Visi ponggawa

La visi ponggawa atanapi visi komputer Éta téhnik anu tiasa dianggo pikeun seueur aplikasi di luar sareng di jero industri. Éta ngamungkinkeun pamahaman gambar, ngolah inpormasi, nganalisis sareng ngahasilkeun rangkéan tindakan dumasar kana data anu nyarios. Sareng aranjeunna tiasa ngalaksanakeunana ku cara anu langkung épéktip tibatan manusa, kumargi anjeun masihan mesin kapasitas hébat pikeun ngartos sareng ngainterprétasi gambar lingkungan anu diawasi.

Kalayan sateuacanna tina AI (Kecerdasan Buatan), dimungkinkeun pikeun ningkatkeun seueur téhnik visi buatan ieu pikeun ngahontal hal-hal anu teu kapikir dugi ka ayeuna. Salaku tambahan, téhnik visi ponggawa tiasa diterapkeun in-situ dina waktos anu sami, atanapi nganalisis gambar atanapi pidéo anu parantos dirékam. Aya ogé aspék 3D tina jenis visi ieu anu nyayogikeun kamampuan énggal pikeun niron paningal manusa ku komputer.

Naon ari visi komputer?

visi jieunan dina sektor industri

La visi ponggawa mangrupikeun gabungan alat sareng metode pikeun kéngingkeun, ngolah sareng nganalisis gambar tina dunya nyata ngalangkungan komputasi. Ku cara kieu, tugas-tugas anu tangtu tiasa diubaran sareng otomatis, ti koréksi gambar sareng restorasi, dugi ka pengambilan kaputusan kanggo aplikasi industri sanés sapertos tugas anu bakal diulik engké.

Éta justru séktor industri salah sahiji anu paling nguntungkeun tina visi ponggawa ieu, kusabab éta ngamungkinkeun prosés pembuatan atanapi pamilihan janten otomatis sareng nyandak kecepatan anu langkung luhur tibatan upami dilakukeun ku manusa. Salaku tambahan, kalayan ningkatna téhnik, éta ngagaduhan seueur aplikasi sareng béaya rendah, anu ngamungkinkeun ékspansi na tina industri otomotif, kana éléktronika, pertanian sareng bahkan logistik.

Téhnik

Naon anu dilakukeun salami prosésna dasarna nyaéta gaduh kaméra / s atanapi sénsor pikeun néwak gambar objék atanapi lingkungan, ngolahna gancang ngagunakeun parangkat lunak anu dijalankeun dina komputer, nimba inpormasi anu relevan tina gambar-gambar éta sareng tiasa nerapkeunana sababaraha cara. Salaku conto, objék anu ngalirkeun payuneun kaméra dina sabuk conveyor tiasa dianalisis pikeun ngadeteksi anu rusak sareng ngagaduhan aktuator mékanis miceunana supados henteu neraskeun dina ranté.

Todo sistem visi jieunan ngalangkungan léngkah-léngkah ieu:

  • Nyekel: Sensor bakal néwak gambar obyék asli. Éta ngalangkungan sensor optik, kaméra CCD, CMOS, INGAAS, sinar-X, IR, thermography, jst. Ieu ogé ngagaduhan sababaraha asesoris anu pakait, sapertos lampu. Dina kasus éta aranjeunna tiasa fluorescent, LED, lampu polarisasi, laser, Lampu latar, jsb.
  • Digitisasi: ngarobih inpormasi anu ditangkep ku gambar anu dikumpulkeun dina format digital pikeun diolah ku komputer.
  • komputasi: hatur nuhun kana parangkat lunak kontrol éta ngamungkinkeun ngolah inpormasi ieu sareng kéngingkeun data anu bakal dipilampah / diputuskeun dina tahapan engké.
  • hasil: hasilna dicandak sareng dipilampah.

Sadaya léngkah éta peryogi rupa modul atanapi bagian tiasa fungsi salaku:

  • Modul gambar: jalma anu ngurus néwak sinyal atanapi gambar obyék atanapi lingkungan.
  • Modul Digitizer: anu ngarobah sinyal analog kaméra kana digital.
  • Modél pidéo: éta henteu kedah bingung sareng anu munggaran, éta anu ngarobih penduduk sinyal digital dina panyangga kana sinyal visual anu tiasa ditingalikeun ngalangkungan monitor atanapi layar upami monitoring perlu.
  • Prosesor gambar: tiasa janten parangkat lunak atanapi perangkat keras. Paduli panerapanana, éta tanggung jawab napsirkeun gambar anu didigitalkeun anu dicandak ku kaméra. Tangtosna, dina sagala hal anjeun peryogi komputer.
  • Kuring / modul O: input sareng output ngatur gambar gambar sareng kaluaran kontrol dumasar kana data anu dicandak.
  • komunikasi: éta beus atanapi antar muka anu ngalangkungan sistem visi buatan tiasa komunikasi sareng sésa-sésa unsur. Éta tiasa nirkabel, Ethernet, RS232, ...

Tujuan atanapi fungsina

Upami sababaraha objék ngalangkungan conveyor éta unggal menit, manusa tiasa ngalakukeun éta sacara éfisién. Tapi upami puluhan, ratusan atanapi rébuan sahijina kajantenan, éta janten rumit pisan atanapi teu mungkin. Ieu tempat visi komputer tiasa nyepetkeun prosés ieu sareng ngalaksanakeunnana.

Maka, visi komputer mangrupikeun alat anu saé pikeun ngagancangkeun produksi industri. Sadaya hatur nuhun kana prosés dumasar kana solusi anu diluyukeun sareng prosés produksi masing-masing industri. Kalayan kapasitas pikeun skalabilitas, ngamutahirkeun sareng ngarobih upami diperyogikeun.

visi articficial, teknologi, industri, iot

Pikeun ieu, seueur alat tiasa dianggo, tina saderhana sénsor optik, ka kaméra anu langkung maju atanapi grup diantarana pikeun ngahontal 3D.

Kaunggulan jeung kalemahan

Salaku tambahan kana hal di luhur, aya ogé sajumlah kaunggulan jeung kalemahan tina sistem visi ponggawa. Anu paling kasohor nyaéta pamutahiran kinerja produksi di industri, tapi aya deui.

Entre kauntunganana tiasa disorot:

  • Ngaleungitkeun subyektivitas pamariksaan: Ku nerapkeun sistem visi buatan, paningkatan dina hal ieu tiasa kahontal sareng kinerja ditingkatkeun nalika ngitung sareng ngaevaluasi parameter per unit waktos.
  • kalenturan: sistem nyalira ngamungkinkeun adaptasi sareng skala pikeun langkung adaptasi sareng prosés produksi upami parantos dirobih. Ieu ngahémat seueur waktos sareng ngamungkinkeun mimiti gancang saatos unggal parobihan, tanpa kedah ngalatih staf pikeun parobihan atanapi anu sapertos kitu. Ngan ukur saderhana saderhana.
  • NgagaduhanSanaos éta sanés barang anu mirah pikeun kaseueuran kantong individu, tapi éta ngahémat seueur artos dina jangka panjang pikeun perusahaan. Salajengna, téknologi ieu cekap asak sareng cukup kahartos janten langkung mirah sareng langkung mirah. Komputer, parangkat lunak atanapi komponén opto-éléktronik beuki mirah sareng langkung épisién.
  • Costes: sistem visi jijieunan ieu ngirangan biaya ku sababaraha cara, sapertos biaya pikeun pesenan pamulangan, tanaga anu diganti ku sistem ieu, biaya samentawis, paningkatan produksi (kauntungan anu langkung luhur), jst.
  • Metrologi: Ngidinan anjeun ngukur pisan gancang atanapi kéngingkeun inpormasi ngeunaan gedena fisik anu muncul dina gambar anu dicandak. Salaku conto, anjeun tiasa nangtoskeun dina pecahan sadetik diménsi bagian, daérahna, jarak antara bagian, diaméter, sudut, posisi, jst. Hal anu teu tiasa dilakukeun ku manusa gancang.
  • carana ngumpulan: Hatur nuhun kana kauntungan anu sateuacanna, aya deui anu sanés, sapertos klasifikasi industri anu gancang sareng éfisién. Ieu ngamungkinkeun anjeun mengklasifikasikeun sareng ngajadikeun otomatis tugas-tugas kalayan kecepatan breakneck dumasar kana dimensi, pola, barkod, warna, daérah, bentuk, jsb.
  • Produk tungtung pangsaéna: visi jijieunan ogé ngagaduhan kaunggulan anu hébat anu tiasa mangaruhan kana konsumén akhir, sareng éta mangrupikeun paningkatan kualitas bagian-bagianna. Ku tiasa dianalisis ku cara anu langkung épisién, bahkan di daérah anu teu kahontal ku manusa, éta ngamungkinkeun ngahasilkeun bagian kualitas anu langkung saé. Éta ditarjamahkeun kana konsumén anu langkung puas sareng kasatiaan palanggan.
  • nu lain: éta ogé kedah kirang diperhatoskeun, éta henteu rentan ka kasalahan visual sapertos manusa (teu diperhatoskeun, teu ati-ati, ngaganggu, ...), éta henteu kapangaruhan ku bolos tina damel, éta ningkatkeun verifikasi di tempat anu teu kahontal ku panon manusa (contona : ku sinar X ningali bagian jero).

Entre karugianAnu paling penting nyaéta harga sistem ieu, sabab sacara praktis henteu aya titik lemah. Ngan dina sababaraha kasus dimana evaluasi anu rada kirang objektif sareng langkung subyektif diperyogikeun tiasa gagal, kumargi dina kasus-kasus éta teu aya anu langkung saé tibatan masarakatna sorangan anu tiasa ngaevaluasi masing-masing kasus.

Aplikasi dina industri visi mesin

Aplikasi visi buatan di industri ngalangkungan tilu bidang anu khusus sapertos kontrol prosés sareng kontrol kualitas, sanaos sababaraha perusahaan langkung maju sareng anu ngagunakeunana pikeun aplikasi sanés industri.

Conto praktis Éta dugi ti kontrol suhu, kontrol lalu lintas, verifikasi rakitan anu leres, panyiri sareng panyiri, pamariksaan las, kontrol kualitas objék, pamilihan sareng panyaringan, kontrol pakakas, kendali permukaan, sistem pick-up & tempat pikeun robot industri panduan, ngadeteksi awak asing dina wadah, jst.

Conto praktis dina bidang industri

Aplikasi visi buatan di séktor industri lumayan lega, sakumaha anjeun tiasa tingali. The jajaran aplikasi dina séktor anu béda aranjeunna ngaliwat:

  • Éléktronika: Dina industri éléktronika, visi jijieunan tiasa dianggo dina sababaraha prosés manufaktur, sapertos pananganan sareng idéntifikasi komponén, kontrol kualitas, mariksa las leres sareng bungkusan bagian-bagian, pikeun prosés pick-up & tempat nempatkeun komponén dina PCB sareng solder aranjeunna, jsb.
  • Otomotif- Dipaké pikeun pamariksaan dina prosés produksi sareng perakitan bagian kendaraan. Saperti dina prosés stamping, mesin, las, lukisan, burrs, extrusion, jsb.
  • Kadaharan: visi buatan di industri ieu ngamungkinkeun ningkatkeun kontrol kualitas. Misalna kanggo ningali naha wadahna parantos dieusian leres atanapi anu aranjeunna henteu ngagaduhan badan asing di jero. Éta ogé dipaké sacara lega pikeun miceun buah-buahan anu ruksak atanapi busuk, ngaleungitkeun dahan, batu, mesék sareng unsur-unsur sanés anu henteu kedah lulus kana prosés anu salajengna, dikategorikeun dumasar ukuran, sareng sajabana.
  • Bungkusan sareng bungkus: Dina logistik industri sareng bungkusan, visi komputer tiasa mariksa ayana atanapi henteuna spidol tinangtu. Anjeun tiasa ogé katalog nganggo barkod atanapi labél, mariksa batch, tanggal kadaluarsana, leres nempatkeun cap, jst.
  • Logistik sareng idéntifikasi: ngamungkinkeun anjeun pikeun gancang ngaidentipikasi bagian atanapi produk. Éta adaptasi pisan pikeun kabutuhan department store sareng distributor, sapertos di pusat logistik Amazon.

Visi mesin sareng industri 4.0

visi jieunan sareng industri 4.0

La visi ponggawa, sapertos seueur digitalisasi sareng téknologi transisi sanés kana modérenisasi perusahaan, sapertos Big Data, AI, IoT, sareng awan nyalira, kabut sareng komputasi ujung, ngagaduhan peran anu penting dina anu disebat industri 4.0.

Sadaya paradigma ieu babarengan ngamungkinkeun pikeun ningkatkeun sagala kaayaan industri anyar énggal ieu anu tujuanana pikeun ngarobih sektor. Sareng nyaéta saatos révolusi industri kalayan ngenalkeun mesin (1.0), ngenalkeun listrik di sektor (2.0), kadatangan komputasi (3.0), ayeuna datang révolusi anyar ieu berkat téknik énggal ieu pikeun masihan vérsi 4.0.

Visi mesin, kanyataanna, tiasa ngolompokkeun sababaraha pamutahiran éta janten hiji. Kusabab éta nganggo software sareng hardware pikeun fungsina, sareng tiasa ogé kalebet AI pikeun masihan kamampuan intelijen sareng pangakuan anu langkung ageung. Sadaya ieu masihan industri ku kaunggulan anu hébat sareng presisi anu parantos didadarkeun di luhur.

Tapi upami kapasitas ieu digabungkeun sareng tindakan sanés pikeun ningkatkeun sareng modérenisasi daérah sanés perusahaan nyalira anu nyusun éta, éta tiasa nyababkeun industri 4.0 kalayan solusi anu lengkep. langkung épisién sareng kalapa.

tahapan visi komputer

Pausahaan kawas IBM, Red Hat, Marval, Telefonica, sareng seueur anu sanés parantos nyobian sababaraha waktos pikeun ngabantosan perusahaan kalayan transformasi ieu ngarah tiasa ngahontal tujuanana. Di Spanyol, seueur perusahaan penting sapertos Santander, Cepsa, sareng seueur anu sanésna parantos mimiti ngaraoskeun kamajuan anu hadé tina 4.0.

Éta justru Marval perusahaan anu parantos ngembangkeun sistem visi buatan pikeun industri langkung ti 20 taun sareng mekar alat-alatna. Hatur nuhun kana proyék-proyék ieu sareng perusahaan-perusahaan pesaing sanésna, sadaya pakakas anu dipikagaduh industri parantos ditingkatkeun.

Salaku conto, bayangkeun a sistem komprehensif tina Industri 4.0 di pabrik dimana sistem visi buatan tiasa milih jumlah bahan baku atanapi bagian anu sah diperyogikeun. Dumasar kana inpormasi ieu, henteu ngan anu henteu cocog anu tiasa dipiceun sareng ngan anu cocog anu tiasa ngalih kana ranté produksi.

Kalayan 4.0, inpormasi ieu ogé tiasa ditransferkeun ka awan sareng nganggo anu sanés téknologi munculna pikeun, contona, mesen ti supplier pikeun bagian atanapi bahan baku dumasar kana kapasitas produksi sareng jumlah bagian anu dipiceun, ngaevaluasi inventarisasi sacara otomatis. Atanapi naha anjeun ngalaporkeun kagagalan anu kauninga pikeun panyadia éta supados aranjeunna tiasa ngirangan cacat éta dina urutan ka payun.

Nyaéta, dina industri 4.0 téknologi nutupan sadayana, ti mimiti prosés dugi ka anu terakhir, sareng di sadaya departemén sareng séktor perusahaan.

Saluareun traceability

Sistem visi mesin dina industri 4.0 tiasa ngalangkungan ukuran traceability (analisis morfologis, cacad, placeholder, analisa warna, penampilan, objék asing, kualitas, maca kode, jst.). Éta ogé tiasa nganggo inpormasi éta OCR, OCV, atanapi data anu dicandak saatos diolah supados mesin atanapi prosés anu sanés di pabrik siap atanapi sareng inpormasi langkung lengkep ihwal éta.

Salaku conto, bayangkeun yén objék tina konsistén anu bénten-bénten dihasilkeun. Sistem visi buatan tiasa nangtoskeun tingkat kasabaranSalaku conto, konsistensi unggal obyék ngalangkungan sistem anu béda sahingga nyirian éta supados mesin anu kedah nyéép dina prosés anu salajengna ngahasilkeun tekanan anu saluyu gumantung kana konsisténsina.

Ieu ngan saukur dimungkinkeun ku ngartos sistem visi jijieunan salaku unsur IoT nyambung sareng mesin prosés salajengna salaku alat IoT anu nyambung. Maka, aranjeunna tiasa komunikasi ngalangkungan jaringan sareng bahkan antara hiji sareng unsur-unsur kabut anu sanés atanapi awan tiasa dianggo pikeun nganalisis data anu tangtu.

Visi mesin sareng digitalisasi industri

nu sistem digitalisasi industri énggal, alat-alat sareng visi komputer anu muncul bakal ngagaduhan peran penting dina ayeuna sareng masa depan langsung di perusahaan sadaya ukuran. Misalna dina kombinasi sareng sistem MES / MON (Manufaktur Exéksi Sistem / Manufaktur Operasi Manufaktur).

Nyaéta, éta Sistem MES aranjeunna sistem manajemen inpormasi anu nyambung sareng alat industri sareng jalur manufaktur. Kalayan aranjeunna dimungkinkeun pikeun ngawas sareng ngatur prosés, aliran data pabrik sareng sadayana sacara real waktos ngalangkungan parangkat lunak ERP. Ieu cara transformasi tina bahan baku kana produk akhir dilacak sareng didokuméntasikeun.

MOS éta mangrupikeun metodologi anu ngamungkinkeun pikeun ngabayangkeun prosés manufaktur ti mimiti dugi ka akhir pikeun ngaoptimalkeun épisiénsi. Éta mastikeun palaksanaan manufaktur éfisién sareng ningkatkeun produktivitas.

Ku alatan éta, sistem visi jijieunan gaduh peran penting dina kasus ieu, Kusabab éta alat pelengkap anu sampurna pikeun nyusun strategi digitalisasi industri ieu. Utamana babarengan sareng kamajuan PLM (Product Lifecycle Management), nyaéta sistem parangkat lunak pikeun ngatur siklus kahirupan produk ti pabrikna dugi ka dialungkeun, ogé ngalangkungan komisioningna.

Sakumaha anjeun tiasa ngartos, pikeun sadayana ieu anjeun peryogi seueur inpormasi anu disimpen ageung basis data dina awan atanapi lokal, sareng éta tiasa diolah gancang sareng éfisién kanggo analisa ku Big Data. Sareng éta basis data bakal dipasihan ku sistem visi buatan anu mangrupikeun anu tiasa kéngingkeun inpormasi gancang dina sadaya produk.

Sadaya éta tanpa ngarobih TTM (Time To Market), sabalikna, anjeun tiasa kéngingkeun sadaya inpormasi éta sareng ningkatkeun parameter éta kalayan saé pisan. Nyaéta, upami waktos ti iraha produk mimiti dikandung nepi ka ditunda di pasar langkung lami.