Perkara Seni ku Neil Gaiman

Perkara seni, sabab imajinasi tiasa ngarobih dunya

Perkara seni. Kusabab imajinasi tiasa ngarobih dunya.

Éta ngeunaan téks anu ditulis ku Neil Gaiman salami mangtaun-taun sareng diilustrasikeun ku Chris Ridell pikeun jilid ieu. Kuring ningali buku di perpustakaan sareng henteu ragu nyandakana. Kuring parantos terang Neil Gaiman kanggo Coralineku Buku kuburan sareng seueur hal-hal sanés anu kuring aya dina daptar tapi anu kuring henteu acan maca (Dewata Amérika, Sandman, Stardust, Anjeun Mitos Nordik, jsb). Chris Ridell kuring henteu terang. Tarjamahanana tanggung jawab Montserrat Meneses Vilar.

Kuring sok resep maca jinis-jinis pangarang anu dipikaresep ku kuring, utamina nalika aranjeunna ésai, ceramah sareng pendapat anu aya dina kahirupan sareng sastra.

Édisi édisi Destino geulis pisan. Éta milik kumpulan Ancora & Delfín. Éta buku gancang pisan dibaca, anjeun tiasa maca dina 1 jam, tapi pikaresepeun pisan. Buku-buku sanésna, gancang pisan dibaca, ogé saé pisan sareng idéal pikeun dipasihkeun salaku kado anu parantos dibahas Ithaca jeung Ngaduruk api unggun.

Upami anjeun resep anjeun tiasa ngagaleuh di dieu.

Khususna, aya 4 téks:

  1. Syahadat.
  2. Naha kahareup urang gumantung kana perpustakaan, maca sareng ngalamun.
  3. Kumaha cara ngarakit korsi.
  4. Ngadamel seni anu saé.

credo

Mimiti diterbitkeun dina 2015 ku New Statesman

syahadat neil gaiman sareng kabébasan nyarios

Aya 9 pernyataan dina bentuk Syahadat. Éta sadayana dimimitian ku tradisional Creo… Ngajagi kabébasan, khususna tina éksprési. Hak pikeun mikir, ngagaduhan ideu sareng ngaekspresikeunana. Pikeun nyarioskeun perkawis naon waé pikeun nyigeung sareng teu malire.

Kuring yakin yén anjeun tiasa ngalawan ideu anjeun nyalira ka batur anu anjeun henteu resep, yén anjeun kedah gaduh kabébasan pikeun ngabahas, ngajelaskeun, netelakeun, debat, nyinggung, ngahina, ngambek, moyok, nyanyi, dramatisasi sareng nampik naon waé anu anjeun pikahoyong.

Éta nyatakeun di luhur sagala kabébasan éksprési dina kontéks anu aya hubunganana sareng Islam.

Naha kahareup urang gumantung kana perpustakaan, maca sareng ngalamun.

Mimiti diterbitkeun dina 2013 di ReadyingAgency.org.uk

Éta mangrupikeun tuduhan pentingna maca, buku fisik sareng perpustakaan. Salawasna membela maca, sanés ngan ukur diajar tapi kedah senang, maca fiksi pikeun pelesir.

Kalayan fiksi, empati dihasilkeun

Ieu mangrupikeun titik anu kuring henteu pernah dipikirkeun. Naha fiksi tiasa ngahasilkeun empati? Pantes pantulan.

Perpustakaan ngeunaan kabébasan. Kabébasan maca, kabébasan ideu, kabébasan komunikasi. Éta aya hubunganana sareng pendidikan, hiburan, kreasi rohangan anu aman sareng aksés kana inpormasi.

Ku kumalayang ayeuna, urang ngagaduhan tugas pikeun membela perpustakaan. Seueur jalma nganggap éta mangrupikeun biaya anu henteu kapake. Yén aranjeunna henteu nguntungkeun. Ningali untungna perpustakaan anu mangrupikeun palayanan umum henteu asup akal. Kinerja ékonomi na henteu tiasa diukur.

Kami ngagaduhan kawajiban maca pikeun kasenangan. Upami batur ningali urang maca, urang nunjukkeun yén maca mangrupikeun hal anu positip. Kami ngagaduhan kawajiban pikeun ngadukung perpustakaan, pikeun nyarios ngalawan panutupannana.

Upami urang henteu ngahargaan aranjeunna, urang lirénkeun sora-sora jaman baheula sareng ngarusak masa depan.

Kumaha cara ngarakit korsi

Muncul mimiti di 2011 dina CD tina Sore sareng Neil Gaiman sareng Amanda Palmer

Anjeunna teu acan nyarios seueur ka kuring.

Abdi hoyong terang yén anjeunna nyarioskeun kompleksitas sareng taliti nalika nyerat carita atanapi buku, ngabandingkeun éta sareng kiasan pikeun ngawangun korsi.

Sareng sajauh ieu analisis hébat kuring.

Ngadamel seni anu saé

Mimiti diterbitkeun dina 2012 di UArts.edu

NGASILKEUN ART, SELALU NYIEUN ARTÉ KANGGO

Téks kalayan 2 bagian anu dibédakeun ogé. Kahiji éta mangrupikeun tinjauan hirupna sareng kaputusan sareng tujuan anu dijantenkeun janten panulis.

Ngobrol ngeunaan sindrom impostor, kagagalan, kasuksésan, sareng cara ngungkulanana. Kusabab duanana nyababkeun masalah anu aya hubunganana.

Teras masalah anu paling ageung pikeun kasuksesan nyaéta dunya konspirasi pikeun nyegah anjeun ngalakukeun naon anu anjeun lakukeun, sabab anjeun suksés.

Hiji dinten sumping nalika kuring ningali sareng ningali yén kuring parantos janten jalma anu padamelan utami nyaéta ngabales email sareng anu nyerat salaku hobi

Sareng éta ngadorong urang nuturkeun tujuan urang sareng bagja.

Sigana rada debatable pikeun kuring bagian anu mastikeun yén sadaya padamelan anu parantos dilakukeun ku anjeunna ngan ukur pikeun artos parantos lepat. Sanaos rada idéllis, saur kuring ieu moal tiasa diekstrapolasi kana sesa penduduk dunya.

Bagéan kadua nyarioskeun perkawis seni sareng pentingna ngadamel seni.

Anjeun gaduh kamampuan ngadamel seni

Dina disiplin naon waé, urang tiasa ngadamel seni. Sareng kuring pikir yén sadayana kedah ngalaksanakeun éta, sanaos éta henteu janten jalan hirup urang, sanaos "hobi", urang sadayana kedah latihan sababaraha kagiatan anu aya hubunganana sareng seni. Lukisan, gambar, patung, tulisan, fotografi, sareng sajabana Urang tiasa ngalaksanakeunnana di bumi.

Gaiman nampilkeun urang seni, salaku solusi pikeun masalah kahirupan urang, damel, masalah perkawinan atanapi pasangan, kana masalah sosial, jst.

Laksanakeun kasalahan anu pikaresepeun, luar biasa, mulia sareng hebat. Ngalanggar aturan. Jantenkeun dunya tempat anu langkung menarik ku ayana di dinya. NYIEUN ARTÉ SAÉNG

Sareng anjeunna ngadesek urang ngadamel seni urang, ulah ngantep diri urang dibawa kabawa sareng dipangaruhan ku jalma. Ngalakukeun cara urang, ku cara anu pangsaéna pikeun urang terang kumaha sareng dina kabijaksanaan urang. Janten kreatif, ngabaru. Lagu kanggo kabébasan mikir sareng kagiatan artistik tanpa tekanan sareng tanpa pedoman.

Upami anjeun resep anjeun tiasa ngagaleuh di dieu.

Galeri gambar

Ninggalkeun comment hiji