Étika pikeun Amador

Étika pikeun Amador ti imah penerbitan Ariel Mangtaun-taun ka pengker, nalika kuring umur 12 atanapi 13 taun, bapa kolega nyarankeun buku kami, Étika pikeun Amador ku Fernando Savater. Abdi henteu maca éta.

Henteu lami saatosna, anjeunna pupus dina kacilakaan lalu lintas. Tapi judulna tetep ngiringan kuring dugi ka kuring mutuskeun maca éta. Éta sanés buku kahirupan kuring, tapi éta henteu goréng. Ayeuna, langkung ti 20 taun ka hareup, kuring parantos maca deui saatos mendakanana di toko kadua. Salinan imah penerbitan Ariel dina harga € 2 (mésér didieu)

Baca on

Prairie Ray Bradbury

Tapi ieu. Hutan liar Afrika anu teu aya tungtungna sareng uap ieu ... sareng maotna anu pikasieuneun antara rahang singa. Sakali Deui…

Naon kajadian nalika mesin ngalakukeun sagalana pikeun urang? Nalika urang utusan pendidikan pendidikan barudak urang sareng masrahkeun ka rohangan anu nawiskeun kahoyong aranjeunna? Urang tiasa ngalegaan patarosan: naon anu lumangsung nalika urang teu malire barudak urang ku maturan aranjeunna sadayana anu aranjeunna pikahoyong?

Ieu La Pradera. Kahiji carita anu ngawangun The Illustrated Man (mésér na) (Kuring nuju nyiapkeun resensi) kompilasi carita pondok ku Ray Bradbury. Lakonna kurang dikenal teuing tibatan Fahrenheit 451 sareng Martian Chronicles anu terkenal, tapi Bradbury leres pisan dina carita pondok, oh hehehehe.

Éta pisan, leres pisan. Teu aya milik kuring didieu. Imah ieu mangrupikeun istri, indung sareng emban. Dupi abdi tiasa bersaing sareng singa? Naha kuring tiasa ngamandian barudak kalayan gancang sareng éfisién sapertos bak mandi otomatis? Abdi henteu tiasa.

Caritana nunjukkeun sieun téknologi, téknologi hareup sareng khususna kumaha éta bakal mangaruhan urang dina kahirupan urang sapopoé. Penting pikeun dicatet nalika ditulis. Numutkeun James Wallace Harris  buku lahir salaku réaksi pikeun kamekaran tipi dina taun 1950 sareng ngagambarkeun alegori ngeunaan kumaha téknologi anyar anu ngagumbirakeun jalma ngora maéhan generasi lami ... Dinten ieu urang tiasa ngagantikeunana ku seueur téknologi anyar sareng éta bakal tetep valid .

Baca on

84, Charing Palang Jalan

84 Charing Palang Jalan (mésér na) mangrupikeun buku pikeun anu resep buku. Ti antara jalma-jalma baheula anu anjeun mendakan di toko buku anu lami sareng anjeun malahan teu wani némpél tapi aya anu nelepon anjeun. Éta sisi poék gaya libreril. Éta nunjukkeun susuratan pangarangna, Helene Hanff, kalayan toko buku London leutik Marks & CO aya di alamat éta. Kaseueuran serat dikirim ka padamel toko Frank Doel.

Kalayan kapribadian anu béda-béda pisan, éta ngamungkinkeun urang pikeun ningali kartu sareng waktos kumaha hubungan antara keduanya mekar.

Surat anu munggaran dikirim dina Oktober 1949, anu nempatkeun urang pas saatos perang pasca Perang Dunya II sareng nunjukkeun urang kota London ngagaduhan masalah pasokan sareng seueur kakirangan. Éta jelas ditingali dina paguneman sareng Frank sareng sadayana yén aranjeunna ngahargaan hadiah kadaharan anu ditampi.

Baca on

Lalaki anu kagambar

Tinjauan sareng Catetan The Illustrated Man ku Ray Bradbury

Kuring nyarankeun antologi carita pondok ieu ku Ray Bradbury. Saha waé anu mimiti maca Bradbury ngalakukeun éta ku maca Fahrenheit na anu kawéntar 451. Janten carita-carita ieu mangrupikeun cara anu saé pikeun langkung kenal ka pangarang sareng ningali yén anjeunna ngagaduhan langkung ti hiji buku, henteu paduli kumaha dipikaterangna.

Dina bubuka karyana, Bradbury nyarioskeun kami ngeunaan premis alit anu parantos diperhatoskeun nalika nyerat carita ieu. Ngajawab patarosan tina Naon anu bakal kajadian upami…?

Baca on

Surélék biologis

Jilid alit tina Alianza Editorial, kalayan panutup panasaran, nunjukkeun ka kami sababaraha karangan ku Jean Rostand, terkenal ... Baca on