The Reamed

prosés reaming anu liangna digedéan
Sumber file: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:ReamerMachineSpiral.jpg

Reaming mangrupikeun prosés panyabutan chip anu anjeun badé ngagedekeun liang sareng ngahontal finish permukaan anu tangtu sareng kasabaran diménsi anu tangtu. Janten mangrupikeun finish tina liang anu didamel dina reamer.

El reamer mangrupikeun alat anu sami sareng bor, anu kami ngawartosanna pikeun ngadamel dua gerakan, salah sahiji rotasi dina porosna sareng anu sanés perpindahan rectilinear sapanjang poros.

Urang tiasa ngalaksanakeun bérésna ku alat mesin atanapi sacara manual.

Reaming kedah dilakukeun kalayan gancang motong laju. Sajumlah leutik pisan bahan bakal dihapus.

Baca on

Dasar-dasar Metrologi

dasar tina métrologi sareng kualitas

La métrologi Éta mangrupikeun kagiatan anu penting dina perusahaan mana waé anu didaptarkeun pikeun ngahasilkeun objék. Kiwari sapotong naon waé kedah minuhan séri ciri kualitas, dimensi, permukaan bérés sareng kasabaran. Éta bakal nangtoskeun kualitas sapotong. Profésor kuring nyatakeun kualitas salaku kamampuan ngahasilkeun bagian anu sami dina parameter anu tangtu

Metrologi Éta élmu anu ngeunaan kajian unit pangukuran sareng téhnik pangukuran.

Metrologi Bengkel Éta mangrupikeun bagian pangukuran dina konstruksi mékanis.

Tujuan tina Metrologi nyaéta pikeun ngukur ukuran bari ogé nyayogikeun margin anu teu pasti.

Ukuran tiasa:

  • Langsung: nalika urang langsung kéngingkeun nilai ukuran
  • Petunjuk: nalika nilaina dicandak salaku hasil tina ngalakukeun séri operasi

Baca on

Métode Kanban

dewan kanban

Upami anjeun émut nalika poko tina JIT (Just-In Time) atanapi metode Toyota, éta pasti bakal ngirining bel konsép Kanban. Pokokna éta mangrupikeun metodeu inpormasi anu tiasa nyayogikeun kontrol anu langkung ageung kana prosés manufaktur, ngajantenkeun produktivitas pabrik ningkat. Utamana nalika aya kerjasama antara sababaraha perusahaan anu nyayogikeun bagian atanapi bahan pikeun produksi.

Sistem ieu ogé katelah sistem kartu, Kusabab éta dumasarkeun kana panggunaan kartu saderhana dimana inpormasi anu diperyogikeun ngeunaan matéri ditampilkeun, saolah-olah éta mangrupikeun panyaksian prosés manufaktur. Nanging, ku digitalisasi perusahaan, dimungkinkeun pikeun ningkatkeun sistem kartu tradisional (saatos éta) pikeun ngagabungkeun sareng sistem digital.

Baca on

Mesin kontrol numeris CNC

Mesin kontrol numeris CNC jeung alat

nu mesin kontrol angka Aranjeunna ayeuna aya di seueur industri, sareng ogé di perusahaan sanés sapertos lokakarya dimana logam atanapi bahan sanésna mesin. Kalayan jinis mesin ieu dimungkinkeun pikeun ngahémat waktos sareng tiasa ngalaksanakeun mesin bagian langkung presisi tibatan metode manual ku jinis alat anu sanés anu ditangani ku operator nganggo handwheels, tuas, atanapi ku panangan nyalira.

CNC singkatan tina Kontrol Numerik Komputerisasi atanapi ku komputer

Jinis mesin ieu ngagaduhan ningkatkeun kualitas potongan anu diala, biaya anu langkung handap, tingkatkeun produktivitas, sareng naon anu langkung penting, ngahontal homogénitas anu langkung ageung antara bagian anu dihasilkeun ku metode ieu.

Baca on

Nyetak suntik

suntikan dibentuk bagian lego
Sumber file: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lego_Color_Bricks..jpg

Sanaos sigana mirip sareng ékstrusi, teu aya galau cetakan suntikan sareng ékstrusi. Dina hal ieu, kapang dianggo tibatan paeh, sanaos bagian mimiti prosedur na sigana mah mirip ékstrusi.

Baca on

Tonjolan Extrusion

profil aluminium diala ku ékstrusi

Aya seueur prosedur industri pikeun ngabentuk bagian, salah sahijina ékstrusi. Dina hal ieu, murah sareng praktis pisan pikeun seueur bahan lemes atanapi matak anu tiasa dicetak tepat pisan sareng gancang ku prosés ieu.

Pariksa nyetak suntik, kumargi henteu sami tapi sababaraha kali lieur.

Baca on