Etika kosmopolitan ku Adela Cortina

Taruhan pikeun kawarasan dina waktos pandémik.

Kuring nyarios yén kuring moal maca deui buku atanapi éséy ngalawan latar tukang pandémik. Sanggeus kuciwa tina Pandemik Zizek, Kuring nyandak kaluar dina Innerarity Pandémokrasi sareng kuring parantos ngeusian dosis karangan pandémik.

Teras kuring sumping ka perpustakaan sareng ningali volume Etika kosmopolita sareng kuring ku Adela Cortina maca sadayana anu kuring mendakan. Salawasna metot. Dina blog kuring ninggalkeun review ngeunaan Naon étika anu saé leresna? sareng kuring parantos ngantosan bukuna anu paling terkenal Aporophobia, panolakan jalma miskin.

Baca on

The Count of Monte Cristo

Ringkesan, ulasan sareng catetan ngeunaan The Count of Monte Cristo ku Alexander Dumas

The Count of Monte Cristo ku Alexander Dumas (bapa) Éta novel anu kuring paling sering baca. Ieu mangrupikeun kalima kalina dina 30 taun sareng unggal waktos éta ngantunkeun kuring ku rasa anu béda dina sungut kuring, anu kuring sadar kumaha kuring robih sareng kumaha kapribadian sareng cara pikir kuring robih.

Mangrupikeun édisi taun 1968, pusaka kulawarga. Kuring kantos maca jilid ieu, anu gaduh poto na, ti saprak kuring alit, sareng salian ti sajarah kuring resep maca édisi khusus ieu anu ngingetkeun kuring ngeunaan sadaya kali kuring maca. Ieu Édisi Rodegar kalayan tarjamahan ku Javier Costa Clavell sareng panutup ku Barrera Soligro

Ditetepkeun dina abad ka-1815, novél dimimitian taun XNUMX. Upami anjeun henteu terang, éta carita bales dendam. THE REVENGE. Salah sahiji klasik hébat sastra dunya.

Baca on

Gunung Mediterania. Pitunjuk pikeun naturalis

Gunung Mediterania. Pitunjuk pikeun naturalis

Buku panyingkepan Julián Simón López-Villalta de la Éditor Tundra. Héran leutik anu ngajantenkeun kuring ngarobah visi dina seueur poin.

Dina buku anjeunna marios sadayana ékologi leuweung tengah laut. Ngalangkungan sajarah Laut Tengah, tempat padumukan sareng kaanekaragaman hayati na dimana nyaritakeun ngeunaan tangkal, rungkun, hérbal, karnivora, granivora, hérbivora, penyerbuk, parasitoid, inséktivor, dékomposér, pamulung.

Bagéan anu didaptarkeun pikeun salamet (usum garing, kahuruan, ibun, jst.) Sareng anu sanésna hubungan antara spésiés (prédator sareng mangsa, parasit, persaingan, mutualisme sareng simbiosis sareng tuangeun sareng panyewa)

Sakumaha anjeun tiasa tingali, éta mangrupikeun pandangan lengkep kana spésiés tutuwuhan sareng sato sareng hubungan antara aranjeunna sareng habitat tempat aranjeunna cicing. Sadayana sampurna ngajelaskeun sareng ngahijikeun, masihan tinjauan kumaha jalanna ékosistem, naha éta istimewa sareng kunaon éta ngandung seueur kaanekaragaman hayati.

Baca on

Perkara Seni ku Neil Gaiman

Perkara seni, sabab imajinasi tiasa ngarobih dunya

Perkara seni. Kusabab imajinasi tiasa ngarobih dunya.

Éta ngeunaan téks anu ditulis ku Neil Gaiman salami mangtaun-taun sareng diilustrasikeun ku Chris Ridell pikeun jilid ieu. Kuring ningali buku di perpustakaan sareng henteu ragu nyandakana. Kuring parantos terang Neil Gaiman kanggo Coralineku Buku kuburan sareng seueur hal-hal sanés anu kuring aya dina daptar tapi anu kuring henteu acan maca (Dewata Amérika, Sandman, Stardust, Anjeun Mitos Nordik, jsb). Chris Ridell kuring henteu terang. Tarjamahanana tanggung jawab Montserrat Meneses Vilar.

Kuring sok resep maca jinis-jinis pangarang anu dipikaresep ku kuring, utamina nalika aranjeunna ésai, ceramah sareng pendapat anu aya dina kahirupan sareng sastra.

Baca on

V pikeun Vendetta ku Alan Moore sareng David Lloyd

V pikeun Vendetta ku Alan moore sareng david LLoyd

Milarian halaman wéb perpustakaan kota kuring mendakan V pikeun Vendetta ku Alan Moore sareng David Lloyd. Kuring kantos nguping novél grafis ieu salaku karya kultus sareng kuring hoyong pisan maca éta.

Tangtosna, aya seueur langkung seueur inpormasi tibatan dina pilem sareng sadayana masuk akal. Di dieu urang terang dimana V asalna tina topéng Guy Fawkes na, cape sareng topi na. Urang langkung ngartos kontéksna sareng naha dendam kajantenan.

Baca on

Clepsydras sareng jam Muslim ku Antonio Fernández-Puertas

Ieu mangrupakeun monograf dina kacamata jam, jam Muslim sareng horologi anu sanés ditulis ku Antonio Fernández-Puertas anu profésor Sejarah Seni Muslim di Universitas Granada. Anjeunna kagolong dina Badan Musium Superior anu Média sareng parantos diréktur Musium Nasional Seni Hispanik-Muslim di Alhambra.

Éta sanés bacaan pikeun sadayana, tapi upami anjeun hoyong lebet kana dunya jam cai ieu, otomatis, horologi, sareng sajabana anjeun bakal resep. Salaku tambahan pikeun ngajelaskeun sajumlah ageung gadget sareng ngawartosan dimana sareng iraha éta dirujuk, urang lebet ka karajaan Bizantium pikeun ningali sakedik kamahéranna sareng kaajaiban anu kedah dipibanda ku aranjeunna.

Utamana kusabab teu seueur inpormasi anu disayogikeun dina Internét ngeunaan Clepsydras sareng naon anu kuring teu tiasa tingali sacara lengkep.

Baca on

Ahli géologi dina kasusahan ku Nahúm Méndez

Ahli géologi dina kasusahan ku Nahúm Méndez

Karangan ngapopulerkeun leutik pikeun ngenalkeun urang kana dunya géologi anu saé. Cocog pikeun sadayana anu hoyong ngamimitian sareng mendakan naon anu dilakukeun élmu ieu.

Ahli géologi dina kasusahan. Perjalanan ngalangkungan waktos sareng kana bagian paling jero Bumi

Panulis nyaéta Nahúm Méndez, géologis sareng panulis blog tina Ahli géologi dina kasusahan. Kuring parantos lami nuturkeun anjeunna dina twitter na @geologoinapuros

Abdi resep pisan, tapi kuring bakal resep anjeunna langkung seueur kana géologi lapangan. Kuring miharep bakal aya jilid kadua anu parantos ngalebetkeun perkawis jinis formasi, batu, mineral, jst. Dokumén anu ngabantosan saurang naturalis pikeun kaluar ka lapangan sareng ngartos naon jinis formasi anu anjeunna tingali sareng kunaon aranjeunna parantos kabentuk.

Baca on

Gagasan Anu tangtu tina Dunya ku Alessandro Baricco

Tinjauan sareng catetan ngeunaan Ideu Tangtu Dunya ku Alessandro Baricco

Abdi maca seda y Lemah kristal ku Alessandro Baricco sababaraha taun ka pengker. Anu mimiti kuring maca deui sababaraha kali, anu kadua parantos kaleungitan dina mémori kuring, tapi kuring tahan pisan panulis ieu. Janten nalika kuring ningali buku resensi ieu di perpustakaan kuring henteu mikir ngeunaan éta. Abdi resep ningali naon anu dibaca ku jalma anu kuring baca :)

Gagasan tangtu dunya éta buku ulasan buku. Sanés tina buku anu anjeun paling resep, tapi tina buku anu anjeun resep dina waktos sakitar 1 taun. antara 2011 sareng 2012.

Aya 50 buku, masing-masing ku ulasan sakitar 3 halaman, dimana anjeunna nyaritakeun kesanna, alur atanapi carita anu aya hubunganana sareng buku éta. Mangrupikeun buku buku, hiji genre anu tiasa urang kalebet 84, Charing Palang Jalan.

Sadayana ditulis sareng dicarioskeun ku cara anu leres-leres lemes.

Baca on

Pandemokrasi ku Daniel Innerarity

Pandemokrasi, sareng Filsafat Krisis Coronavius ​​ku Daniel Innenarity

Abdi parantos lami nuturkeun Daniel Innerarity dina Twitter sareng éta sok pikaresepeun maca réfléksi anjeun. Janten sanaos henteu hoyong maca deui karangan ngeunaan pandemi saatos fiasco tina Covid-19 ku Zizek. Kuring parantos wani Pandemokrasi. filsafat krisis coronavirus y Abdi resep pisan.

Kahiji. Dihargaan yén ésai terstrukturna saé, yén éta ngagaduhan kontéks anu jelas sareng ngadugikeun ide-ideu, yén aya benang umum dina ésai sareng éta sanés ideu peziarah leupas. Sadayana Zizek henteu ngalakukeun.

Éta mangrupikeun karangan anu mampu sareng gampang dibaca. Entong sieun maca éta upami anjeun teu biasa kana jinis ieu, sareng entong sieun ku prolog Meritxell Batet anu langkung rumit pikeun dituturkeun tibatan téks Innerarity.

Baca on

Gurun Tartars ku Dino Buzzati

Tinjauan, argumén sareng kapanasaran The Desert of the Tartars ku Dino Buzzati

Kuring ngagaduhan buku ieu kaluar ti perpustakaan kusabab batur sapagawean kuring anu nyarankeun éta ka kuring. Kami parantos terang cita rasa urang sareng nalika anjeunna nyarankeun naon-naon ka kuring, anjeunna biasana leres. Gurun Tartars nyaéta hasil karya atanapi opus magnum ku Dino Buzzati. Dina édisi ieu Alianza Editorial tarjamahanana ku Esther Benítez.

Kalayan tarjamahan Spanyol munggaran di Gadir Editorial taun 1985 sumping tipayun ku Borges. Hayu urang tingali naha kuring tiasa mendakan édisi atanapi prolog na kuring tiasa maca éta henteu nganggo édisi ti Alianza Editorial.

Argumen

Létnan Giovanni Drogo ditugaskeun ka Béntiani Bastiani, benteng wates, anu wawatesan sareng gurun tempat aranjeunna kedah membela nagara tina serangan, nyaéta tina Tartar anu henteu pernah datang.

Baca on