Candak deui komputer Linux lami

komputer hirup deui berkat sebaran Linux anu enteng

Abdi teraskeun sareng Perbaikan PC sareng gadget sanaos ieu henteu tiasa dianggap nyalira. Tapi éta mangrupikeun hal anu unggal-unggal aranjeunna naroskeun ka kuring deui. Pasang sababaraha sistem operasi anu ngajantenkeun aranjeunna dianggo dina komputer nganggo hardware anu lami atanapi lami.

Komo upami kuring nyaritakeun sakedik ngeunaan kaputusan anu kuring nyandak dina hal anu khusus ieu, éta tiasa diperpanjang langkung seueur. Kuring bakal nyobian ngamutahirkeun sareng ningalkeun naon anu kuring parantos lakukeun unggal pasualan ditepikeun.

Turutan rangkay tulisan ngeunaan ngalereskeun komputer. Hal-hal umum anu saha waé tiasa ngalereskeun di bumi urang nalika komputer dihurungkeun tapi anjeun henteu ningali nanaon dina layar.

ACER Veriton L460

Aranjeunna ngantunkeun kuring pikeun ngapdet komputer lami, Acer Veriton L460. Éta aslina asalna sareng Windows Vista Business OEM, sareng ayeuna dipasang Windows 7. Aranjeunna ngawadul yén éta bakal lambat pisan sareng sabab bakal dianggo pikeun tugas anu dasar pisan, aranjeunna hoyong nyobian ngamankeunana.

Windows 7 henteu didukung deui sareng komputer ieu henteu tiasa ngalih deui Windows 10. Éta parantos luntur. Sahenteuna pikeun ngagunakeun vérsi anu dirojong tina Windows

Komputer ngan ukur dianggo pikeun browsing sareng kanggo tugas sakola, nganggo éditor téks Word, LibreOffice. Maca pdf sareng nyitak naon.

Upami anjeun ningali ciri-cirina PC, éta ngan ukur ngagaduhan RAM 1Gb, anu dinten ieu ampir luntur.

Windows atanapi Linux

Misterius Aranjeunna parantos naros ka kuring pikeun nempatkeun Linux tanpa kuring nyebatkeun. Janten kuring hilap milarian vérsi Lite atanapi nempatkeun Windows XP anu henteu didukung deui sareng kedah masang perangkat lunak bajakan. Jigana saé pisan nempatkeun Linux di jerona. Kauntungannana seueur dina hal ieu.

Distribusi Linux Ringan pikeun Komputer Warisan sareng Sumber Daya Rendah

ACER Veriton L460 ngajalankeun Xubuntu, Linux

Ieu peryogi tulisan dina dirina, tapi ieu sababaraha pilihan:

Kaunggulan Masang Linux

  • Xubuntu
  • Lubuntu
  • Linux Lite
  • anak anjing Linux Ubuntu
  • Ubuntu Mate

Aya seueur deui sareng kuring bakal ngabahas aranjeunna langkung lanjut dina a barang sebaran hampang.

Nguji Xubuntu Linux

Waktos Ieu kuring ragu antara masang Xubuntu atanapi Manjaro XFCE, anu mangrupikeun dua distribusi anu meryogikeun 512 MB RAM. Janten kedahna lancar.

Kuring tungtungna masang Xubuntu dina versi stabil na 18.04. Pelepasan Manjaro anu ngageter ieu ngajantenkeun kuring kasieunan, sabab ideu tina pc ieu nyaéta yén éta stabil pisan sahingga aranjeunna henteu bosen ngagunakeun Linux. Entong masihan masalah aranjeunna.

Janten urang angkat sareng instalasi. Léngkahna saderhana pisan.

Kusabab PC parantos sumping sareng cadangan na, janten éta henteu kedah nyimpen data naon waé sareng tiasa mupus sadaya konténna.

Ngadamel USB nganggo Xubuntu

Pikeun masang Kuring parantos nyiptakeun USB bootable nganggo Xubuntu iso nganggo Etcher. Aya sababaraha cara pikeun nyieun usb bootable tapi kuring resep pisan kana aplikasi multiplatform éta.

Unduh gambar ISO Xubuntu tina halaman wéb anjeun

Kami unduh Etcher, unzip na ngajalankeun na, mukakeunana ku ngaklik dua kali.

Jandéla dibuka ku 3 léngkah. Pilih ISO, USB sareng flash

ngadamel usb bootable étcher balena

Primero kami milih gambar ISO anu kami unduh tina Xubuntu, teras urang pilih unit mana anu urang badé bootable. Pikeun ieu anjeun kudu nempatkeun USB, sareng ati-ati dina léngkah ieu tong milih hard drive anu béda sareng mupus sadayana. Kusabab éta pormat drive anjeun pilih pikeun masang Linux.

Akhirna anjeun pencét Flash! sareng siap.

Pasang Xubuntu

Sakali urang siap USB urang urang badé masangkeunana. Pikeun éta urang lebetkeun kana PC, sareng urang ngamimitian. Upami anjeun ngamimitian USB hébat, anjeun kedah neraskeun.

Upami henteu boot tina USB tapi hurungkeun normal, dina hal ieu ngamuat Windows 7 teras anjeun kedah lebet BIOS sareng ngarobih pilihan pikeun ngamuat disk luar heula.

BIOS biasana diaksés ku mencét F2 pas anjeun ngahurungkeun. Kami tetep mencét F2 dugi ka lebet. Dina sababaraha komputer atanapi laptop sanés F2 éta nyaéta Esc atanapi tombol sanésna, upami éta henteu tiasa dianggo pikeun anjeun anjeun kedah milarian Google atanapi dina manual motherboard anjeun anu konci anu dianggo pikeun ngalebetkeun BIOS.

Kumaha rupana

Sigana mah kieu. Gawe sareng pesona.

Xubuntu, sebaran ringan pikeun Linux

Kaleresan éta éndah. Ménu na rada saderhana, tapi tangtosna upami urang hoyong éta enteng urang moal tiasa nyungkeun seueur dina tingkat grafik.

ménu xubuntu

Kuring miharep anjeun mikaresep éta, yén anjeun disarankeun pikeun nyobaan Linux sareng upami aya patarosan naroskeun koméntar

catetan

Dua topik anu kuring kedah urus sacara jero dina tulisan séjén

  • Ngadamel tulisan ngeunaan distribusi anu pangsaéna pikeun komputer lami atanapi handap-sumberdaya atanapi laptop
  • Jelaskeun kumaha cara ngadamel USB bootable pikeun masang distribusi Linux atanapi Windows.

0 koméntar dina "Recovering an old computer with Linux"

Ninggalkeun comment hiji