Kumaha carana ngadamel Thaumatrop

éta kaulinan anu nyiptakeun ilusi optik. Thaumatrope nyaéta piringan anu tiasa didamel tina kardus, logam, kai atanapi bahan sanés anu dipasangkeun dua senar supados tiasa muter. Dina unggal sisi piringan aya bagian tina gambar. Senar dibalikkeun sareng diputar, supados gambar didamel ku dua sisi albeum urang.

Ieu salah sahiji nu disebut kaulinan filosofis, nu urang nyarita di handap. Runtuyan kaulinan anu diciptakeun dina ahir abad ka-XNUMX sareng dumasar kana épék optik sareng ilusi. Aranjeunna mangrupikeun cikal bakal bioskop sapertos anu urang terang ayeuna.

Kumaha gawéna

Ngahurungkeun gancang pisan nyiptakeun éfék visual dimana gambar dua bagian digabungkeun.

The Thaumatropes aslina dipaké tali. Kuring geus diusahakeun ngalakukeun eta kalawan pita elastis sakumaha dina poto tur dua cords, sarta eta geus digarap leuwih hadé jeung tali.

Kuring geus dipaké labél kardus tina hiji merk pakean, ngan maén kalawan katresna jeung ngadaur mulangkeunana disk éta. Tingali yén urang tiasa ngamangpaatkeun ampir naon waé. Tapi upami urang hoyong anu éndah, langkung saé ngagunakeun bahan anu langkung "mulya".

Struktur kaku ngabentuk sasak

Ieu cara kuring paling resep. The thaumatrope munggaran kuring kungsi mangrupa pendant nu kuring kapanggih. disc ieu napel jenis sasak on mana eta diputer, eta ditinggalkeun gambar a. Hal hébat ngeunaan ieu nyaéta yén anjeun tiasa masihan kalayan ramo anjeun sareng ngajantenkeun gancang pisan sareng ajeg.

sajarah Thaumatrop

Dianggap yén panemuna aya di John Ayrton Paris, dokter Inggris, dina 1824 pikeun nunjukkeun kegigihan visi di payuneun Royal College of Physicians.

Kegigihan visi mangrupikeun fenomena visual anu kapanggih ku Peter Mark Roget anu nunjukkeun yén gambar tetep aya dina rétina manusa salami sapuluh detik sateuacan ngaleungit tina pikiran. Ieu nyababkeun bioskop ngalangkungan langkung ti 10 pigura per detik. Tapi méré pikeun artikel séjén.

Thaumatrope nyaéta cikal bakal zoetrope sarta Praxinoscope, anu dina gilirannana mangrupakeun cikal bakal bioskop.

Toys filosofis séjén

Éta mangrupikeun panemuan abad ka-XNUMX dumasar kana ilusi sareng épék optik. Éta kaulinan visual anu aranjeunna nampi dina nami kaulinan filosofis. Diantara anu utama urang mendakan

  • The Thaumatrope atawa puteran heran. Anjeun parantos ningali naon éta, rékaman anu puteran pikeun nyusun gambar sareng naon anu aya dina dua sisi catetan.
  • Zoetrope. Mesin strobe anu ngahasilkeun gerakan tina sekuen gambar.
  • Zoopraxiscope. Projector bioskop heubeul anu dumasar kana projecting runtuyan gambar tina disc.
  • Praxinoscope. Hiji gambar gerak dihasilkeun tina runtuyan gambar nu reflected dina kaca spion.
  • Besotiscope. (Disebutkeun di sababaraha tempat tapi kuring teu bisa manggihan informasi nanaon. Ieu bisa jadi teu aya, abdi kedah nyandak katingal alus di dinya. Kuring ninggalkeun eta didaptarkeun sangkan ulah poho deui)
  • Phenacystiscope. Runtuyan gambar nu diputer di hareup eunteung pikeun ménta pilem gerak.
  • Kacamata investasi.

Sumber sareng rujukan

Sumber anu dianggo pikeun ngadokumentasikeun tulisan sareng halaman wéb Dick Balzer kalayan koleksi ageung gadget sapertos kitu. Éstu geulis tur pantes dipuji.

Ninggalkeun comment hiji