Scorecard saimbang

cmi atanapi scorecard saimbang

Sanaos seueur metodeu anu ditingali dugi ka ayeuna, sapertos anu JIT, parantos asalna dina industri otomotif, henteu sadayana asalna tina sektor ieu. Anu sanésna ogé parantos masihan kontribusi anu hébat pikeun industri, sapertos semikonduktor sareng CMI (Balanced Scoreboard) atanapi BSC (Balanced Scoreboard) dina basa Inggris.

Modél manajemén anu sanés anu ngarahkeun strategi kana séri tujuan anu aya hubunganana masing-masing. Tujuan utama modél ieu nyaéta pikeun nerapkeun sareng komunikasi stratégi anu kedah dipilampah sapanjang perusahaan, naha éta ékonomi / kauangan, pangwangunan, prosés, sareng sajabana, sareng di tempat anu caket, sedeng atanapi jauh.

Naon CMI atanapi Balanced Scorecard?

kasaimbangan scorecard naon éta

El CMI mangrupikeun alat pikeun manajemén bisnis anu mampuh ngukur épolusi perusahaan dina kagiatan dimana éta dioperasikeun, ogé dina tujuan stratégisina sareng hasil anu diraih. Sareng anjeunna ngalaksanakeunna tina sudut pandang stratégis sareng sareng sudut pandang umum.

Tapi sakumaha anu dibuktikeun, langkung-langkung dina perusahaan ageung, ngajantenkeun sadaya jalma anu damel di perusahaan sareng sadaya sumber na sanés hal anu gampang. Éta pisan sababna naha anjeun peryogi a panél Kontrol ti mana pikeun ngatur sadayana. Sareng éta bakal dilakukeun ngalangkungan finansial atanapi jinis indikator kontrol sanés.

Pikeun ieu, peryogi inpormasi berkala pikeun ngawas sareng nganalisis naha éta kahontal. tujuan anu ditetepkeun baheula atanapi henteu. Maka, nyandak kaputusan atanapi robih tangtosna, upami diperyogikeun, bakal langkung gancang sareng langkung akurat. Dina sababaraha kasempetan, éta henteu peryogi parobihan total, tapi ngan saukur ngadeteksi kamungkinan panyimpangan dina strategi sareng menerkeun aranjeunna pikeun langkung caket kana tujuan anu ditetepkeun.

CMI ieu henteu ngan ukur dianggo saé di perusahaan ageung, anu kuring parantos nyebatkeun di luhur, ogé pikeun UKM. Beda sareng metode anu sanés, dina kasus scorecard anu saimbang, épéktipitasna moal gumantung pisan kana sumber daya atanapi ukuran perusahaan. Salaku tambahan, éta henteu saluyu sareng metode anu sanés sareng bahkan tiasa sampurna dilengkepan ku analisa bisnis anu maju pikeun nyandak kaputusan anu énggal.

Historia

Sanaos ideu aslina dibalikkeun ka Art Schneiderman, di 1987, sareng yén anjeunna engké bakal damelRobert Kaplan sareng David Norton, anu terakhir nyaéta panulis anu diaku salaku arsiték CMI salaku sistem manajemén pikeun anu munggaran dina taun 1990 sareng khusus pikeun perusahaan semikonduktor (Analog Devices anu kawéntar). Anu kahiji nyaéta profésor di Harvard Business School sareng anu kadua ogé profésor sareng pangusaha terkenal.

Universitas Harvard

Duanana, dina mimiti taun 1992, nampilkeun modél Balanced Scorecard anu aranjeunna sateuacanna dimekarkeun dina majalah Harvard Business Review. Éta aya dina tulisan The Balanced Scorecard: Strategi Narjamahkeun dina Aksi. Di jerona aranjeunna ngajantenkeun jelas yén éta mangrupikeun kalepatan pikeun ngemutan ngan ukur indikator kauangan tradisional, nyaéta panghasilan, pengeluaran, saham, jsb. Tina sudut pandang anu anyar ieu, asét anu teu jelas perusahaan ogé penting, sapertos konsumén, kaparigelan, motivasi karyawan, jst. Sadaya ieu tiasa janten sumber kaunggulan kalapa.

Kusabab kitu, a alat anyar pikeun ngapdet sadaya metode atanapi sistem dugi ka ayeuna. Pandangan global anyar pikeun bisnis, sahingga ngahontal hasil anu ditetepkeun dina rencana strategis.

Sawangan Scorecard Seimbang

Scorecard saimbang tiasa ditingali tina sudut pandang anu béda:

  1. Kauangan: éta mangrupikeun salah sahiji anu utami, tujuan pikeun ngahontal manpaat ékonomi sareng ngahontal performa anu maksimal sareng ngirangan biaya.
  2. Diajar / tumuh: Tina sudut pandang ieu, nilai jalma anu ngawangun perusahaan sareng téknologi kajantenan. Mentor sareng tutor bakal ngagaduhan peran penting dina organisasi, ogé ningkatkeun sikep pagawé sareng komunikasi cair. Tapi anjeun henteu kedah ngartos konsép diajar salaku padika latihan tradisional.
  3. Klién: Tina sudut pandang ieu, tujuan utama nyaéta pikeun nyugemakeun pelanggan. Éta anu dianggap salaku indikator naha perusahaan henteu ngahontal harepan. Ieu bakal nguatkeun reputasi perusahaan sareng ningkatkeun nilaina ngalawan persaingan.
  4. Prosés internal: tina sudut pandang ieu, langkung gampang pikeun kéngingkeun inpormasi ku indikator tina daérah bisnis anu béda-béda. Indikator dina hal ieu tiasa kualitas, produktivitas, inovasi, dampak komérsial atanapi kauangan, jsb.

Masing-masing sudut pandang ieu henteu kedah diganjar kalayan langkung ti 7 indikator atanapi éta moal épéktip.

Kaunggulan tina CMI

Nalika Balanced Scorecard leres dilaksanakeun di perusahaan, éta kauntungan aranjeunna tiasa rupa-rupa:

  • Anjeun kéngingkeun a pintonan anu langkung lega sareng langkung jéntré tina bisnis. Sareng sakumaha anjeun tiasa tingali, éta ngalangkungan indikasi kauangan.
  • Ngidinan cek épolusi sahiji perusahaan. Ieu ngamungkinkeun stratégi anu langkung saé pikeun jangka menengah sareng jangka panjang, ogé nyandak kaputusan gancang énggal supados tujuan anu parantos ditetepkeun.

Ngalaksanakeun Scorecard Seimbang

nerapkeun scorecard saimbang

Pikeun nerapkeun BSC di perusahaan, henteu paduli ukuran sareng kagiatanana, sababaraha léngkah kedah dituturkeun léngkah pikeun desain rencana:

  1. Anjeun kedah émut heula tujuanana kéngingkeun. Nyaéta, dimana anjeun badé angkat, naon tujuan atanapi visi perusahaan.
  2. Saatos éta dihartikeun strategi pikeun ngahontal tujuan ieu. Nyaéta, éta mangrupikeun peta jalan pikeun nangtoskeun léngkah-léngkah anu kedah dilaksanakeun pikeun ngahontal tujuan dina jangka waktu anu parantos ditangtukeun.
  3. Nangtukeun anu sudut pandang sareng indikator anu bakal dijantenkeun rujukan pikeun ngukur kamajuan sareng ngaevaluasi hasilna.
  4. sadaya anggota perusahaan kedah terang pisan detil nas tina rencana ambéh aranjeunna arsiték strategi sareng roadmap. Sadayana bakal ngagaduhan tujuan tunggal, jalur anu nuturkeun. Ngan ukur tiasa sadayana sumber daya diarahkeun kana tujuan ieu.
  5. nu prosedur aranjeunna kedah konsisten sareng transparan. Ngan ku cara ieu aranjeunna bakal nyayogikeun data anu cekap pikeun ngawaskeun prosés sareng tindakan ka hareup anu kedah dilaksanakeun dina umpan balik anu konstan ...