop teu sare nalika nurunkeun layar

Kumaha ngagunakeun laptop anu tutupna ditutup

Aya sababaraha alesan pikeun hayang laptop urang teu robah kaayaan nalika nurunkeun layar, nyaeta, terus jalan tanpa mareuman atawa bade bobo. Alesan utama nyaéta anjeun bakal nganggo laptop anjeun salaku menara, nyambungkeun tampilan éksternal sareng périferal sanés sapertos keyboard USB sareng beurit.

panas ieu karya Kuring geus pikaresep pikeun nyambungkeun monitor Benq LED nu katingali dina gambar, nu leuwih badag sarta Sigana leuwih hadé ti TFT of Dell XPS 15 heubeul kuring nu 12 atawa 13 taun heubeul jeung kuring kungsi ngonpigurasikeun eta. Teu hese, tapi saprak éta teu muncul dina menu konfigurasi, anjeun kudu ngalakukeun hal eta ku édit file a.

Baca on

Pikeun loop di Python

The Pikeun loop di Python boga sababaraha fitur béda ti basa programming séjén. Kuring ninggalkeun anjeun naon anu kuring diajar pikeun ngamangpaatkeun salah sahiji puteran anu paling sering dianggo.

Dina Python dimaksudkeun pikeun iterate ngaliwatan hiji obyék iterable, naha éta daptar, hiji obyék, atawa unsur séjén.

Struktur ieu di handap

Baca on

Kumaha ngonpigurasikeun TP-Link Router sareng kartu DIGI

tp-link mr600 router kalawan kartu Digi

Pikeun sababaraha taun kuring peryogi WIFI di daérah anu sakedik sinyalna, dimana henteu aya kabel, henteu aya serat, atanapi naon waé anu ngahontal. Perusahaan di daérah anu nganggo téknologi WiMax ogé henteu nutupan éta, janten kuring parantos nganggo router Oranyeu 4G sababaraha taun. Kuring teu meunang loba rubakpita, ngan 3 -5 Mb tapi éta digawé pikeun kuring. Taun ieu henteu langkung ti 200Kb janten kuring kedah milarian pilihan.

Saatos nyobian sababaraha kartu kenalan. Perusahaan anu pangsaéna pikeun kuring nyaéta DIGI sareng nganggo sinyalna 4G na kuring parantos ngabandingkeun router 4g, Tp-link Archer MR600 sareng hasil saatos konfigurasi alit parantos saé pisan, ngahontal 15 dugi ka 20Mb diunduh.

Baca on

Louise Glück urang Wild Iris

Buku ieu, iris liar ku Louise Gluck, Kuring nyokot eta ti perpustakaan sabab éta dina rak nonjol mana maranéhna ninggalkeun pilihan buku. Kuring nyandak éta tanpa terang panulis sareng tanpa terang yén anjeunna juara Hadiah Nobel. Saatos dua bacaan kuring resep pisan, sanaos leres-leres mikaresep éta, kuring pikir kuring kedah masihan sababaraha deui.

Édisi sareng panulis (Louise Glück)

Edisi bilingual anu salawasna diapresiasi, tina Kumpulan Puisi Pamirsa Kumpulan Puisi Pamirsa penerbit. panempo buku, tapi kuring sono yén éta gaduh catetan. Kalayan tarjamahan ku Andrés Catalán.

Baca on

Mesin sinkron jeung motor

Gambar tina jorts

Éta mangrupikeun mesin anu laju pikeun sababaraha kutub anu unik sareng ditangtukeun ku frékuénsi jaringan. Frékuénsi nyaéta jumlah siklus per unit waktu. Unggal loop ngaliwatan hiji kutub kalér jeung kutub kidul.

f=p*n/60

Di Éropa sareng di sabagéan ageung dunya frékuénsi jaringan industri nyaéta 50Hz sareng di AS sareng sababaraha nagara sanés 60Hz)

Nalika gawéna salaku generator a, laju mesin kudu sampurna konstan.

Baca on