Total Beginners Guide to 3D Printing

pituduh percetakan 3d

natal ieu Aranjeunna masihan abdi printer 3D, hiji Ender 3. Sanajan éta hal anu kuring miharep pikeun lila, éta reuwas nyata jeung Abdi teu pilari inpo ngeunaan nanaon di dunya ieu printer tur percetakan 3D. Janten kuring kedah mendakan kahirupan kuring.

Pitunjuk ieu mangrupikeun usaha pikeun ngabantosan sadayana jalma anu aya dina kaayaan anu sami sareng hoyong ngamimitian nyitak 3D ti mimiti. Di dieu kuring nyaritakeun pangalaman kuring.

Nyusun sareng terang printer anjeun

Éta sapertos klise tapi anjeun kedah terang naon anu anjeun pikahoyong.

Panggihan video sareng inpormasi ngeunaan rakitan model anjeun. Diajar ngaidentipikasi 3 sumbu, anu mana X, mana Y sareng mana Z sareng bagian mana anu tiasa kaluar tina adjustment sareng dimana éta peryogi pangropéa.

Éta gumantung pisan kana printer anu anjeun gaduh. Upami anjeun gaduh Prusa, Ender atanapi Anet anjeun kedah ngumpul heula, sanaos aranjeunna parantos dirakit sareng rakitan saderhana.

Kalibrasi printer

kumaha calibrate printer 3d

Kalibrasi mangrupikeun bagian anu paling penting pikeun nyiapkeun pikeun ngamimitian nyitak.

Upami anjeun henteu nga-kalibrasi saé, bagian-bagian éta moal nempel dina ranjang atanapi ngahapus tengah-cetak, atanapi aranjeunna bakal ngalangkungan atawa suku gajah. Kuring bakal ngobrol sacara rinci ngeunaan defects percetakan utama sareng kumaha cara ngabéréskeunana.

Hiji hal anu Teu aya anu nyarioskeun ka kuring yén tingkatan bakal ngabantosan kuring pikeun ngakalibrasi printer kuring. Sahenteuna eta geus mantuan kuring pisan pikeun mastikeun yén ranjang jeung sumbu X éta rupa jeung nu defects kuring meunang datang ti tempat sejenna. Kuring réngsé meuli hiji nu katingali dina gambar, pikeun pariksa sumbu X, utamana dina Ender 3 nu ngan boga hiji rod pikeun sumbu Z sarta leuwih gampang pikeun jadi henteu rata aya.

Nyitak sapotong tés

Bisi kuring jeung Ender 3, 3 lembar datang ka print on printer nu. Aya 3 file .gcode anu aya dina microSD. Tur kalawan ieu asalna salah sahiji messes utama urang manggihan lamun urang buka repositories kawas Thingivers tur ngundeur bagian nu urang hoyong nyitak sarta aranjeunna dina .STL. Printer urang peryogi .gcode pikeun nyitak sanes .STL

Janten urang kedah ngarobih tina hiji format ka format anu sanés sareng pikeun éta urang peryogi program. Disebut Slicer, nyaéta anu ngabentuk lapisan potongan sareng nangtukeun koordinat, laju dimana sirah urang kedah ngalih, jangkungna atanapi ketebalan lapisan sareng seueur faktor sanésna.

Janten kanggo bagian desain anjeun bakal kudu tipe program basis CAD, anu paling dikenal nyaéta FreeCAD sareng Fusion360. Kuring bade bet on FreeCAD sabab éta software bébas.

Pikeun ngahasilkeun file pikeun printer anjeun peryogi slicer a. Anu paling dipikanyaho nyaéta CURA ti Ultimaker.

potongan munggaran kuring

bagian dicitak 3D

Ieu naon dulur kuring terang nanya ka kuring. Naon anu anjeun nyitak?

Ogé. Kuring geus teu Isro gélo pikeun nyitak. Kuring dimimitian ku sapotong nu datang jeung printer nu geus kalawan .gcode pikeun ngamimitian percetakan gancang. Anu goréng nyaéta ampir 6 jam nyitak pikeun hal anu henteu dipikaresep ku kuring.

Saterusna kuring diundeur ti Thingiverse, sababaraha bumpers, sababaraha protections, ka Arduino UNO. Kalayan aranjeunna kuring calibrating sareng nguji RAFT, TRIM, jangkung lapisan sareng pilihan Slicer anu sanés anjeun bakal diajar naon éta ;-)

Anu paling kuring dicitak nyaéta bookends. Eta geus gede pikeun kuring. Ayeuna kuring gaduh sadaya rak buku kuring sareng buku-buku disimpen leres sareng henteu murag unggal sababaraha menit.

bookends dicitak ku printer 3D

Sareng anu terakhir kuring parantos nyitak sababaraha dispenser odol. Abdi henteu terang namina, tapi anjeun ngagulung odol pikeun ngaleungitkeun sadayana. Kuring ninggalkeun anjeun poto.

odol gilinding

Abdi hoyong pisan ngadamel potongan kuring sorangan. Abdi henteu hoyong printer pisan pikeun ngaunduh sareng nyitak hal-hal anu pikaresepeun, tapi pikeun nyiptakeun potongan khusus kuring sorangan. hal Abdi peryogi pikeun perbaikan kuring jeung pamanggihan kuring.

Éta pikeun sadayana?

Pamadegan kuring saatos sababaraha bulan tés nyaéta NO. Henteu sapertos mésér printer inkjet atanapi prosesor dahareun. Éta sanés gadget ayeuna pikeun massa.

Kuring masih ningali jauh ti dulur gaduh printer 3D di imah, pikeun éta perlu pikeun meunangkeun pamaké pikeun ngalakukeun pagawean saeutik, nyokot mobile, pencét dua tombol tur mimitian nyitak nyalira. Dugi ka ngahontal éta, kuring henteu nyangka éta bakal janten gadget pikeun sadaya pamiarsa.

Hal-hal sanés anu teu aya anu nyarioskeun ka anjeun

hubungan antara percetakan 3d sareng nelly lacquer
  • Waktu nu diperlukeun pikeun nyitak bagian. Urang ngobrol ngeunaan jam pikeun ampir nanaon.
  • Naon eta nempatan Sigana trivial, tapi lajeng anjeun kudu nyocogkeun eta wae di imah jeung teu dulur boga spasi diperlukeun. Henteu sadayana gaduh bengkel, garasi atanapi apartemen ageung. Janten pikirkeun dimana anjeun badé nempatkeun éta sateuacan mésér sareng tingali ukuranana.
  • Geuning. Ender 3 abdi teu kaleuleuwihan nyaring. Kuring nutup panto kantor dimana kuring boga eta sarta teu ngaganggu kuring, tapi lamun rencana pikeun nempatkeun eta di wewengkon umum, inget naon noise eta ngajadikeun.
  • Bau. Upami anjeun nyitak PLA, éta henteu seueur teuing, upami anjeun nyitak hal-hal ABS mimiti pajeulit, sareng upami anjeun nganggo panyitak résin, maka haseupna ngabahayakeun sareng anjeun kedah ngahaturanan kamar kanggo nyitak.
  • Éta anjeun kedah diajar ngagunakeun program pikeun ngarancang potongan anjeun nyalira. Sumuhun.
  • Éta draf mangrupikeun sétan pikeun kesan anjeun. Jadi poho ngeunaan muka jandéla bari nyitak.
  • Anjeun peryogi hairspray Nelly saolah-olah anjeun yuswa 70 taun. Nelly lacquer dipaké salaku lem a sangkan PLA matak nempel ogé kana ranjang jeung gawéna kacida alusna.
  • Éta kesan tiasa dieureunkeun. Upami aya kasalahan, atanapi anjeun kuciwa, atanapi naon waé, aya pilihan dina printer pikeun ngareureuhkeun atanapi ngabatalkeun citak. Leres, éta logis nalika aranjeunna nyarioskeun ka anjeun, tapi nalika aranjeunna henteu nyarios ka anjeun kadang anjeun henteu mikir ngeunaan éta.

software pikeun ngarancang

Sakumaha anu kuring parantos nyarios, pikeun ngarancang potongan anjeun anjeun kedah nganggo parangkat lunak khusus. Aya sagalana for everyone. Di handap ieu mangrupakeun pangalusna dipikawanoh.

  1. FreeCAD. Software Gratis sareng Gratis. Andalannya Open Source dina percetakan 3D. Kuring geus mimiti diajar FreeCAD
  2. Fusion360. Dibayar sareng teu aya versi pikeun Linux. Aya lisénsi bébas pikeun pamakéan pribadi. Tapi kuring geus maréntah kaluar
  3. SketchUp Gratis. Éta dianggo tina browser. Hiji pilihan metot.

Atoh, kuring bakal ngajelaskeun ieu sacara jero dina tulisan anu misah.

Pangiris parangkat lunak

Sapertos parangkat lunak CAD, aya sababaraha pangiris dina pasaran. Anu paling dikenal sareng anu anjeun tiasa ngamimitian nyaéta:

  1. UltimateMaker Cures. Serentak. Panginten anu paling dikenal sareng dianggo ayeuna. Éta mangrupikeun anu kuring mimiti dianggo.
  2. Prusa slicer. Serentak. Lain kenalan hébat.
  3. Sederhanakeun 3D. Éta dibayar, tapi upami anjeun badé nganggo profésional, éta tiasa janten pilihan pikeun anjeun. Oh, sareng éta henteu tiasa dianggo dina Linux. sagala salah hihihi

masalah umum

Masih awal pikeun ngabejaan Anjeun tentang loba masalah.

Kuring geus ngan kungsi Nyanghareupan hiji calibration goréng jeung Warping, yén potongan coplokkeun tina dasar bari percetakan. Tapi kuring dibereskeun ku calibration sareng lacquer.

Sareng pikeun ayeuna ieu sadayana saatos dua bulan pamakean anu discontinuous. Pas kuring gaduh langkung seueur pangalaman kuring bakal terangkeun ka anjeun.

Ninggalkeun comment hiji