Mesin sinkron jeung motor

Gambar tina Jorts

Éta mangrupikeun mesin anu laju pikeun sababaraha kutub anu unik sareng ditangtukeun ku frékuénsi jaringan. Frékuénsi nyaéta jumlah siklus per unit waktu. Unggal loop ngaliwatan hiji kutub kalér jeung kutub kidul.

f=p*n/60

Di Éropa sareng di sabagéan ageung dunya frékuénsi jaringan industri nyaéta 50Hz sareng di AS sareng sababaraha nagara sanés 60Hz)

Nalika gawéna salaku generator a, laju mesin kudu sampurna konstan.

Baca on

Scorecard saimbang

cmi atanapi scorecard saimbang

Sanaos seueur metodeu anu ditingali dugi ka ayeuna, sapertos anu JIT, parantos asalna dina industri otomotif, henteu sadayana asalna tina sektor ieu. Anu sanésna ogé parantos masihan kontribusi anu hébat pikeun industri, sapertos semikonduktor sareng CMI (Balanced Scoreboard) atanapi BSC (Balanced Scoreboard) dina basa Inggris.

Modél manajemén anu sanés anu ngarahkeun strategi kana séri tujuan anu aya hubunganana masing-masing. Tujuan utama modél ieu nyaéta pikeun nerapkeun sareng komunikasi stratégi anu kedah dipilampah sapanjang perusahaan, naha éta ékonomi / kauangan, pangwangunan, prosés, sareng sajabana, sareng di tempat anu caket, sedeng atanapi jauh.

Baca on

Naon ERP

software manajemén bisnis erp

Perusahaan peryogi sistem saderhana anu ngamungkinkeun aranjeunna épisién sareng gancang ngatur tugas mimitian ti operasi bisnis produksi, logistik, sumber daya, inventarisasi, akuntansi, ngatur klienna, jst. Jang ngalampahkeun ieu, langkung saé nganggo Sistem ERP, nyaéta parangkat lunak modular anu nerapkeun sadaya jinis alat ieu pikeun perusahaan sareng organisasi.

Kalayan jenis perangkat lunak ieu, anjeun henteu ngan ukur ngajadikeun otomatis sareng ngalancarkeun pamrosésan data ieu ngeunaan perusahaan, anjeun ogé ngijinkeun sadaya data janten terpadu, terpusat sareng saling nyambungkeun ngalakukeun analisis langkung gampang. Nanging, pikeun épisién, sistem ERP anu paling pas kedah dipilih, kumargi henteu sadaya perusahaan sareng ukuran peryogi jinis parangkat lunak anu sami ...

Baca on

Industri 4.0

Industri 4.0 naon éta sareng kumaha éta tiasa ngarobih industri

La industri 4.0 Mangrupikeun paradigma industri énggal anu tujuanana pikeun ngarobihkeun industri sapertos anu anjeun terang ayeuna. Éta parantos dilaksanakeun di seueur perusahaan ayeuna, sareng niat na pikeun laun hijrah ka sésana perusahaan. Ku cara kieu, transformasi digital total bakal dilaksanakeun pikeun pabrik sareng perusahaan anu langkung cerdas, éfisién sareng produktif.

Ngalaksanakeun jalur ieu ka arah industri 4.0 mangrupikeun kasempetan anu hadé pikeun modérenisasi perusahaan anjeun, ngamangpaatkeun sadaya téknologi anyar sareng, pamustunganana, nyiptakeun bisnis anu langkung dinamis, épisién sareng nguntungkeun dibandingkeun sareng industri anu langkung konvensional.

Baca on

Visi ponggawa

La visi ponggawa atanapi visi komputer Éta téhnik anu tiasa dianggo pikeun seueur aplikasi di luar sareng di jero industri. Éta ngamungkinkeun pamahaman gambar, ngolah inpormasi, nganalisis sareng ngahasilkeun rangkéan tindakan dumasar kana data anu nyarios. Sareng aranjeunna tiasa ngalaksanakeunana ku cara anu langkung épéktip tibatan manusa, kumargi anjeun masihan mesin kapasitas hébat pikeun ngartos sareng ngainterprétasi gambar lingkungan anu diawasi.

Kalayan sateuacanna tina AI (Kecerdasan Buatan), dimungkinkeun pikeun ningkatkeun seueur téhnik visi buatan ieu pikeun ngahontal hal-hal anu teu kapikir dugi ka ayeuna. Salaku tambahan, téhnik visi ponggawa tiasa diterapkeun in-situ dina waktos anu sami, atanapi nganalisis gambar atanapi pidéo anu parantos dirékam. Aya ogé aspék 3D tina jenis visi ieu anu nyayogikeun kamampuan énggal pikeun niron paningal manusa ku komputer.

Baca on

Motong Plasma

mesin motong plasma

Pemotong plasma

Una cutter plasma Mangrupikeun mesin atanapi alat anu tiasa motong bagian logam tina sagala jinis dina suhu luhur anu tiasa ngahontal langkung ti 20.000ºC. Konci pikeun gampang motong logam, sanajan kandelna tinggi, ku prosés ieu nyaéta suhu anu luhur pisan, pasipatan plasma (kaayaan dimana gas dibawa ku busur listrik), sareng polarisasi.

Dina kaayaan plasma, yén gas janten konduktif listrik bakal diionisasi. Upami éta dialirkeun kana nozor obor anu saé pisan, éta tiasa langsung dialihkeun ka tempat anu rék dipotong. Kalayan kecap séjén, berkat suhu anu luhur (dihasilkeun ku busur listrik langsung ayeuna) sareng konsentrasi énergi kinétik tina gas ieu, éta tiasa gampil dipotong kalayan leres pisan.

Baca on

Motong jet cai

mesin motong jet cai sasarengan sareng abrasif. Éta mesin CNC industri presisi. ka

Naon éta

meureun salah sahiji prosedur motong anu paling endah anu aya. Sareng éta kusabab kesederhanaanna, tapi kakuatan anu ekstrim na. Sakumaha namina nunjukkeun, ngan ukur cai anu dianggo pikeun motong sagala jinis bahan, bahkan logam.

Sapertos dina motong plasma jet plasma éta dianggo pikeun motong, dina hal ieu aranjeunna dianggo jet cai tekanan pisan pikeun motong. Dina tekanan sareng kagancangan éta, molekul cai mangrupikeun proyéktil anu mangaruhan sareng gampang nembus bahan anu bade dipotong.

Baca on

Oxyfuel

téhnik industri motong oxyfuel

Naon éta

El oxyfuel mangrupikeun téhnik Pohara nyebar pikeun sagala rupa aplikasi industri, utamina dina nyiapkeun ujung potongan kanggo engké ngelasna, sareng kanggo motong bagian logam kalayan kandelna (sok waja atanapi bahan ferrous sanés). Kandel anu ditanganan dina oxyfuel henteu cocog pikeun diteureuy ku ragaji radial atanapi obor normal.

Ngaranna kusabab kanyataan yén motong dilakukeun ku oksidasi ku seuneu. Gas mangrupikeun gas bahan bakar pikeun seuneu (propana, asetiléna, hidrogén, tréténa, crylene, ...) sareng gas sanésna bakal bertindak salaku oksidator (sok oksigén).

Baca on

Kogenerasi

tutuwuhan cogeneration
Ku MATTHEW F HILL

Naon cogeneration

La koogenerasi Mangrupikeun prosedur anu énergi listrik sareng termal tiasa didapet sacara sakaligus. Éta ngajantenkeun alternatif anu épisién pikeun suplai énergi dina operasi sapertos prajurit.

Dibandingkeun sareng generator saderhana énergi mékanis sareng panas atanapi énergi listrik, dina generator cogeneration duanana kahontal sareng panas anu dihasilkeun dianggo sateuacan dialihkeun ka lingkungan. Sarua sareng MGU-H tina Formula 1, atanapi ka sistem pamulihan énergi tinangtu sapertos turbo, jst.

Baca on