Kirang Centaura, hampru bumi

kirang centaury Centaurium erythraea

CentauryCentaurium erythraea) mangrupikeun ramuan taunan atanapi taunan, khas daérah Mediteraniaa anu tumuh di taneuh anu goréng sareng garing, di gigir jalan sareng di beberesih di tengah leuweung, dina sababaraha waktos janten sapertos padang rumput hejo mini centaury.

jéntré ngeunaan kembang 5-kelopak tina centaury anu kirang

Éta tutuwuhan has di flora masarakat Valencian dimana kuring cicing. Kuring ningali éta sataun demi taun sareng putri-putri kuring parantos diajar mikawanoh éta kalayan gampang pisan. Ieu mangrupikeun pidéo putrina umur 7 taun ngenalkeun anjeunna.

Baca on