Solusi: avrdude: ser_open (): teu tiasa muka alat dina Arduino

Dina tulisan ieu kuring bakal ngajelaskeun kumaha ngajawab kasalahan umum dina Arduino:

avrdude: ser_open (): teu tiasa muka alat "/ dev / ttyACM0": Idin ditolak

kasang tukang

Saatos lami tanpa nganggo Arduino Kuring nyandak dua sisipan kuring (aslina sareng Elegoo) pikeun ngalakukeun sababaraha kagiatan sareng putri abdi. Kuring nyambungkeun aranjeunna, kuring badé ngalebetkeun kedip-kedip ningali yén sadayana henteu kunanaon sareng nalika kuring badé ngirim ka papan éta ngajantenkeun kasalahan anu dipikaterang.

Arduino: 1.8.5 (Linux), Kartu: "Arduino / Genuino Uno" avrdude: ser_open (): teu tiasa muka alat "/ dev / ttyACM0": Idin ditolak Masalah unggah ka dewan. Didatangan http://www.arduino.cc/en/Guide/Troubleshooting#upload pikeun bongbolongan.

Boh dina PC sareng laptop kuring mah Ubuntu 18.04 dipasang.

leyuran

Kuring ngamimitian ku nuturkeun ieu link anu anjeun nyarankeun kuring. Sareng kuring nuturkeun léngkahna

En pakakas / piring Arduino / Genuino Uno dipilih

En pakakas / port serial / dev / ttyACM0

masalah ideu arduino avrdude

sareng sakumaha dokuméntasi nunjukkeun, upami aya masalah sareng Supir sareng idin, kuring muka terminal sareng ngaéksekusi:

 sudo usermod -a -G tty yourUserName
 sudo usermod -a -G dialout yourUserName

di mana yourUserName nyaéta ngaran pamaké anjeun

Ayeuna kuring kaluar sareng lebet deui. Sareng upami kuring ngabalikan PC / laptop.

Masih henteu tiasa dianggo pikeun kuring sareng dokuméntasi Arduino henteu ngabantosan deui. Janten kuring teras-terasan milarian, dina forum sareng blog. Upami dina waktos ieu henteu dianggo pikeun anjeun sareng anjeun sapertos kuring. Turutan léngkah salajengna

ls / dev / ttyACM0 mulih / dev / ttyACM0
ls -l / dev / ttyACM0 mulihkeun crw-rw—- 1 root dialout 166, 0 Nov 26 16:41 / dev / ttyACM

Kalayan ieu kami mastikeun yén palabuhan aya

Kami badé masihan ijin sareng parios naha pangguna kami ngagaduhan ijin anu diperyogikeun.

 sudo chmod a+rw /dev/ttyACM0
 id devuelve 20(dialout) 

Sareng kuring ningali yén pangguna aya dina grup dialout tah bagian ieu urang lereskeun.

Anu parantos dianggo pikeun kuring nyaéta masang deui Arduino.

Upami anjeun mariksa

which avrdude

Sareng éta henteu mulih nanaon deui masang Arduino kedah direngsekeun.

sudo apt install --reinstall arduino

Sareng upami anjeun teu acan tiasa ngarengsekeun masalahna, tinggalkeun koméntar kuring sareng kuring bakal nyobian ngabantosan anjeun.

Alat Ngungkulan AVRDUDE

Nyaéta aya a skrip aranjeunna parantos disiapkeun pikeun ngalereskeun masalah ieu. Anjeun tiasa nyobian ningali naha éta ngabantosan anjeun. Kuring henteu nganggo éta tapi kuring ngantepkeun sabab kuring pikir éta tiasa janten sumber anu mangpaat.

AVRDUDE

Kuring nyéépkeun sakedik inpormasi pikeun langkung ngartos naon éta AVRDUDE. Ngaranna asalna tina AVRDUDE - AVR Downloader / UploaDEr

AVRDUDE mangrupikeun utiliti pikeun ngaunduh / ngamuat / ngamanipulasi eusi ROM sareng EEPROM tina mikrokontroler AVR ngagunakeun téknik pemrograman dina-sistem (ISP).

https://www.nongnu.org/avrdude/

AVRDUDE dimimitian ku Brian S. Dean salaku proyék swasta salaku programer pikeun séri mikropontroller Atmel AVR.

Anjeun tiasa mendakan parangkat lunak sareng seueur inpormasi dina halaman wéb proyék.

1 koméntar kana "Solusi: avrdude: ser_open (): henteu tiasa muka alat dina Arduino"

  1. Kuring ngagaduhan masalah sareng arduino éta henteu komunikasi sareng ideu atanapi sabalikna kuring parantos ngonpigurasi sadayana, sadaya pelat port sareng sajabana ... Kuring parantos ngaunduh flip tapi kuring henteu terang kumaha jalanna pikeun ngamuat deui firmware anu kuring pikirkeun naon anu salah, anjeun tiasa gaduh sakedik langkung detail cara masang deui arduino hatur nuhun kuring énggal dina ieu

    jawaban

Ninggalkeun comment hiji