OKR (Tujuan sareng Hasil Key)

Sistem OKR (Tujuan sareng hasil konci)

OKR tina Tujuan Inggris & Hasil Utama, nyaéta Tujuan sareng hasil konci, mangrupikeun metodologi perencanaan.

Éta dianggo duanana dina tingkat propésional, industri atanapi produksi ogé tingkat pribadi. Leres, éta mangrupikeun alat anu saé pikeun ningkatkeun produktivitas pribadi, fokus kana pancén konci sareng gancang tumuh.

Éta henteu dumasar-tujuan. Tujuan mangrupikeun data anu tiasa diitung. Hal anu urang hoyong ngahontal tapi éta tiasa diatur sareng diukur persis.

Baca on

Scorecard saimbang

cmi atanapi scorecard saimbang

Sanaos seueur metodeu anu ditingali dugi ka ayeuna, sapertos anu JIT, parantos asalna dina industri otomotif, henteu sadayana asalna tina sektor ieu. Anu sanésna ogé parantos masihan kontribusi anu hébat pikeun industri, sapertos semikonduktor sareng CMI (Balanced Scoreboard) atanapi BSC (Balanced Scoreboard) dina basa Inggris.

Modél manajemén anu sanés anu ngarahkeun strategi kana séri tujuan anu aya hubunganana masing-masing. Tujuan utama modél ieu nyaéta pikeun nerapkeun sareng komunikasi stratégi anu kedah dipilampah sapanjang perusahaan, naha éta ékonomi / kauangan, pangwangunan, prosés, sareng sajabana, sareng di tempat anu caket, sedeng atanapi jauh.

Baca on

Pabrik condong

manufaktur ramping

Di dunya dimana optimasi sareng efisiensi parantos diperyogikeun kusabab sumber daya terbatas, biaya sareng masalah lingkungan, ngahasilkeun bari ngirangan jumlah limbah langkung ti diperyogikeun. Sareng ieu anu dimungkinkeun modél Manufaktur Lean. Ku cara kieu, produktivitas industri bakal ningkat bari ngirangan karugian tina ranté manufaktur.

Ieu ogé mangrupikeun nilai tambahan pikeun konsumén akhir, sabab anjeun tiasa ngajual diri salaku "mérek héjo" éta ngaminimalkeun jumlah sumberdaya anu dikonsumsi salami prosés tanpa mangaruhan kualitas atanapi hasil akhir.

Baca on

MRP: Perencanaan Kabutuhan Bahan

MRP, ngarencanakeun kabutuhan bahan
Creator: Gd-JPEG v1.0 (maké IJG JPEG v80), kualitas = 90

Seueur perusahaan museurkeun usahana, pikeun ngamajukeun penjualan, dina nyiptakeun kampanye pamasaran anu épéktip. Ieu mangrupikeun prosedur anu ngagaduhan épék positip, sareng éta sababna perusahaan ageung nanem modal ageung artos dina jenis kampanye ieu. Ayeuna, ku Big Data sareng data anu dikumpulkeun ngalangkungan parangkat lunak anu kami anggo, kampanye anu épéktip épéktip tiasa dihasilkeun. Tapi sanaos kitu, iklan sanés sadayana na aya alternatif anu positip pisan sapertos MRP.

Kalayan MRP anjeun tiasa ningkatkeun kamampuan usaha bari henteu kedah ngajual deui jumlah produk atanapi jasa. Ieu sigana siga anu kontra, tapi henteu. Taktik ieu ogé henteu ngalibatkeun nambihan nilaina produk, anu tiasa janten rada ngarugikeun dina hal daya saing. Prakték MRP arah anu béda pisan ...

Baca on

SGA atanapi WMS

WMS atanapi kumaha ngatur gudang leres

Di industri, solusi diperyogikeun pikeun masing-masing aspek anu ngahalangan dina prosés kagiatan anu dilakukeun ku perusahaan. Éta ti produksi dugi ka logistik, ogé ngaliwat manajemén gudang. Ayeuna, Parangkat lunak SGA (Warehouse Management System) ngamungkinkeun anjeun ngaotomatisasi sareng ngaoptimalkeun tugas-tugas panyimpenan ieu pikeun bahan baku atanapi produk akhir.

Dina sababaraha kasempetan, WMS mangrupikeun modul atanapi fungsi anu khusus dina Parangkat lunak ERP que urang dianalisis dina artikel sateuacanna. Tapi, henteu sadayana industri peryogi ERP anu komprehensif, sareng milih solusi anu langkung fleksibel nganggo perangkat lunak khusus pikeun gudangna. Janten kumaha, di dieu kuring bakal nyobian ngécéskeun sadaya konci sareng karakteristik jinis ieu parangkat lunak sareng kumaha aranjeunna tiasa ngabantosan perusahaan.

Baca on

Métode Kanban

dewan kanban

Upami anjeun émut nalika poko tina JIT (Just-In Time) atanapi metode Toyota, éta pasti bakal ngirining bel konsép Kanban. Pokokna éta mangrupikeun metodeu inpormasi anu tiasa nyayogikeun kontrol anu langkung ageung kana prosés manufaktur, ngajantenkeun produktivitas pabrik ningkat. Utamana nalika aya kerjasama antara sababaraha perusahaan anu nyayogikeun bagian atanapi bahan pikeun produksi.

Sistem ieu ogé katelah sistem kartu, Kusabab éta dumasarkeun kana panggunaan kartu saderhana dimana inpormasi anu diperyogikeun ngeunaan matéri ditampilkeun, saolah-olah éta mangrupikeun panyaksian prosés manufaktur. Nanging, ku digitalisasi perusahaan, dimungkinkeun pikeun ningkatkeun sistem kartu tradisional (saatos éta) pikeun ngagabungkeun sareng sistem digital.

Baca on

Naon ERP

software manajemén bisnis erp

Perusahaan peryogi sistem saderhana anu ngamungkinkeun aranjeunna épisién sareng gancang ngatur tugas mimitian ti operasi bisnis produksi, logistik, sumber daya, inventarisasi, akuntansi, ngatur klienna, jst. Jang ngalampahkeun ieu, langkung saé nganggo Sistem ERP, nyaéta parangkat lunak modular anu nerapkeun sadaya jinis alat ieu pikeun perusahaan sareng organisasi.

Kalayan jenis perangkat lunak ieu, anjeun henteu ngan ukur ngajadikeun otomatis sareng ngalancarkeun pamrosésan data ieu ngeunaan perusahaan, anjeun ogé ngijinkeun sadaya data janten terpadu, terpusat sareng saling nyambungkeun ngalakukeun analisis langkung gampang. Nanging, pikeun épisién, sistem ERP anu paling pas kedah dipilih, kumargi henteu sadaya perusahaan sareng ukuran peryogi jinis parangkat lunak anu sami ...

Baca on

Kontrol kualitas

Garis perakitan kualitas dina industri

El kadali kualitas éta parantos janten tahap sanés dina industri. Sareng sanés ngan ukur kusabab kabutuhan pabrik pikeun adaptasi produkna pikeun kaamanan atanapi norma sareng standar anu ditumpukeun dina panerapan anu béda. Ogé pikeun nyugemakeun pangguna anu ngagaduhan seueur deui alternatip diantara persaingan, sareng beuki terang ngeunaan kualitas sareng karakteristik produk dina pasaran.

Maka, éta pabrikan nyalira anu kedah mastikeun yén produkna saluyu sareng standar dasar sareng kualitas anu cekap sakumaha gaduh palanggan bagja (kasatiaan). Salaku tambahan, kadali kualitas ieu ogé ngalayanan industri salaku tanggapan anu saé pikeun ningkatkeun produksi, sareng nurunkeun biaya anu diturunkeun tina kagagalan atanapi pengembalian.

Baca on

Ngan dina Waktos (JIT)

ngan dina waktos sareng inventarisasi JIT

Toyota mangrupikeun salah sahiji pabrik panggedéna di dunya sareng pamimpin di sektor otomotif. Teu aya mamang. Pabrik Jepang menonjol pikeun épisiénsi sareng metode anu diterapkeun. Sakantenan metoda anu disebat "Metoda Toyota”(Atanapi TPS tina Sistem Produksi Toyota) anu parantos diadopsi ku sésana industri di luar sareng dina sektor motor. Éta masihan ideu anu jelas ngeunaan kumaha épéktipna cara kerja ieu.

Cara ieu parantos disebat ku cara anu langkung umum JIT (Ngan Dina Waktu) atanapi ngan dina waktosna. Sareng namina ngajelaskeun pisan pikeun naon éta. Sakumaha anjeun tiasa tebak, éta dumasarkeun kana kumaha pangiriman bahan anu diperyogikeun pikeun diolah. Éta ngamungkinkeun anjeun pikeun ngirangan biaya, sareng teras ngagaduhan anu diperyogikeun ku anjeun supados produksi henteu lirén.

Metoda ieu janten épisién pisan yén dina sababaraha kasus bagian atanapi bahan anu diperyogikeun pikeun produksi dihasilkeun dina dinten anu sami aranjeunna dipasang sareng parantos dirakit dina mobil sareng produk pabrik anu sanés. Nyatana, éta dianggo salaku tés atanapi patokan épisiénsi dina séktor.

Baca on