Louise Glück urang Wild Iris

Buku ieu, iris liar ku Louise Gluck, Kuring nyokot eta ti perpustakaan sabab éta dina rak nonjol mana maranéhna ninggalkeun pilihan buku. Kuring nyandak éta tanpa terang panulis sareng tanpa terang yén anjeunna juara Hadiah Nobel. Saatos dua bacaan kuring resep pisan, sanaos leres-leres mikaresep éta, kuring pikir kuring kedah masihan sababaraha deui.

Édisi sareng panulis (Louise Glück)

Edisi bilingual anu salawasna diapresiasi, tina Kumpulan Puisi Pamirsa Kumpulan Puisi Pamirsa penerbit. panempo buku, tapi kuring sono yén éta gaduh catetan. Kalayan tarjamahan ku Andrés Catalán.

Baca on

Genesis of Guido Tonelli

Genesis of Guido Tonelli. kabentukna jagat raya

Éta mangrupikeun panjelasan anu diropéa pikeun 2021 sadaya pangaweruh ngeunaan kumaha Alam Semesta kabentuk.

Panulis nungtun urang ngaliwatan sagalana urang terang ngeunaan formasi alam semesta urang. Dipisahkeun kana 7 bab, 7 tahapan kalawan milestones penting dina formasi alam semesta nu pakait jeung 7 poé kabentukna Universe agama Kristen. Sanaos bab-babna henteu cocog sareng unggal dinten, téksna ngajantenkeun pamisahan.

Baca on

Carita anu paling indah di dunya

Tinjauan ngeunaan carita anu paling indah di dunya

Carita anu paling indah di dunya. Rahasia Asal Urang ku Hubert Reeves, Joël de Rosnay, Yves Coppens sareng Dominique Simonnet. kalawan tarjamahan ku Óscar Luis Molina.

Sakumaha aranjeunna nyarios dina sinopsis, éta mangrupikeun carita anu paling indah di dunya sabab éta milik urang.

Formatna

Format "karangan" anu kuring resep. Ieu dibagi kana tilu bagian, diwangun ku 3 wawancara ku wartawan Dominique Simonnet kalawan spesialis di unggal wewengkon.

Bagian kahiji nyaéta wawancara sareng ahli astrofisika Hubert Reeves ti mimiti jagat raya dugi ka kahirupan muncul di Bumi.

Dina bagian kadua, ahli biologi Joël de Rosnay diwawancara ti mimiti hirup muncul di bumi nepi ka karuhun mimiti manusa muncul.

Baca on

Comanche ku Jesús Maeso de la Torre

Kuring maju yén Kami admirer hébat ti barat, Abdi bogoh eta. Comanche mangrupikeun juara Spartacus Award pikeun Novel Sejarah Pangsaéna 2019 sareng disarankeun pisan.

Ieu novel, kalawan fakta fictionalized tangtu, sarta ieu tebih ti nada Kuda gélo sareng Custer nya éta karangan anu nyaritakeun fakta kalawan bisa dipercaya.

Di dieu carita diwatesan dina kajadian nyata. Misi, perang, jsb, jsb anu nyata. Kahirupan tokoh utama jelas fiksi.

Tempatna di New Spain dina dasawarsa ahir abad ka-XNUMX, nalika Kakaisaran Spanyol ngawasa Méksiko sareng anu engkéna janten Amérika Serikat.

Pernah lamun urang ngobrol ngeunaan Kulon, Urang ngabejaan waktu kolonisasi Spanyol, saméméh karavan kawentar padumuk nu urang tingali dina pilem bakal anjog. Kuring henteu sadar yén Spanyol parantos aya, muka jalan, ogé ngajajah naon anu bakal janten Amérika Serikat, ti abad ka-XNUMX.

Baca on

Etika kosmopolitan ku Adela Cortina

Taruhan pikeun kawarasan dina waktos pandémik.

Kuring nyarios yén kuring moal maca deui buku atanapi éséy ngalawan latar tukang pandémik. Sanggeus kuciwa tina Pandemik Zizek, Kuring nyandak kaluar dina Innerarity Pandémokrasi sareng kuring parantos ngeusian dosis karangan pandémik.

Teras kuring sumping ka perpustakaan sareng ningali volume Etika kosmopolita sareng kuring ku Adela Cortina maca sadayana anu kuring mendakan. Salawasna metot. Dina blog kuring ninggalkeun review ngeunaan Naon étika anu saé leresna? sareng kuring parantos ngantosan bukuna anu paling terkenal Aporophobia, panolakan jalma miskin.

Baca on

The Count of Monte Cristo

Ringkesan, ulasan sareng catetan ngeunaan The Count of Monte Cristo ku Alexander Dumas

The Count of Monte Cristo ku Alexander Dumas (bapa) Éta novel anu kuring paling sering baca. Ieu mangrupikeun kalima kalina dina 30 taun sareng unggal waktos éta ngantunkeun kuring ku rasa anu béda dina sungut kuring, anu kuring sadar kumaha kuring robih sareng kumaha kapribadian sareng cara pikir kuring robih.

Mangrupikeun édisi taun 1968, pusaka kulawarga. Kuring kantos maca jilid ieu, anu gaduh poto na, ti saprak kuring alit, sareng salian ti sajarah kuring resep maca édisi khusus ieu anu ngingetkeun kuring ngeunaan sadaya kali kuring maca. Ieu Édisi Rodegar kalayan tarjamahan ku Javier Costa Clavell sareng panutup ku Barrera Soligro

Ditetepkeun dina abad ka-1815, novél dimimitian taun XNUMX. Upami anjeun henteu terang, éta carita bales dendam. THE REVENGE. Salah sahiji klasik hébat sastra dunya.

Baca on

Gunung Mediterania. Pitunjuk pikeun naturalis

Gunung Mediterania. Pitunjuk pikeun naturalis

Buku panyingkepan Julián Simón López-Villalta de la Éditor Tundra. Héran leutik anu ngajantenkeun kuring ngarobah visi dina seueur poin.

Dina buku anjeunna marios sadayana ékologi leuweung tengah laut. Ngalangkungan sajarah Laut Tengah, tempat padumukan sareng kaanekaragaman hayati na dimana nyaritakeun ngeunaan tangkal, rungkun, hérbal, karnivora, granivora, hérbivora, penyerbuk, parasitoid, inséktivor, dékomposér, pamulung.

Bagéan anu didaptarkeun pikeun salamet (usum garing, kahuruan, ibun, jst.) Sareng anu sanésna hubungan antara spésiés (prédator sareng mangsa, parasit, persaingan, mutualisme sareng simbiosis sareng tuangeun sareng panyewa)

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun pandangan lengkep kana spésiés tutuwuhan sareng sato sareng hubungan antara aranjeunna sareng habitat tempat aranjeunna cicing. Sadayana sampurna ngajelaskeun sareng ngahijikeun, masihan tinjauan kumaha jalanna ékosistem, naha éta istimewa sareng kunaon éta ngandung seueur kaanekaragaman hayati.

Baca on

Perkara Seni ku Neil Gaiman

Perkara seni, sabab imajinasi tiasa ngarobih dunya

Perkara seni. Kusabab imajinasi tiasa ngarobih dunya.

Éta ngeunaan téks anu ditulis ku Neil Gaiman salami mangtaun-taun sareng diilustrasikeun ku Chris Ridell pikeun jilid ieu. Kuring ningali buku di perpustakaan sareng henteu ragu nyandakana. Kuring parantos terang Neil Gaiman kanggo Coralineku Buku kuburan sareng seueur hal-hal sanés anu kuring aya dina daptar tapi anu kuring henteu acan maca (Dewata Amérika, Sandman, Stardust, Anjeun Mitos Nordik, jsb). Chris Ridell kuring henteu terang. Tarjamahanana tanggung jawab Montserrat Meneses Vilar.

Kuring sok resep maca jinis-jinis pangarang anu dipikaresep ku kuring, utamina nalika aranjeunna ésai, ceramah sareng pendapat anu aya dina kahirupan sareng sastra.

Baca on

V pikeun Vendetta ku Alan Moore sareng David Lloyd

V pikeun Vendetta ku Alan moore sareng david LLoyd

Milarian halaman wéb perpustakaan kota kuring mendakan V pikeun Vendetta ku Alan Moore sareng David Lloyd. Kuring kantos nguping novél grafis ieu salaku karya kultus sareng kuring hoyong pisan maca éta.

Tangtosna, aya seueur langkung seueur inpormasi tibatan dina pilem sareng sadayana masuk akal. Di dieu urang terang dimana V asalna tina topéng Guy Fawkes na, cape sareng topi na. Urang langkung ngartos kontéksna sareng naha dendam kajantenan.

Baca on

Clepsydras sareng jam Muslim ku Antonio Fernández-Puertas

Ieu mangrupakeun monograf dina kacamata jam, jam Muslim sareng horologi anu sanés ditulis ku Antonio Fernández-Puertas anu profésor Sejarah Seni Muslim di Universitas Granada. Anjeunna kagolong dina Badan Musium Superior anu Média sareng parantos diréktur Musium Nasional Seni Hispanik-Muslim di Alhambra.

Éta sanés bacaan pikeun sadayana, tapi upami anjeun hoyong lebet kana dunya jam cai ieu, otomatis, horologi, sareng sajabana anjeun bakal resep. Salaku tambahan pikeun ngajelaskeun sajumlah ageung gadget sareng ngawartosan dimana sareng iraha éta dirujuk, urang lebet ka karajaan Bizantium pikeun ningali sakedik kamahéranna sareng kaajaiban anu kedah dipibanda ku aranjeunna.

Utamana kusabab teu seueur inpormasi anu disayogikeun dina Internét ngeunaan Clepsydras sareng naon anu kuring teu tiasa tingali sacara lengkep.

Baca on