Simbut manaskeun pikeun berkecambah

Simbut manaskeun sareng siki pikeun berkecambah

Abdi ngagunakeun a simbut manaskeun pikeun berkecambah. Éta mangrupikeun simbut listrik (termal) anu naékkeun suhu taneuh sakitar 10ºC sareng ngagancangkeun kalahiran siki sareng rooting cuttings. Kuring parantos kéngingkeun hasil anu saé pisan ku bibit lada habañero. Ngajantenkeun aranjeunna berkecambah dina waktos 8 dinten

Aya modél anu béda, sajaba ti ukuranana bénten ku kakuatan. Aya anu 17,5W anu biasana naékkeun suhu lingkunganana 10% sareng anu 40,5W anu naék antara 10 sareng 20 derajat. Nalika anjeun nerepkeun kana operasi anjeun kedah ngantosan sakitar 20 menit dugi ka manaskeun dugi ka suhu akhir. Aranjeunna damel pisan pikeun ngidam atanapi sateuacanna bibit. Taun ayeuna sakumaha biasa kuring telat melak barang, tapi hé. Abdi parantos ngagaduhan simbut pikeun taun payun. Abdi gaduh ngagaleuh ieu.

Malah upami anjeun hoyong gaduh sadayana anu sampurna dikawasa anjeun tiasa nempatkeun termostat siga kieu, atanapi ngadamel dumasar kana Arduino sareng relay (éta mangrupikeun proyék anu kuring atos ditunda).

kagagalan

Ideu awal kuring nyaéta ngawangun simbut sorangan. Leres, simbut termal nganggo deui beusi ... anu sesah sanés ngadamelna. Sabalikna, kuring hoyong ngadamel tina hal-hal anu kuring parantos aya di bumi tanpa kedah mésér nanaon sareng di dinya kuring parantos kondisina pisan. Kusabab kitu kuring milih beusi.

Ngalakukeun tés, kuring ngalakukeun lepat sareng pencét super spark. Sareng dina waktos éta petualangan homemade gélo abdi parantos réngsé. Kusabab dina pamikiran anu kadua, sanaos éta hasil, kuring henteu bakal ngantepkeun monster éta sadayana dinten, sanaos kuring indit. Éta mangrupikeun hiji hal pikeun hal anu anjeun lakukeun gagal atanapi rusak sareng anu sanés pikeun imah anjeun kaduruk. Sigana bahaya pikeun kuring.

Milarian pilihan online aya pilihan "homemade" anu saé anu kuring tinggalkeun dina akhir tulisan tapi di tingkat bumi kami mendakan solusi anu saé tapi tungtungna sami mahal sapertos ngagaleuh simbut.

Upami aya anu resep, kuring parantos mésér anu ieu (anjeun tiasa ngagaleuh di dieu)

Seaning mat panas

Simbut manaskeun, ranjang termal atanapi dipanaskeun

Kalayan ukuran ieu, sakitar 4 bungkus alveoli sapertos anu dina gambar pas na saé. Émut yén ujung simbut henteu panas saé. Pikirkeun yén 2 séntiméter ti ujung anjeun moal tiasa ngagunakeunana, atanapi anjeun tiasa nganggo tapi éta bakal kirang panas.

Bibit berkecambah sareng simbut pemanasan

Upami lantai anjeun terrazzo atanapi tiris pisan, simpen kardus atanapi plastik supados simbut henteu langsung keuna kana lantai sareng seueur teuing panas anu leungit. Simbut butuh waktos sakitar 20 menit kanggo dikerjakeun kalayan saé saatos anjeun nyambungkeunana.

Pas anjeun nyandak tina kotak éta digulung tapi ku waktos éta tetep lempeng, tong hariwang. Anjeun tiasa ngantunkeunana sababaraha dinten kalayan beurat atanapi nalika éta haneut teras nempatkeun bibit éta bakal angkat ka tempatna.

Perhatoskeun suhu pengecambahan siki. Kitu ogé cabé, kuring parantos nyulam lettuces, kuring ngadurukna. Pikeun ieu aya tabel sareng nilai T ª anu disarankeun sareng dinten perkecambahan (kuring ngumpulkeun informasi ngeunaan hal éta)

Mini rumah kaca mini bumi pikeun simbut termal

Pikeun naékkeun suhu sareng kalembaban siki kuring ngadamel rumah kaca samentawis. Kardus sareng pilem plastik. Malah janten modifikasi anu saderhana pisan, kuring ngukur ku termometer tina Klockis sareng nalika pot di kénca aya dina 24 derajat, anu aya di jero rumah kaca aya dina 30ºC. Salaku kuring ngomong, idéal pikeun sababaraha siki sareng kaleuleuwihan pikeun anu sanés, duanana kusabab suhu sareng kalembaban.

Upami anjeun resep kana pilihan anu sanés sakumaha anu parantos Kuring bébéja, tingali ieu

Kumaha cara ngadamel ranjang haneut pikeun berkecambah.

Milarian kumaha cara ngadamel simbut pemanasan, pilihan anu pangsaéna nyaéta ku kawat terrarium. Tapi tungtungna, mésér sadaya bahan kaluar langkung awis tibatan simbut anu kuring nunjukkeun.

  • Dina pidéo huertina Toni ieu aranjeunna ngajelaskeun kumaha ngalaksanakeunana. Peryogi:
  • kawat pemanasan terrarium
  • dulang palastik
  • kelenjar kabel
  • keusik pikeun ucing

Éta saderhana, kabel pemanasan disimpen dina baki, éta ditutupan ku ucing kanggo ngadistribusikaeun panas sareng tiasa ngantepkeun bibit di luhur sareng kelenjar kabel dianggo salaku langkah kaamanan pikeun nyingkahan éta kalayan tarik kabel urang ngabongkar sadayana. Tapi sakumaha ceuk kuring tungtungna anjeun méakkeun sami atanapi malah langkung.

Gagasan sanésna

Hal anu sanés anu kuring émut nyaéta mésér kabel pemanasan tapi sanés anu dijualna pikeun terrariums, anu dipaké pikeun pemanasan handapeun lantai (ieu). Sacara prinsip éta jauh langkung mirah sareng tiasa manpaat upami urang badé ngalakukeun hiji hal dina skala anu ageung Tapi sakumaha anjeun mairan Gambar placeholder Jose Manuel Escuder parantos nyambung ka 22oV rada pikasieuneun, tapi sami sareng sateuacanna, bisi imahna kahuruan. Dina gilirannana, anjeunna nyarankeun ieu Pamanas serat karbon USB yén kuring kedah nyobian aranjeunna enya atanapi enya

Hiji pilihan terakhir anu kuring pikirkeun nyaéta ngagunakeun sél peltier, tapi sanaos henteu ngalakukeun matématika saur aranjeunna henteu tiasa nandingan pilihan séjén ieu.

Kuring masihan anjeun hiji gambar deui

bibit dina simbut termal

Abdi bogoh nalika aranjeunna mimiti berkecambah.

Ninggalkeun comment hiji