Parangkat lunak pikeun LEGO

Salaku kipas LEGO alus, anjeun pasti geus nyieun loba mounts anjeun hoyong bagikeun jeung babaturan, kulawarga atawa inget di mangsa nu bakal datang kumaha anjeun tiasa reassemble inohong éta.

Jang ngalampahkeun ieu, leuwih sae pikeun nyieun set Anjeun atawa assembly kit jeung a LEGOVirtual sareng anggo Parangkat lunak khusus pikeun ngahasilkeun petunjuk LEGO. Jeung Lego naekeun Kami parantos ngalaksanakeun sababaraha hal anu kaluar tina robot klasik sareng kuring hoyong ngabagikeunana sareng di sisi sanésna, putri-putri kuring ngalakukeun seueur hal, anu pikaresepeun pisan, tokoh anu ngan ukur kajantenan ka murangkalih sareng anu kuring pikir mangrupikeun cara anu saé pikeun ngadokumentasikeun. .

Pilari pilihan Kuring geus kapanggih angka nu gede ngarupakeun parabot di sakuliah dunya LEGO Virtual assembly. Aya hiji Standar basis CAD, aya redaktur, pemirsa, renderers komo animasi pikeun majelis anu urang lakukeun. Sareng anjeun tiasa ngabayangkeun, aya daptar panjang parangkat lunak sareng program anu kuring kedah nyobian teras nyarioskeun ka anjeun sareng nyarankeun anu mana anu dianggo.

Di momen urang bade kalawan gambaran umum ieu nu pasti bakal ngingetkeun anjeun.

Salaku pengikut blog nyaho di dieu urang make linux, husus Ubuntu, sarta Kuring keur pilari software nu abdi tiasa make kalawan sistem operasi ieu, tapi kuring masih ninggalkeun pilihan pikeun Windows jeung Mac.

Standar LDraw

LDraw™ mangrupikeun standar kabuka pikeun program LEGO CAD. Urang tiasa ngadamel model sareng pamandangan virtual pikeun Legos urang. Hal ieu dianggo pikeun ngadokumentasikeun sareng nyiptakeun petunjuk wangunan LEGO sareng pikeun ngahasilkeun animasi atanapi rendering 3D.

Saterusna, lolobana software kreasi instruksi dumasar kana standar LDraw.

Éta cross-platform sareng urang tiasa dianggo dina Linux, Windows atanapi Mac.

Pikeun damel sareng LDraw urang peryogi dua hal. Di hiji sisi, unduh perpustakaan data dimana sadaya potongan sareng sumber pikeun dianggo sareng, di sisi anu sanés, pasang Editor anu kami tiasa ngarobih sareng ngahasilkeun dokuméntasi atanapi ciptaan kami.

Wéb Resmi

Hiji alat pikeun nalungtik éta kuring ninggalkeun nyatet ambéh kuring teu poho nyaéta l2cu, pikeun digawe sareng LDraw kalayan garis paréntah. Hébat, pikeun otomatisasi sareng generasi naskah sareng Bash, contona.

Éditor, pemirsa, generator paréntah sareng animasi LEGO

Alat utama anu urang tiasa mendakan damel sareng maén sareng LEGO dibagi kana:

  • Éditor LDraw, anu ngamungkinkeun urang ngahasilkeun dunya, kits, set, rakitan nganggo potongan lego
  • Pamirsa, dimana urang ngan ukur tiasa ningali jinis file ieu.
  • Generators instruksi LEGO. Sareng saha anu ngadokumentasikeun sareng ngabagi majelis urang.
  • Renders jeung animasi. Ieu mangrupikeun parangkat lunak anu ngamungkinkeun urang nyiptakeun rendering sareng animasi 3D sareng rakitan urang.
  • Éditor LEGO lengkep. Éta mangrupikeun alat anu kalebet sadayana atanapi ampir sadaya pilihan di luhur. Di dieu urang nyorot Studio 2.0 jeung LeoCAD salaku pangalusna.

LeoCAD

LegoCAD LDraw redaktur pikeun LEGO. Open source pikeun rakitan lego

Hal ieu dipaké pikeun ngarancang model maya nu urang bisa nyieun jeung blok LEGO urang

Aplikasi disarankeun ku LDraw. Éta mangrupikeun alat cross-platform, ku kituna anjeun tiasa nganggo éta dina Linux, MacOs sareng Windows.

Kalayan alat ieu, anu ngagaduhan langkung ti 10.000 blok, urang tiasa maca LDraw LDR sareng format file MPD.

Sateuacan nyobian éta, kesan munggaran nyaéta yén éta gaduh antarmuka anu lami, anu tiasa nganggo restyling supados langkung ramah sareng modern.

Salaku tambahan, kalayan perpustakaan anu relevan, urang tiasa dianggo pikeun ngadamel montages Tente sareng Exin Castillos.

Wéb Resmi

Studio 2.0 ku Bricklink

Studio 2.0 pikeun Bricklinks. Penerbit resmi LEGO. pikeun susunan, kit, rakitan

Éta mangrupikeun parangkat lunak resmi merek LEGO, saprak taun 2020 aranjeunna mésér Bricklink ti panyiptana, Dan Jezek.

Sadia pikeun Windows sareng MacOS sareng ayeuna pangguna Linux henteu tiasa ngaraosan alat éta, sanaos masarakat tiasa. Upami anjeun hoyong nyobian Studio 2.0 dina Linux, anjeun salawasna tiasa nganggo Anggur atanapi Kotak Gnome.

A priori, éta mangrupikeun solusi anu paling lengkep pikeun berinteraksi sareng potongan LEGO. Sareng sareng integrasi Bricklink anjeun tiasa ngagaleuh set set anu anjeun bangun atanapi ningali anu parantos dibagikeun ku batur.

The downside, na teu yén éta teu bisa dipaké dina Linux. Studio 2.0 henteu nuturkeun standar LDraw, aranjeunna nuturkeun cara kerja sorangan sareng sababaraha kali aya sauyunan nalika anjeun ngékspor sareng nyobian damel dina platform anu sanés atanapi nganggo alat anu sanés. Ieu lain subjek trivial. Mer sigana kawas hal tetep dina pikiran nalika pilari alat gawé.

Wéb Resmi

Studio 2.0 ngagantikeun LEGO Digital Designer heubeul ti parusahaan Denmark.

MecaBricks

Mecabricks, aplikasi wéb pikeun rakitan lego

Alat anu saé pikeun dianggo sareng panyungsi urang. Mibanda panganteur modern kalawan loba pilihan jeung ngamungkinkeun, sajaba assembly, rendering 3D

Wéb Resmi

Situs web SCI

Dihasilkeun tina parentah lego ku web browser

Saatos proyék LIC dihentikan, aranjeunna janten aplikasi wéb anu tiasa kami anggo tina browser kami pikeun ngahasilkeun petunjuk pikeun LEGO.

Éta mangrupikeun Editor Wéb dimana anjeun ngimpor file lDraw anjeun sareng anjeun tiasa ngahasilkeun parentah. Ku alatan éta, alat ieu sacara éksklusif dirancang pikeun ngahasilkeun parentah.

Wéb Resmi

LDCAD

LDraw panempo sareng editor pikeun LEGO

Editor cross-platform model dihasilkeun ku LDraw. Éta sanés pilihan karesep kuring, éta mangrupikeun alat anu langkung dasar tibatan anu sateuacana sareng kalayan dukungan anu kirang.

Abdi henteu resep yén pembaruan terakhir ti 2020, sabab sigana sapertos parangkat lunak anu luntur sareng teu aya kontinuitas. Abdi ogé henteu resep antarmuka grafis.

Di sisi anu sanés, kuring kagum pisan ku kanyataan yén aranjeunna ngadokumentasikeun sareng museurkeun kana masalah skrip.

Web tinaitial

LDView

LDView, panempo modest pikeun file LDR

LDView mangrupikeun panempo 3D sacara real-time pikeun ningalikeun modél LDraw nganggo grafik 3D anu gancangan hardware. Kanggo inpormasi ngeunaan LDraw, kunjungan www.ldraw.org, situs inpormasi terpusat pikeun LDraw.

Program éta tiasa maca file LDraw LDR / DAT ogé file MPD. Lajeng ngidinan Anjeun pikeun muterkeun model ka sagala sudut jeung beurit.

Wéb Resmi

BrickSmith

Modeling LEGO maya pikeun MacOS. Ieu ukur lumaku pikeun MAC, sarta Spésialisasi ieu naon bisa nyieun hiji titik kuat pikeun jalma anu ngagunakeun Apple, tapi, Jigana Studio 2.0 mangrupakeun alternatif hadé.

Wéb Resmi

LPub3D

LPub3D mangrupikeun aplikasi éditan WYSIWYG open source pikeun nyiptakeun
parentah wangunan digital LEGO®-gaya. Ieu ngan hiji generator instruksi.

Hal ieu dumasar kana standar LDraw sareng sayogi pikeun Linux salaku AppImage ogé.

Wéb Resmi

Blénder LEGO AddOn

Pikeun anu resep Blénder, aya tambihan anu dibayar pikeun damel sareng potongan Lego. Pasti mangrupikeun pilihan anu pikaresepeun upami anjeun terang kumaha ngagunakeun alat anu saé ieu. Sanajan kuring henteu weruh kumaha dimekarkeun addon nyaeta atawa sabaraha blok eta boga.

Ngidinan ékspor ka LDraw

Tambahkeun Dina Blénder

LegoBlock pikeun SolidWorks

Aya blok pikeun digawé di SolidWorks kalawan LEGO. Kuring geus teu delved deeper, sabab kuring teu bade nganggo software ieu. Éta kamungkinan salah sahiji CAD pangsaéna dina pasaran, tapi hargana pikeun hobi ngalarang.

Kuring ukur nyebut eta bisi aya wae pamaké SolidWorks, anu weruh yén anjeun tiasa milarian pilihan ieu.

Ninggalkeun comment hiji