Solokan pikeun kapsul kopi

Solokan homemade kanggo polong kopi

Abdi badé ngajarkeun anjeun pikeun ngalakukeun solokan anu saderhana tapi efektif pisan pikeun kapsul kopi. Éta saderhana pisan anu kuring naroskeun naha ngalakukeun tutorial atanapi henteu, sabab sanés undak-usukna, éta mangrupikeun hiji lengkah. Tapi kuring resep ieu solusi sadidinten anu tiasa dilakukeun saha waé sareng objék sapopoé.

Tapi anu jelas nyaéta yén saha waé anu ngagaduhan pembuat kopi kapsul, dina kasus kuring Dolce Gusto, henteu tiasa miceun kapsul ku sababaraha alesan. Kusabab urang ngotoran sareng kusabab éta ngosongkeun sakedik-sakedik sareng sampah na nitis ti anjeun.

Upami anjeun pupuk kopi anjeun tiasa resep kana 2 tulisan ieu ngeunaan cara ngadamel roasters kopi

Kumaha carana ngadamel solokan tina botol

Solokan polong kopi sareng botol plastik potongan satengahna. valid pikeun sadaya mérek. Dolce Gusto, nespresso, Mercadona, jsb

Abdi gaduh solokan didamel nganggo botol satengah liter Coca Cola sareng éta ukuran anu sampurna.

solokan kapsul homemade

Anjeun kedah motong kana jangkungna anu wajar sapertos anu anjeun tingali dina gambar.

Sareng pasang bagian tutupna. Abdi tiasa nyumponan 2 kapsul anu dikosongkeun di dinya. Kusabab bentuk botol, sagala jinis kapsul mérek pas sampurna.

botol pikeun kapsul kopi. Basajan sareng bersih pisan

nu kauntungan tina solokan ieu Aranjeunna:

  • éta saderhana pisan sareng murah
  • ngabersihkeun pisan gampang
  • Hidangan pikeun sadaya jinis kapsul (Dolce Gusto, Nespresso, Tassimo, Mercadona, jsb)

Upami anjeun hoyong anu langkung maju. Solokan anu gaduh desain khusus anu henteu bénjol di dapur anjeun, tingali bagian ieu sareng sababaraha anu dirancang pikeun printer 3D atanapi produk mérek

Kumaha cara ngadamel colander ageung pikeun seueur kapsul

kanister, biasa ngosongkeun kapsul monododsis kopi dolce gusto, nespresso

Pikeun ieu urang tiasa nganggo wadah normal, tapi kuring nyarankeun kéju Apetina ti Arla (di Amazon). Abdi nganggo wadah éta pikeun sarébu hal.

  • Pikeun néwak lauk dina bak nalika ngabersihkeunana
  • ngantep pariuk solokan
  • sareng kanggo kapsul kopi

Janten sapertos éta awon tapi ku lapisan abu, cet hideung atanapi naon waé anu anjeun resep, éta katingalina saé.

Abdi teu tiasa ningalikeun milik anjeun sabab kami aya di tempat konci sareng kuring henteu ngagaduhanana di dieu.

Tapi upami anjeun perhatoskeun éta sami sareng ieucurridores komérsial anu kuring tinggalkeun anjeun di handap.

Drainer Dicitak 3D

Aranjeunna saé pisan. Aya sababaraha akalna pisan sareng seueur deui anu sapertos botol anu kuring anggo tapi dicitak dina 3D.

Kauntungannana nyaéta anjeun gaduh aksésori anu langkung éndah. Anu ngarugikeunana nyaéta anjeun kedah gaduh printer 3D atanapi naros ka batur anu anjeun terang saha anu gaduhna.

Di dieu kuring ninggalkeun hasil tina papan solokan pikeun Dolce Gusto di Thingiverse. Dimana anjeun tiasa ngaunduh desain anjeun sareng nyetak

Solokan komérsial

aksésoris komérsial pikeun kapsul nespress, dolce gusto

Anjeun salawasna gaduh pilihan tina milarian aksésoris di toko sareng cmésér aranjeunna. Teu seueur, tapi aya anu mendakan. Éta mangrupikeun pilihan anu kuring paling henteu resep, tapi kuring bakal ngantepkeun ka anjeun upami éta tiasa ngabantuan. Atanapi upami éta ngabantosan anjeun janten inspirasi sareng nyiptakeun hal.

Instan vakum-kapsul homan

Ieu mangrupikeun ideu anu parantos lami diémutan ku kuring. Éta diwangun ku ngadamel ku kuku, atanapi sababaraha permukaan motong, alat anu gancang nyusuk kapsul sareng ngosongkeunnana langsung.

Daripada ngantepkeun ngeclak, anjeun tiasa ngosongkeun sadetik atanapi dua detik.

Kumaha ngadaur ulang kapsul

Di dieu kuring hoyong ngabedakeun antara daur ulang skala ageung perusahaan sareng daur ulang anu tiasa urang laksanakeun dina tingkat individu.

Dina tingkat masif

Sanaos sawatara perusahaan nempatkeun poin pikeun ngumpulkeun kapsul sareng ngadaur ulang éta, kanyataanna nyaéta kaseueuran kapsul janten runtah sareng daur ulang anu disimpen deui rada rumit.

Dina tingkat individu

Urang tiasa nganggo deui palastikna, pikeun karajinan anu béda-béda, tapi tungtungna urang kedah miceun éta, janten éta ngan ukur hiji cara manjangkeun masalah.

Dina kapsul aluminium Nespresso kami masih tiasa misahkeun aluminium sareng lebur aranjeunna. ngagunakeun aluminium ieu dina sababaraha percobaan. Aranjeunna Sanés solusi anu hadé, éta sanés produk anu kuring resep ngalakukeun nanaon.

Abdi henteu tiasa nganggo jinis tukang kopi ieu.

Masalah kapsul sareng lingkungan

Éta pembuat kopi hiji-hiji parantos janten masalah lingkungan henteu énggal.

Jutaan kapsul dianggo per dinten. Tina 9 gram unggal kapsul, 6 gram kopi sareng 3 bungkus atanapi bungkus 1 gram. Nalika ngepak sajumlah alit sapertos kitu urang peryogi langkung seueur bahan tibatan upami urang ngepak XNUMX kg kopi.

Pikeun ngepak 1 kg kopi, urang peryogi ngeunaan 110 kapsul, sareng éta pasti aya masalah lingkungan.

Kusabab duanana aluminium sareng plastik Nespresso hese didaur kusabab napel na saringan. Sareng utamina kumargi seueurna ageung kapsul musnah.

Kapsul vs mesin espresso

Upami anjeun henteu hoyong nganggo kapsul dosis tunggal, anjeun ngagaduhan tukang kopi Italia tradisional. Upami anjeun henteu resep, anjeun pikir anjeun kedah ngantosan lami teuing, sabab anjeun ogé ngagaduhan pilihan mésér mesin espresso (kuring bakal ninggalkeun anjeun sababaraha ti Amazon Kanggo anjeun ningali)

Kaunggulan tina Expresso, sajaba kualitas kopi, nyaéta anjeun nganggo kopi darat, janten masalah kapsul ngaleungit.

Ninggalkeun comment hiji