Carolina Reaper atanapi Carolina Reaper

Carolina Reaper atanapi Carolina Reaper

El Carolina Reaper atanapi Carolina Reaper mangrupikeun cabé anu paling panas di dunya di 2013 kalayan nilai 2 Unit Scoville, sanaos kisaran normalna beda-beda antara 220 sareng 000 gumantung kana skala scoville. A ngamuk nyata anu bakal ngajantenkeun henteu tiasa didahar. Ayeuna aya variétas spicier sanés sapertos Pepper X.

Éta mangrupikeun rupa-rupa Capsicum chinense khususon HP22BNH diala ku Ed Currie ti perusahaan Pausahaan Pepperert Pepper. Mangrupikeun silang antara cabé Habanero sareng Naga Bhut Jolokia (anu kuring badé mésér taun ayeuna di binih)

Tutuwuhan cabé panén Carolina (chicense capsicum)

Tanpa ningali buah éta henteu tiasa dibédakeun tina jinis Capsicum Chinense sapertos Habanero atanapi Cayenne.

cabé atanapi ukuran panén carolina

Dina gambar di luhur anjeun tiasa ningali ukuran dibandingkeun sareng koin 10 sen. Aranjeunna umumna cabé leutik.

Kuring ngantepkeun anjeun kumaha sababaraha taun budidaya sareng ide-ideu kuring pikeun sababaraha taun ka hareup.

Éta ibarat naraka dina sungut anjeun. Abdi nganggap éta cabé bahaya. Anjeun kedah ati-ati sareng murangkalih, ati-ati nalika némpél, nalika motong, ati-ati upami anjeun masihan ka babaturan, jst.

Tumuh tina siki

Taun ayeuna kuring melak sababaraha tutuwuhan tina siki anu kuring mundut dina eBay. Pikeun sababaraha taun ka hareup kuring parantos gaduh siki sorangan :)

2019

Kuring nyebarkeun bibit-bibit dina tanggal 27 Désémber (2018) sareng sanaos kanyataan yén aranjeunna parantos bertunas pisan, pamekaran pepelakan stagnated sareng aranjeunna henteu tumuh sareng ngahasilkeun buah dugi ka Séptémber, saatos kuring nambihan nitrogén sareng fosfor dina bulan Juli.

Kuring parantos ngumpulkeun bungbuahan dina 27 Désémber 2019, nyaéta, tepat 1 taun saatos melak binih. Kuring henteu jelas kunaon. Diasumsikeun, sakumaha aranjeunna nyarios, yén ti saprak urang melak dugi ka aya cabé cabé, 3 bulan kalangkung tapi dina hal ieu butuh waktu kuring sataun sakali.

Hasilna jauh langkung handap dibandingkeun sareng habaneros atanapi cayenne. Kuring ngan ukur nyandak 11 cabé tina hiji rungkun sareng 4 ti anu sanés. Anu katilu anu payun henteu ngahasilkeun buah.

tukang ngangon karolina kalayan bentukna anu khas

Upami saatos nyabak kembang atanapi cabé alit ku ramo urang nguseup atanapi némpél panon. Éta ngaluarkeun capsaicin.

Sakabeh siklus parantos aya dina pot. Abdi hoyong ningali naha jalanna langkung saé sareng gancang ku melakna dina taneuh.

2020

Kuring bakal ngagaduhan sababaraha pepelakan dumasar kana siki seger deui sabab hésé pisan mendakan bibit.

Kuring mikir melak deui ayeuna kuring gaduh mamang. Kusabab kuring kedah ati-ati sareng Carolina Reapers, pikeun ningali naha kuring leres-leres mendakan panggunaanana sareng upami henteu, sakumaha pangalaman éta bakal cekap.

Sikina taun kamari teu kaluar. Kuring gaduh 2 bushes ti taun ka tukang anu kuring melak di kebon. Aranjeunna parantos sangsara pisan kusabab henteu sanggup ngubaran anjeunna ku pandemi sareng tungtungna mah ngan ukur nyandak 1 cabé. Kuring nyimpen kanggo siki seger upami kuring mutuskeun melak

2021

Kamungkinan melak 1 atanapi 2 gumpalan kanggo nahan siki

Kagunaan sareng ideu

Kuring ngantunkeun tulisan sareng sababaraha kagunaan cabé anu sanés anu aya dina émutan.

Éta henteu lada normal. Sakumaha anu kuring carioskeun, tuang cabé ieu bakal praktis teu mungkin. Dina tingkat kuliner, kuring hoyong nyobian ku ngantep éta marinate dina minyak zaitun teras nganggo minyak.

Di sisi anu sanés Kuring numuwuhkeun panén Karolina sabab kuring hoyong nyobian salaku fungisida. Anjeun tiasa ngadamel inséktisida dumasar kana capsaicin anjeun.

Sareng kuring tiasa mikir hiji hal deui.

3 koméntar ngeunaan «Carolina Reaper atanapi Carolina Reaper»

  1. Kuring melak éta pikeun ngadamel minyak lada, anu kuring resep kana pizza sareng pasta.
    Kuring motong éta dua sareng ngantepkeun aranjeunna garing
    Teras kuring nyandak sabotol minyak, kembang matahari atanapi zaitun, teras nahan sababaraha cabé cabé (sababaraha taun ka pengker kuring ngerjakeun éta sareng buht jolokia), mung taun ayeuna kuring melak Carolina Reaper, sareng éta masihan kuring sababaraha cabé cabé, kuring gé tingali. Abdi henteu acan ngalakukeun éta.
    Pantes diusahakeun

    jawaban
    • Halo Daniel. Atuh minyakna ogé. Kuring parantos ngalaksanakeunnana sareng habanero sareng sareng Carolina Reaper. Éta nyeureud pisan, ati-ati nalika nanganan, upami tiasa, pasang sarung tangan sabab pas némpél mémbran mukosa (irung, panon, sareng sajabana) anjeun bakal sesah.

      Anjeun nyarios ka kuring kumaha kabarna

      jawaban
  2. Halo. Kuring parantos ngaluarkeun pepelakan panén karolina dina wadah (mayonnaise diaméterna 0,20 sareng jangkungna 0,22. Abdi mésér buah dina ebay sareng kéngingkeun siki (kuring nganggo buah dina ngadamel asinan). Upami anjeun, ukuran pot naon anu anjeun anggo éta sareng ka jangkungna naon pepelakan na tumuh? Di sisi anu sanésna, éta mangrupikeun pepelakan anu buahna deui atanapi mangrupikeun hiji produksi? Naon nutrisi anu anjeun anggo (upami anjeun)
    Di sisi anu sanésna, kuring ogé ngantosan buah tina spésiés sanés sapertos cabé konéng, lada limo, cabé sareng cabé panas (anu gaduh capsaicin) sanaos dina waktos anu sami kuring gaduh ketumbar, peterseli, tomat sareng bawang bodas (pepelakan dipelak dina pot di Teras kuring). Upami aya jalan kuring bakal ngirim poto anjeun ngeunaan éta. Hatur nuhun pikeun ngabagi pangalaman anjeun.

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji