Zotero, Asistén Panilitian Pribadi

zotero, asistén panilitian pribadi

Abdi atos milari alat sapertosna Zotero, anu ngamungkinkeun kuring ngatur sareng ngatur sacara saderhana sareng épéktip sadaya inpormasi anu kuring simpen dina topik anu dipikaresep ku kuring, proyék Abdi hoyong damel sareng / atanapi dina artikel anu kuring badé nyerat.

Sareng mangrupikeun Zotero dipikaterang ku jalma salaku manajer pustaka sareng parantos lami fungsina, dinten ayeuna aranjeunna sorangan ngartikeun proyek salaku Asistén panilitian pribadi. Sareng éta mangrupikeun hal anu paling menarik anu kuring kantos tingali.

Tingali sabab upami anjeun Pembuat atanapi anjeun resep ngagawekeun proyek, panilitian sareng ngumpulkeun inpormasi dina topik anu béda, anjeun bakal bogoh.

Naon éta

Zotero mangrupikeun alat gratis, gampang dianggo pikeun ngabantosan anjeun pikeun ngumpulkeun, ngatur, nyebatkeun, sareng ngabagi panilitian.

Kaleresan kuring nyimpen seueur inpormasi dina sababaraha format anu béda, pdf, gambar, pidéo, tulisan, buku, jst. sareng kuring ngaraos sesah pisan ngajaga katertiban teras sadayana caket nalika kuring butuh.

Bayangkeun yén kuring hoyong ngalakukeun panilitian ngeunaan hiji topik. Hiji dinten kuring mendakan makalah dina pdf, anu sanés kuring ngadamel sababaraha poto anu aya hubunganana, dina dinten anu sanés kuring mendakan gambar dina wéb, dina dinten sanés kuring ngan saukur nyerat sababaraha référénsi atanapi buku anu tiasa dibaca, atanapi email kontak ti ahli dina hal éta.

Sareng ku jalanna waktos nalika kuring badé nyerat perkawis topik ieu kuring ngagaduhan inpormasi anu caket.

Ieu anu apriori sigana saderhana kuring henteu hasil ngatur ogé.

Kuring parantos nyobian cara anu bénten. Ngagunakeun Evernote, Pocket, draf blog, tapi sadayana gaduh kakirangan anu ageung pisan sareng aranjeunna henteu ngalaksanakeun cara kuring jalan.

Sareng milarian kuring parantos mendakan Zotero, sareng parantos narik benang ku seueur alternatif anu kuring henteu terang aya.

Éta sumber terbuka https://github.com/zotero

Zotero di jero. Kumaha cara ngagunakeunana

Ieu sababaraha screenshot tina interface alat. Tapi upami anjeun hoyong ningali kumaha jalanna, tingali kana pidéo anu kuring titipkeun di luhur sareng anjeun tiasa kéngingkeun ideu anu langkung jelas

Alatna dibagi kana tilu bagian. Di kénca kami ningali struktur utama file sareng perpustakaan kami

panganteur grafis zotero

Di tengahna naon anu aya dina folder ditampilkeun sareng ka katuhu urang tingali data anu béda sareng metadata file-file éta.

ngatur proyék sareng panyilidikan, arsip sareng zotero

Kuring ninggalkeun seueur fitur anu urang tingali dina pidéo.

file metadata dina zotero

Urang ogé tiasa nambihan tag pikeun ngaitkeun dokumén, catetan, sareng sanés jalan silang antara proyék anu sanés.

labél dina zotero

Zotero mangrupikeun asistén panilitian pribadi. Alat pikeun ngumpulkeun, nyusun sareng ngabagi inpormasi.

Abdi parantos lami milari anu sami

Kuring ngantepkeun pidéo éta deui kusabab kuring pikir éta ngalayanan urang langkung saé ningali naon anu tiasa urang laksanakeun ku alat ieu.

Unduh Zotero

Gumantung kana sistem operasi anu anjeun anggo aya sababaraha cara pikeun ngaunduh sareng masangkeunana.

Lebetkeun bagian unduh halaman wéb resmi sareng pilih sistem operasi anjeun. Anjeun bakal ngaunduh .exe pikeun Windows, a .dmg pikeun macOS sareng extension anu cocog pikeun Linux

plugins

Salaku tambahan kana fungsionalitas masalah, aya éksténsif plugins anu ngamungkinkeun urang pikeun nambihan seueur fungsionalitas sareng nganggo zotero di daérah sanés.

Janten contona urang tingali yén aya plugins pikeun WordPress sareng pikeun Drupal. Integrasi LaTex sareng Tex. Kalayan parangkat lunak statistik sapertos RStudio.

Plugins pikeun ningkatkeun impor sareng nambihan fungsionalitas kana kantétan. Sakabeh dunya anu ngembang beuki loba.

Integrasi sareng Google Scholar atanapi Google Books

Lebetkeun pikeun ningali sadayana plugins.

ZoteroBib

Éta kakhususan alat salaku manajer pustaka. Upami anjeun ngan ukur milari manajer bibliografi pikeun buku, skripsi, sareng sajabana, anjeun tiasa nguji alat anu langkung saderhana ieu.

ZoteroBib ngabantosan anjeun ngadamel pustaka langsung tina komputer atanapi alat naon waé, tanpa nyiptakeun akun atanapi masang parangkat lunak naon waé. Éta diwanohkeun ka anjeun ku tim di tukangeun Zotero, alat panilitian open source anu kuat anu disarankeun ku rébuan paguron luhur di panjuru dunya, janten anjeun tiasa percanten pikeun ngabantosan anjeun pikeun nambihan sumber sareng ngahasilkeun bibliografi anu sampurna. Upami anjeun kedah nganggo deui font dina sababaraha proyék atanapi ngadamel perpustakaan panalungtikan anu dibagikeun, kami nyarankeun yén anjeun nganggo Zotero.

Kadieu anjeun website resmi

Zotero dina Word sareng LibreOffice

Salah sahiji pilihan anu paling seueur dianggo ku sadayana anu nyerat TFG, tesisna, tesis doktoral, jst.

Integrasi Zotero sareng éditor téks urang, boh Office Word atanapi éditor parangkat lunak gratis sapertos LibreOffice ngatasi bibliografi sareng manajemen kutipan anu pikaboseneun tina jinis proyék ieu.

Mangrupikeun panggunaan anu paling dikenal pikeun proyék ieu. didieu urang masihan panggunaan anu langkung umum, ngamangpaatkeun sadaya bagian tina manajemén proyék sareng inpormasi anu langkung kanyahoan

Kuring nuju nyiapkeun tutorial khusus ngeunaan masang sareng ngagunakeun Zotero dina Word sareng LibreOffice

Konektor Zotero pikeun Chrome sareng Firefox

Plugin atanapi penyuluhan ieu pikeun panyungsi bakal penting upami anjeun badé ngagunakeun Zotero sacara intensif, kumargi teu aya anu langkung raoseun tibatan ngotéktak file atanapi tulisan anu dipikaresep anjeun, ngaklik ikon peramban sareng sacara otomatis disimpen dina Zotero .

Bayangkeun Kantong tapi simpen dina folder proyék anjeun.

Naha Zotero sareng sanés sanés?

Kuring masih uji coba, tapi kuring parantos milih éta kusabab éta adaptasi pisan kana kabutuhan kuring pikeun tiasa dianggo sareng sajumlah ageung format.

Sareng ogé kusabab éta Open Source sareng kuring langkung resep kana solusi propriétis.

Pilihan

Aya seueur sareng anjeun kedah diajar éta sareng ningali éta. Sanaos mimitina kuring miceun solusi propriétari, tapi kuring ngantepkeun éta dina daptar upami aranjeunna ngawula ka anjeun.

Alternatipna utama, anu paling komérsial sareng dikenal nyaéta Mendeley, urang ampir tiasa nyarios yén éta Zotero mangrupikeun alternatif pikeun Mendeley.

Ninggalkeun comment hiji