Rencana pangropéa

El rencana pangropéa diprogram nyaéta sakumpulan tindakan atanapi kagiatan anu dirancang khusus pikeun ngiringan instalasi atanapi mesin. Ku cara kieu, éta dimaksudkeun pikeun nyegah kagagalan utama anu tiasa kajantenan, sanaos éta henteu ngajamin 100% yén aranjeunna sadayana tiasa dieureunkeun. Dina unggal nagara, cara bertindak tiasa bénten-bénten, kumargi sadaya alat henteu peryogi padamel anu leres. Éta raket pisan hubunganana sareng pangropéa manajemén.

Rencana pangropéa preventif

Pikeun ngadamel rencana anu saé Pangropéa Pencegahan, ieu kedah ditujukeun léngkah dasar:

  • Nangtukeun tujuan jeung tujuan. Kedah jelas kumaha kalakuan sareng tujuanana, sapertos ngirangan jumlah kagagalan dina%, ningkatkeun kasadiaan alat atanapi pamasangan dina%, jst.
  • Itungan biaya. Perlu jelas ngeunaan sabaraha artos anu badé dianggo pikeun padamelan ieu. Unggal perusahaan tiasa nyayogikeun jilid ékonomi atanapi sanés anu gumantung kana kamungkinan sareng kabutuhan.
  • Bahan anu diperyogikeun. Anjeun kedah gaduh inventarisasi sareng sadayana anu anjeun peryogikeun, boh alat boh suku cadang anu nyukupan.
  • Analisis sateuacanna. Upami sababaraha pangropéa parantos dilaksanakeun, éta tiasa dianggo pikeun kéngingkeun pangalaman sareng ningkatkeun prosedur dina pangropéa kahareup. Upami teu kitu sadayana dumasarkeun kana kajian tioritis sareng panginten henteu akurat.
  • Masihan perlengkapan sareng pabrik alat-alat. Aranjeunna terang pisan tentang kumaha cara ngagunakeun atanapi ngubaran sistem, kasabaran, suhu maksimum anu diijinkeun, beban damel anu cocog, jst.
  • Patuh kana peraturan hukum sareng kaamanan. Parobihan ieu gumantung kana nagara, komunitas otonom, jsb.
  • Ngumpulkeun atanapi ngalatih staf anu leres. Anjeun moal tiasa meta bisi gagal tanpa ngagaduhan élmu téknis atanapi ubarna tiasa langkung parah tibatan panyawat. Salaku tambahan, kompeténsi unggal jalma kedah dihartikeun, nyaéta naon anu bakal dilakukeun masing-masing.
  • Pilih jinis pangropéa: ngabenerkeun, dugaan sareng pencegahan. Sakali dipilih, kumaha sareng iraha éta bakal kajantenan direncanakeun.
  • Tinjauan konstan. Pikeun rencana pikeun digawé saé, éta kedah teras ditinjau sareng ngagaduhan tanggapan, nyaéta diajar tina pangalaman unggal pangropéa pikeun ningkat.

Conto rencana pangropéa

Un conto rencana perawatan ngagunakeun modél pencegahan na ngabenerkeun tina sapotong peralatan tiasa janten ieu, pikeun mesin pembakaran internal kandaraan komérsial:

  • Tujuan utama nyaéta ngajaga kendaraan dina kaayaan anu saé, beroperasi dina kapasitas pinuh salami mungkin.
  • Mélikika anu mumpuni bakal tanggung jawab ngalaksanakeun pangropéa preventif unggal 18000 km atanapi 2600 jam padamelan.
  • Nalika kendaraan parantos ngumbara jarak éta, mékanika bakal ngalakukeun pamariksaan visual mesin (kaayaan bagian-bagian, selang, tingkat cairan, ...), sareng ogé bakal ngalakukeun parobihan minyak. Upami pabrikan wahana nangtoskeun yén saatos jarak éta atanapi dina kaayaan anu khusus, bagian anu sanés kedah diawasi atanapi diganti, éta ogé bakal dilaksanakeun.
  • Éta ogé bakal ngalaksanakeun beberesih upami diperlukeun. Ku cara kieu, éta jaga ngajaga bagian-bagianna dina kaayaan anu saé, nyegah korosi atanapi oksidasi, ngaleungitkeun objék asing atanapi bahaya, jst.
  • Operator anu sami ieu bakal ngalaksanakeun tés operasional pikeun mastikeun yén sadaya sistem kandaraan tiasa dianggo leres. Ieu bakal dilakukeun sacara visual atanapi sacara praktis, nuturkeun peraturan kaamanan anu diperyogikeun. Dina hal ieu, tanpa ngaleuwihan wates sirkulasi anu ditetepkeun.

Ieu bakal nyegah masalah anu bakal datang, tapi éta henteu ngajamin yén kagagalan kendaraan moal kajantenan. Sanaos pangropéa ieu, bakal aya waktos nalika a Pangropéa koréksi. Dina hal ieu, montir bakal ngiringan kendaraan nalika éta lirén damel sadayana atanapi sawaréh. Ieu henteu direncanakeun, sareng anjeun kedah meta gancang-gancang supaya anjeunna tiasa dianggo deui gancang-gancang.

Rencana pangropéa pikeun pamasangan listrik

Dina hal anu a rencana pangropéa pikeun pamasangan listrikKusabab éta tiasa dicegah, kontrol aranjeunna kedah dijamin pikeun nyingkahan résiko sareng ogé operasional. Éta ngalibatkeun pamariksaan téhnis sareng kaamanan.

Staf téknis kedah nyukupan, saha anu tiasa mastikeun naon anu anjeunna lakukeun. Alat anu dianggo sareng matéri ogé kedah hormat kana standar sareng sertifikasi nagara dimana éta dianggo. Standar ieu duanana dina cara digunakeunana sareng kualitas sareng kaamanan anu kedah disayogikeun ku panyadia.

Dina hal pamasangan listrik, staf anu leres nyaéta tukang listrik. Kalayan pakean pelindung (insulator) sareng alat anu cekap pikeun dianggo aman. Tapi dina kasus ieu, anjeun ngan ukur kedah ngurus pamasangan listrik anu saleresna tina gedong sareng alat-alatna, sanés sistem anu sanés. Salaku conto, upami aya alat keur ngagolakkeun gas kana jaringan, AC, atanapi mesin industri, éta sanés persaingan anjeun. Dina kasus ieu, tanaga khusus dina jenis sistem ieu kedah sayogi.

nu konci pikeun pangropéa pamasangan listrik Aranjeunna:

  • Terang jinis pamasangan dimana operasina.
    • Aya fase tunggal sareng dua konduktor, hiji fase sareng hiji nétral, sajaba ti taneuh kaamanan. Éta anu tiasa di bumi, bengkel alit atanapi kantor.
    • Di sisi anu sanésna, aya anu triphasic, nyaéta anu dianggo dina industri sareng kapal ageung. Dina kasus ieu aya opat konduktor, tilu fase sareng hiji nétral. Salaku tambahan kana sambungan bumi pelindung.
  • Nyaho kapasitas sistem. Unggal instalasi ngagaduhan wates beban tina amps sareng kakuatan anu dikonsumsi. Upami éta dilangkungan, tiasa dipotong atanapi masalah sanés. Dina fase tunggal éta langkung handap, kumargi tungtutanna henteu saluhur di industri.
  • Laksanakeun rutinitas pangropéa dasar: pamariksaan visual, beberesih, peletakan garis anyar upami diperyogikeun, masang elemen pikeun kakuatan anu langkung ageung, mastikeun yén sistem kaamanan tiasa dianggo, masang sistem pikeun nyingkahan paku sareng overloads, ngalaksanakeun pangukuran multitester pikeun ningali parameter naon anu cekap, jsb. Pikeun ieu, ieu di handap kedah diawasi khusus:
    • Kandel kabel anu ngalaksanakeun anu dicelup (10mm, 6mm, 4mm, 2mm,…), kumargi gumantung kana kagunaanna kedah langkung atanapi kirang milimeter.
    • Kaayaan insulator sareng sambungan taneuh.
    • Ngabersihan kontak. Salaku conto, gajih atanapi kokotor tiasa nyababkeun alat-alat anu dipasang janten teuing panas, utamina upami aranjeunna nungtut kakuatan tinggi. Ieu tiasa dipungkas ku masalah atanapi kahuruan anu langkung parah.
    • Tingali panel listrik, nyaéta panel kontrol sareng panangtayungan umum. Di jerona aya unsur anu penting pisan, sapertos:
      • ICP atanapi Power Control Switch: motong arus nalika kakuatan anu dikontrak ngaleuwihan. Ieu ogé nyegah langkung seueur atanapi sirkuit pondok. Éta sababna mangrupikeun unsur kaamanan anu penting pisan, sareng sanés ngan ukur unsur pangwatesan sakumaha seueur anu percanten.
      • PCS atanapi Surge Control Protector: mangrupikeun saklar anu ngalindungan alat anu nyambung kana jaringan tina puncak voltase anu tiasa ngarusak aranjeunna. Nyaéta, éta salaku saringan. Ieu penting pisan supados henteu naékkeun biaya ngalereskeun alat sanésna upami aya paku.
      • IGA atanapi Saklar Umum Otomatis: éta mangrupikeun anu ngaganggu pasokan nalika kakuatan pamasangan anu tiasa didukung ngaleuwihan. Éta nyingkahan masalah anu sanés.
      • ID atanapi Saklar Dédensial: motong listrik upami kabocoran ayeuna. Salaku conto, nalika aya masalah sareng alat anu nyambung, stop kontak, jsb.
      • PIA atanapi Saklar Otomatis Leutik: aranjeunna ngendalikeun listrik ku séktor gedong (kamar, séktor, ...).
  • Ngalaksanakeun pangropéa koréksi bisi gagal, ngaganti komponén atanapi kabel.

Janten anjeun tiasa Kalakuan bisi gagal, jaga fasilitas pikeun manjangkeun umur sareng kaayaan anu saé, sareng ngadeteksi kamungkinan aya masalah sateuacanna.