Kumaha carana napigasi nganggo ip nagara anu dipikahoyong ku TOR

balayar sareng tor ngalangkungan nagara anu dipikahoyong

Kadang-kadang urang hoyong napigasi pura-pura yén urang aya di hiji nagara, nyaéta nyumputkeun IP asli urang sareng nganggo anu sanés ti nagara anu urang milih.

Urang panginten hoyong ngalakukeun ieu kusabab seueur alesan:

  • kotektak anonim,
  • jasa anu ngan ditawarkeun upami anjeun nganapigasi ti nagara tangtu,
  • nawarkeun nalika nyewa jasa,
  • parios kumaha halaman wéb anu ngandung unsur geolocated tiasa dianggo.

Bisi kuring éta pilihan terakhir. Saatos ngalaksanakeun sababaraha plugins dina halaman wéb WordPress, kuring kedah parios yén éta nembongkeun data kalayan leres ka pangguna unggal nagara.

Baca on

Kumaha ngajalankeun file .sh

kumaha ngaéksekusi file sh
Panggihan kumaha ngajalankeunana ku terminal sareng klik dua kali

nu file kalayan extension .sh mangrupikeun file anu ngandung skrip, paréntah dina basa bash, anu dijalankeun dina Linux. SH mangrupikeun cangkang Linux anu nyarios ka komputer naon anu kedah dilakukeun.

Ku cara urang tiasa nyarios yén éta bakal sarimbag sareng Windows .exe.

Aya sababaraha cara pikeun ngajalankeunana. Kuring badé ngajelaskeun 2. Hiji sareng terminal sareng anu sanésna sareng antar muka grafis, nyaéta, sareng mouse, yén nalika anjeun dua kali klik éta dieksekusi. Anjeun tiasa ningali dina pidéo sareng di handap ieu aya undak-usuk pikeun jalma anu resep kana tutorial tradisional.

Baca on

Candak deui komputer Linux lami

komputer hirup deui berkat sebaran Linux anu enteng

Abdi teraskeun sareng Perbaikan PC sareng gadget sanaos ieu henteu tiasa dianggap nyalira. Tapi éta mangrupikeun hal anu unggal-unggal aranjeunna naroskeun ka kuring deui. Pasang sababaraha sistem operasi anu ngajantenkeun aranjeunna dianggo dina komputer nganggo hardware anu lami atanapi lami.

Komo upami kuring nyaritakeun sakedik ngeunaan kaputusan anu kuring nyandak dina hal anu khusus ieu, éta tiasa diperpanjang langkung seueur. Kuring bakal nyobian ngamutahirkeun sareng ningalkeun naon anu kuring parantos lakukeun unggal pasualan ditepikeun.

Turutan rangkay tulisan ngeunaan ngalereskeun komputer. Hal-hal umum anu saha waé tiasa ngalereskeun di bumi urang nalika komputer dihurungkeun tapi anjeun henteu ningali nanaon dina layar.

Baca on

Kumaha ngarobih tabel tina PDF kana Excel atanapi CSV kalayan Tabula

Lulus sareng ngarobih pdf kana csv sareng unggul

Ningali data sajarah anu ditawarkeun ku observatorium météorologi di kota kuring, kuring ningali éta aranjeunna ngan ukur nawiskeun aranjeunna sacara grafis sareng kanggo diunduh salaku PDF. Kuring henteu ngartos naha aranjeunna henteu ngantep anjeun ngaunduh dina csv, anu bakal langkung saé pikeun sadayana.

Janten kuring parantos milarian hiji solusi pikeun ngalirkeun tabél ieu tina pdf ka csv atanapi upami aya anu hoyong pormat Excel atanapi Libre Office. Kuring resep csv sabab ku csv anjeun ngalakukeun sadayana anjeun tiasa méréskeunana nganggo python sareng perpustakaanna atanapi anjeun tiasa sacara gampang ngimpor kana spreadsheet.

Sakumaha ideu na nyaéta pikeun ngahontal prosés anu otomatis, anu kuring pikahoyong nyaéta naskah anu tiasa dianggo sareng Python sareng ieu dimana Tabula datang.

Baca on

Tutorial Anaconda: Naon éta, kumaha cara masangna sareng kumaha cara nganggona

Anaconda Data Élmu, data ageung sareng pytho, distribusi Sunda

Dina tulisan ieu kuring ninggali a Pitunjuk instalasi Anaconda sareng kumaha cara nganggo manajer paket Conda anjeun. Kalayan ieu urang tiasa nyiptakeun lingkungan pangembangan pikeun python sareng Sunda sareng perpustakaan anu dipikahoyong. Pisan pikaresepeun pikeun ngamimitian ngaco sareng Pembelajaran Mesin, analisis data sareng program sareng Python.

Anaconda mangrupikeun sebaran gratis sareng Open Source tina bahasa pamrograman Python sareng Sunda anu seueur dianggo di komputasi ilmiah (Élmu DataData Élmu, Pembelajaran Mesin, Élmu, Téknik, analitik prediktip, Data ageung, jsb).

Éta masang sajumlah ageung aplikasi anu seueur dianggo dina disiplin ieu sakaligus, sanés kedah masangna hiji-hiji. . Langkung ti 1400 sareng anu paling seueur dianggo dina disiplin ieu. Sababaraha conto

  • Numpy
  • Pandas
  • Tensorflow
  • H20.ai
  • Scipy
  • Jupyter
  • Dasbor
  • OpenCV
  • MatplotLib

Baca on

Kumaha ningali kecap konci anu disumputkeun ku titik atanapi tanda bintang

Kumaha ningali kecap konci anu urang hilap sareng disumputkeun ku titik atanapi tanda bintang

Pasti iraha Anjeun parantos hilap kecap akses tapi peramban anjeun émut sanaos disumputkeun ku titik atanapi tanda bintang sareng tungtungna anjeun tungtungna ngarobihna. Nya, aya sababaraha cara pikeun tiasa ningali kecap akses ieu, kuring terang dua, buka preferensi browser kami pikeun ningali dimana éta nyimpen kecap konci na anu kadua nyaéta metode anu kami bakal ngajar pisan, saderhana pisan sareng langkung kuat sabab éta ngamungkinkeun urang ningali kecap konci anu disimpen dina lapangan, nyaéta, sanajan urang henteu nyimpen éta sareng tangtosna, éta henteu aya dina panyungsi kami, urang tiasa ningali éta.

Ieu kapaké pisan upami contona anjeun damel salaku hiji tim sareng aya anu nempatkeun API dina bentuk, sapertos dina WordPress, ku cara ieu anjeun tiasa gancang nyandak éta ngagunakeun deui di tempat séjén.

Kuring ngantepkeun anjeun pidéo anu nunjukkeun kumaha ngalaksanakeunana sareng di handap ieu kuring ngajelaskeun dua metodeu dina format tradisional (inspéktor sareng pangatur sandi browser)

Baca on

Kumaha ngédit gambar dina sakumpulan atanapi angkatan (sacara ageung) nganggo Gimp

Plugin BIMP GIMP pikeun ngédit sareng ngamanipulasi gambar sareng poto dina kelompok

Anggo Gimp salaku éditor poto sareng gambar. Kuring henteu acan némpél Photoshop dina sababaraha taun. Malah nalika kuring nganggo Windows kuring lirén nganggo Photoshop kusabab kuring henteu hoyong hack.

Aya sababaraha cara pikeun ngarobih gambar sacara ageung, ageung, sakumpulan atanapi seueur, naon waé anu urang hoyong sebut waé. Tapi penyuluhan Gimp ieu sigana mah peryogi pisan. Ngidinan kami skala gambar, tambahkeun tanda cai, puterkeun aranjeunna, robih formatna, ngirangan beurat sareng seueur tindakan sanés anu bakal kami laksanakeun sacara masal sareng dina waktos anu pondok pisan. Anjeun moal percanten jumlah waktos anu badé disimpen.

Kuring nganggo biasana pikeun ngédit gambar tina tulisan blog. Kuring ukuranana leres, nambihan watermark, sareng ngirangan beurat dina sababaraha detik. Tapi kuring nguntungkeun pikeun seueur jalmi salain ti Webmaster, fotografer anu hoyong nambihan watermarks. Atanapi upami anjeun hoyong ngarobih ukuran sababaraha poto atanapi gambar dina waktos anu sami

Kuring ngantepkeun anjeun heula naon anu dilakukeun éta teras cara masangna upami anjeun resep.

Baca on

Genep bulan sareng Linux

Ieu Linux, kuring nunjukkeun méja kuring

Akhir-akhir ieu seueur jalma di lingkungan kuring naroskeun ka kuring ngeunaan Linux, aranjeunna bahkan hoyong anjeun masangkeunana pikeun nguji. Janten ayeuna kuring parantos nganggo Linux kanggo sadayana salami 6 bulan, saur anjeun mangrupikeun waktos anu saé pikeun ngabagi pangalaman kuring.

Anggo Ubuntu salami 6 taun dina laptop tapi henteu cara intensif atanapi jalan, laptopna pikeun hiburan, browsing sareng sababaraha barang Arduino. Lila-lila kuring nyobian masang sababaraha distribusi dina PC kuring, tapi grafik GForce 240T lami kuring masihan masalah sareng sanaos aranjeunna nyobian ngabantosan kuring pikeun ngabenerkeun masalah sareng masang driver anu cocog, tungtungna kuring capé sareng neraskeun sareng Windows 7 teras 10. Kuring nyobian Debian, Ubuntu, Linux Mint, sareng sababaraha deui sareng kuring henteu tiasa nga-instal. Kaleresan kuring henteu émut deui upami kuring nyobian anu henteu dumasar kana Debian.

Tapi sababaraha bulan ka pengker kuring gaduh distro Manjaro siap dina USB sareng panginten naha henteu? sareng tingali dimana éta damel sareng ogé hébat. Abdi bogoh Manjaro. Kuring sakitar sabulan nganggo sebaran ieu sareng kuring murag asih sareng Téma Maia na. Tapi aya pembaruan anu masihan masalah deui sareng sadayana Nvidia (Rolling Release barang?) Janten kuring nyobian Kubuntu, anu henteu pernah sanggup nga-pasang na kuring teu ngagaduhan masalah. Teras kumaha Kuring parantos nganggo Kubuntu langkung ti 6 bulan dina sadidinten.

Baca on

Anggo Ubuntu Linux tina USB

Akhir minggu ieu mangrupikeun sabtu minggu hideung nalika ngeunaan PC. Saatos lami sareng masalah, windows vista kuring mutuskeun pikeun ngeureunkeunana.

Saatos sababaraha pormat-instalasi-pormat-pamasangan, sigana Windows 7 henteu mikiran naon anu kuring carioskeun, sanaos kuring masih gaduh hard disk satengah kalayan inpormasi anu teu acan dihapus.

Janten kuring parantos mutuskeun nyobian pilihan anu sanés, anu ngalangkungan distribusi Linux. Dina halaman tina Ikkaro tina Facebook, Kuring parantos disarankeun Ubuntu, anu kuring parantos nguping seueur perkawis.

installer linux universal ti usb

Baca on