Rokét semprot buatan sendiri

Salah sahiji rokét saderhana sareng épéktip anu kuring kantos tingali, sareng kuring kantos ningali sababaraha ;-) Éta jalan ku ngaduruk sababaraha jinis aerosol, deodorant atanapi spray anu sami, langkung mudah-mudahan langkung saé.

Kuring parantos nempatkeun kana daptar tugas kuring. Tapi nalika kuring mutuskeun ngalakukeunana, kuring ngantepkeun anjeun pidéo na. Basajan pisan. Sareng pas urang ngalakukeun milik urang, urang ngagantungkeunnana sareng perbaikan anu urang ngadamel ;-)

Baca on

Rokét cai panggung ganda

Dina sababaraha kasempetan urang parantos nyarioskeun rokét cai. Tapi anu urang tinggalkeun ayeuna mah mangrupikeun padamel rékayasa aeronautika.

Éta rokét cai dua tahap, anu jangkungna dugi ka 250 méter; endah pisan.

Gambar tina rokét ku kituna anjeun ngagaduhan ideu ngeunaan naon anu urang carioskeun.

Kumaha cara ngadamel rokét cai

Leres; éta botol cai :)

Baca on

Rokét Alkohol

En saluran youtube tina deal alkohol, urang tiasa mendakan sababaraha percobaan anu dilaksanakeun sareng alkohol.

Saderhana ieu rokét alkohol éta parantos narik perhatian kuring. Dina garis rokét anu saderhana pisan pikeun didamel sapertos rokét pertandingan atanapi anu kanggo kantong téh. Éta mangrupikeun kaulinan anu tiasa urang maénkeun sareng murangkalih urang, sok ngajelaskeun ka aranjeunna bahaya tina ngagunakeun seuneu sareng nyandak tindakan anu diperlukeun. Entong ngalakukeun éta sareng aranjeunna upami anjeun pikir aranjeunna bakal nyobian nalika nyalira atanapi sareng babaturanana. Anjeun terang murangkalih anjeun langkung saé tibatan anu sanés. Mangpaat kagiatan nyaéta ngahasilkeun rasa panasaran, daya tarik éta, anu ngajantenkeun aranjeunna hoyong neraskeun diajar sareng ékspérimén.

bahan

Waktos Ieu kami ngan bakal butuh

  • botol plastik,
  • Ngaduruk alkohol, jenis anu aranjeunna jual di supermarket anu warna biru
  • korek api

proses

Alkohol dituang kana botol sareng urang kosongkeun. Teras we nempatkeun dina posisi sareng nyandak korék api langkung caket kana liang anu nyolok. Janten sesana, sakedik alkohol anu nyésa dina jero témbok bakal hurung teras ngadorong botol.

Abdi ngantunkeun anjeun sababaraha pidéo.

Baca on